Icepic Fotograf Marcus Johansson

Berlin Street weekend 2018

Berlin Weekend 16-18 Augusti 2018

Berlin är en enkel stad. Det är lätt att ta sig dit med flyg och bara en dryg kvart med taxi från Tegel.
Vem eller vad du är har ringa betydelse och du bli sällan dömd och fälld av fördomar. Nåja, Såvida du inte går mot röd gubbe eller råkar stå i cykelfilen när du fotograferar för sådant trams tär på den nedärvda tyska ordningen, -som inte ens Berlinarna klarar sig undan även om staden i övrigt vill ge uttryck för just det!

Det är hursomhelst omöjligt att inte vilja återvända hit. Och som seden bjuder blir det nu 8:e året på rad som jag arrangerar den här weekenden!

Sista anmälningsdag 25 Juni.

Kursdatum Berlin: 16-18 Aug. 2018
Kursavgift: 3800 kr. Per person (Allt övrigt är exkluderat som resa, hotell, mat etc..)
Max antal deltagare 8
Minimum antal deltagare 4.
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se

Den här gången tänkte jag vi skulle göra en Weekend som handlar om att vara på all fotoglädje som staden och kulturen bjuder!
Konkret kommer det gå ut på att göra spännande bildberättelser från vår upplevelse från Gatan med Street photography – Byggnader och miljöer i välbalanserad Bildkomposition – Mat, Dryck och stämningar som ger betraktaren inlevelse – Relationer, Dialoger med uttrycksfulla människor – Detaljer, Ljus, ögonblick, händelser och Atmosfärer.. Kort sagt allt det som rör hjärtat av Berlin och som tar fram din berättarglädje så som du själv skulle vilja få den serverad! Ps. (Se bilderna längst ned på sidan för att få övergripande motivinsikt)

Välkommen till workshopen här i Berlin

Så här ligger programmet!

Torsdag 16/8  Samling 18:30-21 på mitt hotell för att gemensamt gå till närliggande Pub för genomgång av kurs och struktur med program.

Fredag 17/8 Startar vi med frukost 07:00 för dom som vill äta och räknar med att komma ut på gatan 07:30 (Frukosten brukar vi inte äta på hotellet). Har vi tur med morgonljus är detta bara så inspirerande i annat fall får vi nöja oss med morgonpulsen!

Med i bagaget har vi våra planerade idéer från gårdagen som hjälper oss komma i gång och ger oss möjlighet att tänka och agera kvalitativt. Vi rör oss på platser som brukar kunna leverera det vi tror på och jag kommer självklart att dela med mig av allt det som jag själv tycker om och förklara vad jag ser och tänker.

Tanken är att vi kommer att vara igång hela långa fredagen fram till tidig kväll kursmässigt. Eftersom vi startar tidigt tar vi en ordentlig lunch på några välbehövliga timmar så att möjligheten att vila på rummet finns. Jag har gjort några såna här pass i Bl a Hong Kong och New York där en del som rest långt väljer att fortsätta i sin iver och förhoppning om att energin skall räcka hela vägen. Det kanske den gör ur ett socialt perspektiv men det blir inga tuffa bilder törs jag lova.

Efter gemensam lunch och vilopaus tar vi åter upp kamerorna och hoppas att eftermiddagsljuset ger oss den där lilla extra kicken.
När så solen börjar dala inleder vi vår Nightstreet session! Vi avrundar sedan med gemensam middag och en avslutande cocktail på någon riktigt trevlig bar där vi kan surra foto och allt annat som kommer upp! Kursdagen slutar ca 21:00

Lördag 18/8 dag 2: Använder vi förmiddagen till att ta ut ca 7 bilder från era alster. Samling 11:00 för gemensam bildanalys och diskussion samt professionell feedback.

Med insikter som bildanalysen gett oss drar vi ut och släpper loss dessa. Vi rör oss mot KadeWe för en bit mat sen lunch eller kanske ett par Ostron för den som älskar detta. Atmosfären brukar kunna vara en trevlig start med alla spännande människor 😉 Och fortsätter sedan med att jaga fria bilder som staden bjuder!

Fotograf Marcus Johansson

Antalet deltagarplatser är begränsat. Så skynda med att preliminärboka till vinterns Roligaste fotoupplevelse!
Vårt hotell är perfekt beläget geografiskt och riktigt mysigt. Mejla mig för mer detaljerad information som rör boende och resa m.m.

Läs vad Elisabeth berättar från sin weekend

Berlin i Februari av Elisabeth Hallgrim

Välkommen Fotograf Marcus Johansson

27 kommentarer

  1. […] Den här staden så här års bjuder in till ett mäktigt ljus och bildmotiv som Arkitektur, Konst, Människor, Uttryck, och såklart Street och även Nattljus som man kan leka med i alla former! Nästa planerade fotoresa med workshop går i början av Mars 2016 läs mer här Berlin Street photography Mars 2016 […]

  2. […] Häng med på vinterns ballaste workshop Berlin Street & Nightstreet 4-5 Mars 2016. I två långa dagar gör vi Berlin till våran fotobas där jag visar alla mina favoritmiljöer och tillsammans i trevligt sällskap skapar vi fotokonst med fasta och fria uppgifter! Mejla eller ring mig så hjälper jag till med bokning av vårt hotell m.m. Just nu är vi 5 bokade och klara så det finns plats för ett par till. Mvh //Fotograf Marcus Johansson Berlin Street & Nightstreet Mars 2016 […]