Icepic Fotograf Marcus Johansson

Branschorienterade fotoworkshops

Jag hjälper dig bygga upp egen fotostudio för webbshop

Den här möjligheten tänker jag mig till företag som själva ordnar med sin vardagliga kommunikation och marknadsföringen. Och självklart Fotografer som vill utveckla sitt bildspråk inom särskilda motivkategorier.

Att synas är att finnas – Lär dig göra bättre bilder

Bilden är ett snabbt media som fastställer status omedelbart. Status i den här meningen är den information vi ögonblickligen tillgodoser oss via fotografier. I det undermedvetna läser vi in annonsörens ambition, kompetens och trovärdighet.

Med ganska enkla kameror och en god portion kunskap har jag hjälpt många företagare som fotograferar själva i den dagliga verksamheten.

Här nedan finner du några branschrubriker som visar på min bredd som fotograf. Alltså inte att förväxla med att jag kan alla branschområden men jag behärskar det fotografiska bildspråket med de flesta motivinriktningar samt tillhörande kamerateknik.

Under de senaste åren har jag byggt upp produktfoto studios i förrådsutrymmen och källare för butiker som numera har utökat sin försäljning via Webbshop. Jag har även hjälpt Sportfotografer, Tidningsredaktörer, Florister och Trädgårdsentusiaster, Arkitekter, Bostadsmäklare , Inredningsstylister, Bilsport, Art-directors, Reklamare, Journalister, Fastighetsägare, Besiktningstjänstemän, Tullare, Porträttfotografer, Brandmän, Resebyråer, Bloggare, Sveriges Riksdag, Tv-Radio, Listan kan fortsätta men jag tror att jag markerat en bredd.

Beroende på dina tidigare kunskaper och bransch så skräddarsyr jag i regel en till två dagar med avgörande kunskaper som vi tillsammans förankrar genom teori och relevanta fotoövningar. Behöver ni köpa utrustning så ger jag lämpliga råd kring detta. Jag finns i Stockholm men kursen kan utföras där det är lämpligast.

Ett konkret exempel som jag gjorde nyligen för en skobutik

  • Köp av studioutrustning
  • Installation med tillhörande hjälpmöbler
  • Halvdagskurs med grundläggande exponeringsteknik (SLR-kamera)
  • Ljussättning med studioblixtar av produktbord
  • Fotografering med färdiga bilder direkt från kameran upp på datorskärm och webbsida (alternativt via digital bildbehandlingsprocess)
  • Alternativa bildkompositioner av skor och stövlar

Pris enligt detta exempel 28400 kr. exkl. moms och exklusive inköp av utrustning.

Fotograf Marcus Johansson (klicka på bilden för att se hela)