Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokurs Livets goda (Mat & Dryck) 23-25 Aug 2018

Samtliga bilder här på sidan är gjorda med enkel systemkamera och ett allroundobjektiv

Den här iden till fotokurs har legat och grott sedan 5 år tillbaka. Fotografering skall enligt min filosofi vara roligt. Det är naturligtvis ett oändligt viktigt språk och representerar i sin helhet så mycket mer. Men jag har för den här inriktningen av kurser ett ledord som ploppar upp och påminner mig om vad det viktigaste är ”Fotoglädje”

Kursdatum Österlen: 23-25 Augusti 2018
Kursavgift: 12900 kr. (Introduktionspris  8750 kr.) Per person inkluderar del i dubbelrum 2-3 Nätter (Enkelrumstillägg kan finnas) All Mat och dryck som vi inhandlar till fotografering och förtäring (alla måltider) samt några cocktails. Resa t/r Österlen är exkluderat
Max antal deltagare 8
Minimum 4 deltagare som skall vara anmälda senast 45 dagar före startdatum.
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se

Kursdatum Provence Frankrike: Är under planering
Kursavgift: ej färdigt kr. Per person inkluderar del i dubbelrum 4 Nätter Mat, dryck till måltider samt några cocktails. Resa t/r _____ är exkluderat
Max antal deltagare 8
Minimum antal deltagare 6.
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se

Workshopen tar dig med på en rundtur och visar vad som krävs eller gör skillnad för att skapa mer berättande bilder. Men istället för att sikta på hur proffsen gör när de skall skapa kommersiella produktbilder, Kommer dessa dagar att kretsa kring att göra levande beskrivningar ur verkligheten. Bilder som du stolt och glatt visar upp för andra. Bilder som inspirerar och gör att betraktaren också vill vara med på mat festen med smaker och stämning som utgör en härlig upplevelse till synes!

I hjärtat och själen kommer vi dessa dagar att ägna oss åt att handla råvaror och dryck (vin m.m.) på lokalt belägen marknad/gård beroende på vad som är tillgängligt för årstiden och vår geografiska belägenhet.
Tillsammans tillreder vi våra noga utvalda råvaror. Skivar, hackar och dukar upp enligt hur vi vill att det skall se ut för att fotograferas.
Vid genomgångarna kommer jag belysa vad som är bra att tänka på för att ge utryck för vad som ligger på faten och fyller glasen. Under fotograferingen finns jag med i bakgrunden och kan ge er feedback och rådgivning i övande stund.

När vi känner oss klara övergår vi till att festa loss på maten och drycken som vi dukat upp. (Och självklart fortsätter fotograferingen även här för de som har lust)

Till vår hjälp kommer det finnas en fotoassistent som har god koll på mat och som dessutom är mästare på att grilla (med keramisk grill) och göra drinkar i världsklass! Allt sammantaget förutom insikt med nya kunskaper så blir det förbaskat trevligt och roligt törs jag lova!

 

Här följer några enkla bilder av mat ur verkligheten vare sig den är på hemmaplan eller på krogen. Med hyggligt enkla medel i naturligt ljus utan krusiduller men med kunskap går det att förmedla med kameran det du upplever!