Icepic Fotograf Marcus Johansson

Foto Grundkurs intensiv 2019 i Stockholm

Introduktion

Fotografering är ju bara så kul! Att uttrycka sig berättande och kreativt skapar en form av lycka.

Lär dig använda kamerans fulla potential en gång föra alla och din fotografering kommer skjuta nya höjder av självkänsla och kreativitet. När du sedan behärskar detta hyggligt kommer såklart automatiken att bli mer användbar.

Rent konkret handlar det här om att göra dig till den chaufför som du vill vara! Göra korrekta exponeringar med S-tid-Bländare och ISO. Men kanske viktigast av allt – Att du förstår när och hur du bör använda dessa funktioner. Efter den här dagen kan du det! Arbetsflödet och det strukturerade tänket gör att du kan resonera dig fram till vad som gäller när du känner dig osäker inför ett nytt motiv till exempel. Med andra ord är det du som är Chauffören efter denna dag!

Nyhet för en person!

Privatkurs på en tisdag till reducerat pris under hösten 2019!             Jag har noterat en ökning av endagskurser för seniorer och företagare de senaste två åren. På prov vill jag därför tillmötesgå detta för er som kommer loss och vill ha egen kursdag! 3900 kr. (ord 4800 ) Moms tillkommer för företagsfakturering.

Planerad datum för grundkurs i Stockholm  (Obs endagskurs)
2019

  • Aug: 24
    Sep: 7, 28
    Okt: 5
    Nov: 9 (fullbokad), 23
  • Dec 7,  (27/12 Mellandagskurs i Linköping)

Kursavgift: 1490 kr. Per person
Max antal deltagare 6
Kurstid: Alltid en Lördag 9:30-16
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 7 dagar före startdatum.
Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

(Moms tillkommer för företagsfakturering)

Boka valfri veckodag som workshop privat eller som föreläsning för grupp. Prisexempel för 1-2 deltagare 4800 kr. (Kursen kan även förläggas på önskad plats mot tillägg av resekostnad och ev. boende)

Private courses are available in English.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Med mina många år i ryggen som yrkesfotograf och sedan mera föreläsare/kursledare har jag från mina tidigare arbetserfarenheter och som person en ständig törst på att förbättra och förenkla upplägg som förenar teori och praktik på ett informativt och roligt sätt.
En av de mer framträdande skolornas chef kontaktade mig för ett antal år sedan och ville se deras kurser genomföras på just det här sättet och han frågade om jag kunde hjälpa till? Så blev det och jag hjälper dom än idag till och från. Sedan nyligen är det ju smickrande att även se de senast etablerade i Sthlm följer mina exempel när det gäller program och upplägg på kurser. (dock inte min pedagogiska struktur som känns viktigt att nämna) Så med dom orden vill jag presentera: Intensiv grundkurs som jag hoppas får bli startskottet på din bana i fotografins värld!

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

Fotoövningarna är genomtänkta, beprövade och uppbyggda till en pedagogiskt struktur som medför att du får ut högsta möjliga bildkvalitet ur varje fotografisk situation. Metoden förankrar praktisk kamerateknik användarvänligt som du tryggt kan falla tillbaka på när det blir fel och förstå hur du korrigerar.

Använda och förstå följande funktioner i kameran

Bildformat – iso – vitbalans – Exponeringstid – Bländare – Ljusmätare – Blixt

 – Skillnaden mellan Jpg och Raw format (bildkvalitet)
 – ISO Hur ljuskänsligheten fungerar och används
 – Färgton och stick enklaste sättet att få korrekta färger
 – Hur du använder slutartid varför och när
 – Skärpedjupets fördelar och hur det används effektivt
 – Kamerans exponeringsmätare Guiden till en korrekt exponering
 – Bildanalys lär dig läsa, förstå ett fotografi samt vad kamera-inställningarna resulterar i.

Målet med kursen

Efter dagens slut kan du att hantera en digital systemkamera och ha full kontroll på hur ovanstående kamerafunktioner fungerar och varför! Du vet hur man läser och analyserar en bild samt hur du använder informationen så att du kan utveckla dig själv som fotograf i den takt som du önskar!

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Vi stämmer av utrustning och inställningar samt den struktur som vi kommer att följa genomgående för alla bilder under dagens program. Därefter beger vi oss ut för att fotografera i olika miljöer. Vi jobbar tätt och nära varandra så att jag kan vara med och hjälpa till.

Lunch äter vi på något trevligt ställe ca 12:30 Med nya krafter fortsätter vi sedan fram till kl.15:00

Avslutningsvis skriver vi ut era bilder. Att lära sig hur man läser och analyserar en bild är helt avgörande för att kunna bedöma om teknik och komposition håller eller hur det kan förbättras!

Välkommen

Fotograf Marcus Johansson

Kursdeltagare in action…

7 kommentarer