Icepic Fotograf Marcus Johansson

Foto Grundkurs intensiv i Stockholm

Introduktion

Fotografering är ju bara så kul! Att uttrycka sig berättande och kreativt skapar en form av lycka.

Lär dig använda kamerans fulla potential en gång föra alla och din fotografering kommer skjuta nya höjder av självkänsla och kreativitet. När du sedan behärskar detta hyggligt kommer kamerans automatiska program att te sig mer användbara och pålitliga!

Ge bort endagskurs med presentkort direkt till din skrivare!

Rent konkret handlar det här om att göra dig till den chaufför som du vill vara! Göra korrekta exponeringar i rådande ljus med S-tid, Bländare och ISO. Men kanske viktigast av allt – Att du förstår när och hur du bör använda dessa funktioner. I en liten grupp på max 6 deltagare får du lära dig ett fotograferingsflöde i 4 steg som vi under dagen nöter in och medför att du alltid får ut högsta möjliga kvalitet var gång du exponerar oavsett ljusförhållanden eller motiv.  Med andra ord är det du som är Chauffören efter denna dag! 

Privatkurs 2800 kr. Gäller Aug-Sep 2020 (Ord 4800 kr.) 

Kursdatum 2020 i Stockholm (endagskurser alltid på en lördag)

Kursen är inte beroende av särskilda miljöer väder eller vind. Under kalla dagar eller dåligt väder ser jag till att vi har tak över huvudet och även tillgång till uppvärmda utrymmen…

Jan: 4, 11 (fullbokad)
Feb: 22 (Inställd), 29 (En plats kvar)
Mar: 7-(fullbokad), 21
Apr: 11, 25
Maj: 9, 23

Jun: 13
Jul: 8 Fullbokad, 29
Aug: 8 Fullbokad, 29
Sep: Kommer…
Okt-Dec: Kommer…

Kursavgift: 1490 kr. Per person. (Fika samt lunch ute på stan ingår ej i kursavgiften)
Max antal deltagare 6
Kursen är startklar med minimum 3 deltagare som är anmälda senast 7 dagar före startdatum.

Kurstid: 9:30 -16

Boka med kursnamn och datum i ett mejl till  marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Private courses are available in English.

Fortsättningskurs steg 2 Bildkomposition Steg 3 Porträttfoto Eller för dig som vet att du vill komma längre redan från början 3-stegs utveckling

Här kan du läsa hur deltagare kommenterat kurser…

Med mina många år i ryggen som yrkesfotograf och sedan mera föreläsare/kursledare har jag från mina tidigare arbetserfarenheter och som person en ständig törst på att förbättra och förenkla upplägg som förenar teori och praktik på ett informativt och roligt sätt.
En av de mer framträdande skolornas chef kontaktade mig för ett antal år sedan och ville se deras kurser genomföras på just det här sättet och han frågade om jag kunde hjälpa till? Så blev det och jag hjälper dom än idag till och från. Sedan nyligen är det ju smickrande att även se de senast etablerade i Sthlm följer mina exempel när det gäller program och upplägg på kurser. (dock inte min pedagogiska struktur som känns viktigt att nämna) Så med dom orden vill jag presentera: Intensiv grundkurs som jag hoppas får bli startskottet på din bana i fotografins värld!

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

Fotoövningarna är genomtänkta, beprövade och uppbyggda till en pedagogiskt struktur som medför att du får ut högsta möjliga bildkvalitet ur varje fotografisk situation.

 Innehåll: Använda och förstå följande funktioner i kameran

  • ISO Hur ljuskänsligheten fungerar och används
  • Färgton och stick Enklaste sättet att få korrekta färger
  • Exponera med Slutartid (exponeringstid)
  • Skärpedjupets användningsområden (Bländare)
  • Kamerans exponeringsmätare (Guide till korrekt exponering)
  • Enklare kompositionsövningar, Grunder för bildrummets uppbyggnad.
  • Bildanalys lär dig läsa, förstå ett fotografi samt vad kamera-inställningarna resulterar i.

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Vi stämmer av utrustning och kamerainställningar samt den struktur som vi kommer att följa på ett Café på Södermalm. Därefter beger vi oss ut för att fotografera i olika miljöer. I liten grupp fotograferar vi strukturerat och pedagogiskt nära varandra där jag är med och hjälper till.Lunch äter vi på något trevligt ställe ca 12:30. Med nya krafter fortsätter vi sedan fram till kl.14:30.  Avslutningsvis skriver vi ut övningsbilderna och går igenom hur man läser och analyserar så att det du åstadkommit förankras och faller på plats.

Välkommen!

Fotograf Marcus Johansson

Kursdeltagare in action…

7 kommentarer