Icepic Fotograf Marcus Johansson

Berlin Street & Nightstreet 4 vinterdagar

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Vad kan man åstadkomma på en lång-weekend med kameran i högsta hugg? Början av mars 2016 hade jag en workshop i Berlin på temat Street och Nightstreet. Kursen var två dagar lång men vi plåtade på under 4 dagar för att det är så roligt. Vilket såklart är frivilligt men brukligt på alla min fotoresor för den som har tid. Efter avslutande genomgång med diskussion och bildanalys kunde jag själv konstatera att jag inte lyckats med så många bilder enligt där och då. Nu i efterhand med distans och några års tidsperspektiv konstaterar jag glatt att min uppfattning ändrats.  Så här förhåller det sig ofta i bildens värld med sättet vi värderar. Tänker också på att jämföra mitt resonemang och tankemönster då bilderna gjordes mot hur min analys och förhållning ter sig idag 4 år senare. De bilder som där och då hade ganska låg prioritering har idag fått högre status och ibland tvärtom.

Vad jag lär mig och ständigt behöver påminnas om är att Gör alltid bilden då tanken far igenom ditt huvud utan kompromisser. Till hjälp för att motivera och inspirera mig själv motiga dagar tänker jag 10 år framåt i tiden för att därifrån förstå hur jag kommer att se tillbaka på det som är gjort. Och tvärtom tänka tillbaka ett antal år och på så sätt förstå värdet av det du fotograferar nu för framtiden.

Spana in bilderna nedan och häng med på nästa fotosväng här hemma eller utomlands när det känns tryggt!  icepic fokurser/resor

//Marcus

Ps. Samtlig bilder här nedan och i övriga gallerier har alltid en bakomliggande tanke och är fotograferade medvetet. Så ta dig tid att betrakta hela bilden förstorad genom att klicka på den!