Icepic Fotograf Marcus Johansson

Utvald fotokonst för inredning på företag, butiker, restauranger

Här kommer förslag på fotografier som gör sig på väggar i stora format i större rum som tex Salonger, Korridorer, butiker, restauranger, kontor, entréer, och så vidare…

Street photography Stockholm 2016 av fotograf Marcus Johansson

En ganska nygjord bild som jag hela tiden återkommer till är den här med flickan i rulltrappan som har en härlig färgkombination i fart och fläkt som ändå väcker frågetecken i en ganska stram och steril miljö!

Red & Green

Red & Green

Prisexempel i storlek 70 x 100 cm monterade på Aluminium med listprofil 20 mm. 13900 kr. Omonterat fotografi signerat original i A2 format: Pris 6600 kr. A1 9900 kr. Upplagan är begränsad till 11 exemplar totalt.
Det går naturligtvis att få en mindre version eller för den delen större.

Lincoln-Street

Lincoln-Street

På en av mina rundvandringar i New York har jag sedan ett antal tidigare besök haft en underliggande ide om att få göra en street-bild som representerar det där New York som mina minnen från deckare på Tv på 70-talet inpräntat. Stora hus, riviga och halvsaggiga miljöer Highlines som fick det att se omöjligt trångt ut med än en möjligare hård stämning ovanpå detta. Plötsligt när jag tillsammans med de övriga fotograferna gått vilse i Jakten på en särskild miljö, Uppenbarar sig denna miljö i perfekt ljus. För en stund tystnar jag helt och glömmer tid och rum, Svarar inte ens på tilltal från de övriga. Koncentration och adrenalin pumpar av skaparglädje och jag får iväg några provbilder och tänker -wow det finns potential! Allting ser bra ut så långt med min valda bildkomposition men mina krav är höga och den rätta känslan infinner sig inte. Jag prövar att skapa lite rörelseoskärpa och där sitter den..! Fast ändå nu när alla mina klara tankar e på plats så måste jag ju bara önska mig en riktig amerikanare till bil i bilden också, verkar för tillfället vara ett hopplöst önskemål då det bara kommer moderna Japanare och då även som taxibilar, Hmm, Vänta lite där glittrar det i grillen, Yes, En Lincoln kommer glidandes. Snälla låt mig sätta den här nu med allting på plats med rätt rörelseoskärpa bildkomposition och rätt placering av bilen i bildrummet.. Och det gör den! Min dag är gjord..Kan till och med säga att den här bilden var värt resan till New York.

Framkallad och klar visade jag bilden för några företagare i baren på Riche i Stockholm och dom tyckte direkt att den skulle ersätta det som redan fanns där och jag kunde inte annat än att hålla med! Den här bilden gör sig bättre ju större det blir.

Prisexempel i storlek 70 x 100 cm monterade på 10 cm tjockt plexiglas 18900 kr. Upplagan är begränsad till 11 exemplar totalt.
Det går naturligtvis att få en mindre version eller för den delen större.