Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokurs 3-stegs utveckling

Gå en 3-stegs kurs med fyra sammankomster i Stockholm i en passande takt!

Under många år har jag studerat och prövat med olika sätt att undervisa för att komma fram till vilka fotoövningar och pedagogik som ger bäst inlärning till utövaren.
Metoderna, strukturen, och tänket har gett mig insikt och förvandlat resultaten för deltagare till det dubbla mot för  10 år sedan.

 3-stegs utveckling tar dig långt in i fotografins värld och du har möjlighet att välja vart du vill börja och i vilken takt som passar just dig. Det finns två varianter av den här modellen. Det ena är att du går de allmänna kursdagarna tillsammans med andra deltagare. Eller så väljer du att göra kurserna privat med mig och kan då påverka innehåll och nivå på kunskap ända upp till yrkesinriktning. 

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Fotokurs privat med yrkesinriktning i 4 steg

Fördelen med detta arrangemang är att du gå hela kursen utan att missa något samt att den blir tillgängligt för dig som behöver resa till Stockholm för kursdagen och kan sedan omsätta fotoövningarna där du bor och få konsultation över telefon då det behövs!.

Inför kursstarten diskuterar vi igenom vilka kurser som du finner intressanta samt vilket tempo som gör sig bäst för att tillgodose sig kunskaperna utan att tappa relevanta tänk eller teknik som kan vara bra återknyta till inför kommande uppgifter.

Rent konkret kan en kombination se ut så här om du t ex. är ny på fotografering eller vill förankra grunderna mer ordentligt: (klicka på kursnamnet för att läsa program och innehåll)

Steg 1. Grundkurs intensiv börjar du med om du är osäker på kameran eller att exponera manuellt. (En av tre heldagar) Fortsätt med steg 2 Bildkomposition visuell kraft och avsluta med steg 3 Porträttkurs med modell i naturlig miljö
Avslutningsvis redovisar du de printer kopior som du får i uppgift att ta fram från varje steg i form av bildanalys och individuell feedback med mig under ett par timmar.

Kursavgift: 6490 kr.
Kursdagar sammankomster i Stockholm totalt 3,5. Studietimmar totalt inklusive praktiska fotoövningar ca: 50 tim.
Max antal deltagare per tillfälle: 6 minimum 3
Kursdagar enligt datum på en lördag eller söndag (se startdatum under respektive kursrubrik) Mat och dryck ingår ej då vi är på olika platser där vi äter eller fikar på tillgängligt cafe eller lunchrestaurang. Kursintyg är obligatoriskt för alla kurser.

Kunskapsrelaterade fotoövningar mellan varje kurstillfälle. Efter avslutad kursdag får du med dig en lista med fotoövningar baserade på dagens kunskaper att genomföra till nästa sammankomst.
Under kursperioden kan du alltid få råd och handledning över telefon.

Det här tar dig långt in i Fotografins värld och ger dig en genomtänkt professionell (bara det bästa är gott nog) struktur med pedagogiska övningar som förankrar kunskap för all framtid!

Kombinera själv de 3 utvecklingskurser som du vill genomföra. Tex. Komposition som hjälper dig strukturera ditt tänk kring bilder för att få ut mera och sedan övergå till kreativitet. Porträtt lär dig fotografera människor mer medvetet så att du förstår vad som gör skillnad både teknisk komposition och emotionellt berörande. Och kanske avsluta med Street som utmanar alla dina fotografisk kunskaper där det handlar om att våga mera sam förmåga att se utvärdera och genomför spännande bilder av gatulivet i urban miljö. Mellan kurserna får du konkreta och relaterad fotoövningar som håller dig igång och leder till fördjupad kunskap på området samt i vilken omfattning (individuellt) de bör genomföras för att ta dig till nästa nivå. Den ganska avancerande bildanalysen anpassas till din nivå utifrån resultatet av första kurstillfället. Den ger dig den fotografiska grammatiken som sammanfattar och vidareutvecklar tänk, struktur, teknik och komposition för att skapa ett rikare bildspråk.

Här nedan följer några bilder med rubriker från relaterade kurser (Klicka på bilden för att se den i korrekt storlek)

15 kommentarer

  1. […] Utifrån vad jag berättat här som är ett helt vanligt scenario så har jag skapat en välbalanserad fotokurs som jag kallar för 3-stegs utveckling som vänder sig till dig som vet och förstår att du vill bli en bättre fotograf där kunskapen ger dig mer fotoglädje. Läs mer om denna unika workshop Nyhet 2014 Fotokurs 3-stegs utveckling […]