Icepic Fotograf Marcus Johansson

Bildjakt Nya bildmotiv

  • Tema: Färgbilder
  • Kunskapsnivå: Nybörjare – Entusiast
  • Effektiv fotografering 20-40 övningstimmar
  • Pris 495 kr.

Kom igång med din fotografering och hitta kärleken till bildkomposition genom nya bildmotiv. Den här distanskursen utmanar dina färdigheter och visar om du kan göra ett bra fotografi av fotoövningarna som bjuds? Det är inte vad du ser utan hur du fotograferar ditt motiv som avgör om du är duktig på att berätta med bild.

Att rikta kameran i all enkelhet mot ett motiv och trycka av gör nästan ingen betraktare engagerad. För att översätta det dina ögon ser till ett motsvarande fotografi behöver du använda kameravinklar och bildkomposition samt ibland exponeringsteknik som kan hjälpa till med att förstärka känsla och kanske viss rörelse.

Bildtemat med fotoövningar sätter fingret på vad du kan och vad du kan förbättra. Nya bildmotiv följs av tänk kring hur du skall fotografera för att skapa ett intressant fotografi. Din nya fotograferingsmetod finns kvar i minnet när du betraktar resultatet. Bildanalys pekar på kunskapsdelar som hjälper dig utvecklas. Enkelt och logiskt i teorin men blir förståeligare genom praktik. Poängen med att fotografera sådant som är helt nytt för dig fungerar likt när du reser eller besöker nya platser och kommer hem upprymd av perspektiv och distans. I kort går det ut på att utveckla ett medvetet fotograferingsflöde som blir grunden för all kommande kunskap. Med andra ord klarar du att göra detta bra kommer dina favoritmotiv att bli än bättre!

Bilder av hög kvalitet. Vad är ett bra fotografi?

Ett bra fotografi av T ex. en funnen tennisboll på marken kan skildras så att en utomstående betraktare läser bilden och förstår berättelsen just så. Du kan även göra en tolkning där form och färg skapar skön grafiskt bildkonst så till den grad att dina betraktare helt glömmer automatiska tankar kring vad bollsporten annars representerar. Kanske ligger du med kameran på marken för att få låg kameravinkel i höjd med bollen som förgrund och låter ljus och skugga skapa dramatik över asfalten som ett oändligt fond hav i bakgrunden?

Fotoövningen kan börja...

Tillbaka

Köp kursen med ett mejl till marcus@icepic.se så returneras en bekräftelse med kontonummer följt av kursdokumenten.