Icepic Fotograf Marcus Johansson

Bildjakt fotokurs distans

Utmaningen att stå inför en fotografisk uppgift är bland det roligaste som finns. Det är förmodligen också det bästa sättet för dig som vill lära dig att göra bättre bilder.

Selfie

Pedagogiskt utformade fotoövningar i syfte att stimulera och utveckla nya fotokunskaper.

Bildjakt som jag valt att kalla kursen genomförs där du bor eller befinner dig. Med skrivna fotouppgifter i handen är du igång på nolltid då fotosuget faller på och du vill aktiverar dig med nya utmaningar. Du väljer från instruktionerna vilken utmanings grad som känns rätt för stunden. Enkelt eller svårare. Uppgiften är skriven för att stimulera dit eget tänk och resonemang istället för att säga att precis så här ska du göra. Poängen är att du kan göra övningen som enkel och sedan som svårare. På så vis blir det lättare att förstå skillnader när du återkopplar och jämför dina bilder före och efter. Pedagogiskt och genomtänkt.

Hamn Västerås 2290/20

Bildtemans huvsakliga syfte är kunskap. Genom nya bildmotiv kommer tänk kring hur de skall fotograferas. Ditt tillvägagångsätt registreras bättre och ligger kvar i minnet som underlag för bildanalys. Analys sätter fingret på kunskapsdelar som hjälper dig utvecklas. Övningarna är skrivna så att du kan analysera själv. Enkelt och logiskt i teorin och blir förståeligare genom praktik.

Köp en Bildjakt för 495 kr. Och börja fotografera! Du får fotoövningar för minst 20 aktiva timmar som lika enkelt kan bli till 40 timmar eller fler beroende på din ambition. Funderar du nu så återstår bara att köpa och prova. Sugen på utveckling så finns här mycket att lära! //Marcus

Sätt igång:

Köp en Bildjakt med ett mejl som bekräftas med av mig med icepic kontouppgift och mejlas till dig i med ett separat dokument efter erlagd betalning.

  • Pris för Bildjakt 495 kr.
  • Pris för individuell redovisning av övningsbilder med bildanalys och feedback av 7-8 fotografier 795 kr.
  • Pris för telefonkonsultation i samband med fotoövning 495 kr. Inkluderar 5 olika samtal eller total samtalstid på 45 min.

Presentkort

Kommentarer från kursdeltagare

Fotokurs enlig nedanstående temarubrik: (Fler teman kommer..)

Bildjakt: Nya bildmotiv – Färg Utmana dina fotografiska kunskaper och ta reda på hur mycket du egentligen kan. Fotoövningarna ger dig i uppgift att skapa bra bilder av förbestämda random motiv. Dina övningsbilder kommer synliggöra vad du är duktig på och vad du behöver förbättra. Gör det själv eller med min hjälp. Färdig med kursen står nästa steg i din utveckling klar! Köp hem workshopen och sätt igång! . Mer info Nya bildmotiv (Du erhåller eventuella uppdateringar på övningar som görs inom 12 månader.)

Bildjakt: Porträttera en vän nära och kära – Med små medel och mycket kunskap kring detaljer och genomförande kommer bildkvaliteten som följs åt att synas och berika meningsfullt. Tänk med fotograferingsflöde belyser allt som är av vikt och som jag själv porträtterar. Mer info porträtt (Du erhåller eventuella uppdateringar på övningar som görs inom 12 månader.)

Ny Bildjakt: Fotosafari Stockholm

Under drygt 10 aktiva år 2001-2013 ledde jag fotoexkursioner var och varannan helg för fotoentusiaster i Stockholm. Det här blev vida populärt och jag tog även med mig konceptet till New York, London, Paris, Barcelona och Berlin som efter hand blev mera känt som (Photowalks) där jag kan titulera mig som drivande grundare till konceptet. Så här i Corona tider upplever jag liknande situation som i början av 2000 då vi var många fotoentusiaster som tröttnat på att sitta hemma och spana sociala medier på nätet när vi istället önskade komma ut och fotografera med likasinnade. Sagt och gjort skapade jag trådar för ordnade fotosafaris som ibland toppades av 30-40 deltagare. Nu har jag samlat all information och kunskap från den epoken och skapat snitslade fotobanor som du följer med din kamera, karta och GPs. Det här är oändligt spännande, roligt och lärorik aktivitet för den gillar att fotografera och samtidigt ett fantastiskt sätt att lära känna sin huvudstad. Fotorundan utgår från stadsmotiv som kan bli till bra bilder med utmaningar och tips kring tänk och genomförande! Förbeställ den första Bildjakten redan nu och ge dig ut på fotoäventyr i en av världens vackraste huvudstäder. Du kan ägna några timmar eller en heldag beroende på ork eller ambition. Och självklart göra om rundan gång på gång med varierande startpunkter under olika ljusförhållanden, tidpunkter, väder och årstider. Pris 495 kr.

Bildjakt fungerar så här: Jag mejlar dig fotokursen med valt tema som består av 3-4 dokument i A4. Fotoövningarna är presenterade med instruktioner som guidar dig i tänk och resonemang samt hur du kan fotografera med olika alternativ som enklare eller svårare utmaning.

Väljer du att redovisa dina bilder så är det av mindre vikt hur du har lyckats. Det som är av betydelse är vad du kan lära från analysen av dina bilder tillsammans med mig. Jag sätter fingret på vad som är bra och vad som är mindre bra med förklaring om varför och vad som gör skillnad. Du får förslag på tänkbart alternativt genomförande av samma bilder samt hur jag kanske hade tänkt och fotograferat detsamma. Redovisning kan göras genom personligt möte i Stockholm, som skriftlig feedback eller Videomöte,

Telefonkonsultation ger dig möjlighet att ställa frågor kring din pågående uppgift över telefon eller videosamtal. Direkt på plats när du fotograferar eller vid senare tillfälle.

Nina

Kort om min bakgrund:

De senaste 24 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

En bra inlärningsprocess för den med seriösa ambitioner är att starta med en övning och därefter göra några ytterligare med andra bildteman. Därefter återvända och göra om den första övningen på högre kunskapsnivå. På så vis har du vunnit distans och kan fotografera uppgiften med nya ögon. En garanterat bra process!

Om jag enligt min långa erfarenhet ser till vad som är helt avgörande för att utvecklas så det utan tvekan att hålla igång kameran och fotografera regelbundet på lek eller seriöst. Analysera bilderna för att förstå och lära från vad du gjort och fortsättningsvis ta hjälp från någon som kan sätta fingret på vad som påverkar och vad som gör skillnad. Samt slutligen förklara och visa hur du kan fotografera för att göra bilden bättre nästa gång.

Ett resonemang där jag jämför Bildspråk med Skriftspråk

Kommunicera med bild är en sann glädje och ett rikt globalt språk.

Martin in action

Kontaktuppgifter för anmälan

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Färg är ett gränslöst tema som kan varieras i oändlighet. Några bildexempel nedan. Klicka upp dem för att se hela bilden.