Icepic Fotograf Marcus Johansson

Foto Grundkurs intensiv 2019 i Stockholm

Introduktion

Fotografering är ju bara så kul! Att uttrycka sig berättande och kreativt skapar en form av lycka.

Lär dig använda kamerans fulla potential en gång föra alla och din fotografering kommer skjuta nya höjder av självkänsla och kreativitet. När du sedan behärskar detta hyggligt kommer kamerans automatiska program att te sig mer användbara och pålitliga!

Rent konkret handlar det här om att göra dig till den chaufför som du vill vara! Göra korrekta exponeringar i rådande ljus med S-tid, Bländare och ISO. Men kanske viktigast av allt – Att du förstår när och hur du bör använda dessa funktioner. Arbetsflöde med strukturerat tänk gör att du kan resonera dig fram till vad som gäller när du känner dig osäker inför ett nytt motiv till exempel. Med andra ord är det du som är Chauffören efter denna dag!

Nyhet för en person!

Privatkurs på en tisdag till reducerat pris under hösten 2019!             Jag har noterat en ökning av endagskurser för seniorer och företagare de senaste två åren. På prov vill jag därför tillmötesgå detta för er som kommer loss och vill ha egen kursdag! 3900 kr. (ord 4800 ) Moms tillkommer för företagsfakturering.

Planerad datum för grundkurs i Stockholm  (Obs endagskurs)
2019

 • Aug: 24
  Sep: 7, 28
  Okt: 5
  Nov: 9 (fullbokad), 23
 • Dec 7,  (27/12 Mellandagskurs i Linköping)

Kursavgift: 1490 kr. Per person
Max antal deltagare 6
Kurstid: Alltid en Lördag 9:30-16
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 7 dagar före startdatum.
Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

(Moms tillkommer för företagsfakturering)

Boka valfri veckodag som workshop privat eller som föreläsning för grupp. Prisexempel för 1-2 deltagare 4800 kr. (Kursen kan även förläggas på önskad plats mot tillägg av resekostnad och ev. boende)

Private courses are available in English.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Med mina många år i ryggen som yrkesfotograf och sedan mera föreläsare/kursledare har jag från mina tidigare arbetserfarenheter och som person en ständig törst på att förbättra och förenkla upplägg som förenar teori och praktik på ett informativt och roligt sätt.
En av de mer framträdande skolornas chef kontaktade mig för ett antal år sedan och ville se deras kurser genomföras på just det här sättet och han frågade om jag kunde hjälpa till? Så blev det och jag hjälper dom än idag till och från. Sedan nyligen är det ju smickrande att även se de senast etablerade i Sthlm följer mina exempel när det gäller program och upplägg på kurser. (dock inte min pedagogiska struktur som känns viktigt att nämna) Så med dom orden vill jag presentera: Intensiv grundkurs som jag hoppas får bli startskottet på din bana i fotografins värld!

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

Fotoövningarna är genomtänkta, beprövade och uppbyggda till en pedagogiskt struktur som medför att du får ut högsta möjliga bildkvalitet ur varje fotografisk situation.

 Innehåll: Använda och förstå följande funktioner i kameran

 • ISO Hur ljuskänsligheten fungerar och används
 • Färgton och stick Enklaste sättet att få korrekta färger
 • Exponera med Slutartid (exponeringstid)
 • Skärpedjupets användningsområden (Bländare)
 • Kamerans exponeringsmätare (Guide till korrekt exponering)
 • Enklare kompositionsövningar, Grunder för bildrummets uppbyggnad.
 • Bildanalys lär dig läsa, förstå ett fotografi samt vad kamera-inställningarna resulterar i.

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Vi stämmer av utrustning och kamerainställningar samt den struktur som vi kommer att följa på ett Café på Södermalm. Därefter beger vi oss ut för att fotografera i olika miljöer. I liten grupp fotograferar vi strukturerat och pedagogiskt nära varandra där jag är med och hjälper till.Lunch äter vi på något trevligt ställe ca 12:30. Med nya krafter fortsätter vi sedan fram till kl.14:30.  Avslutningsvis skriver vi ut övningsbilderna och går igenom hur man läser och analyserar så att det du åstadkommit förankras och faller på plats.

Välkommen!

Fotograf Marcus Johansson

Kursdeltagare in action…

7 kommentarer