Icepic Fotograf Marcus Johansson

Hong Kong Halloween Street Photography

Nightstreet är ett begrepp som jag hittade på för att beskriva Gatufoto i mörker med stadens neonljus som ljuskälla. Den här tekniken blir användbar på lördag kväll eller närhelst du vill fotografera action i kvällsljus! (Se bilder längst ner på sidan)

 

I will speak English as well

Hong Kong är en stad som jag gärna återvänder till. Strukturerat och dynamiskt på samma gång. Glada människor från alla håll och kanter samlas här i något som brukar kallas för Asiens New York.

Tidpunkten för denna workshop är väl vald. Vädret är skönt varmt och inte så fuktigt som stora delar resten av året. Kvällarna är behagliga med ett par byxor och en skjorta.

Tre dagar Fre-Sön med Street Photography kommer göra dig gott!

På programmet kommer vi att ta oss till fiskemarknad och tuffa runt i båt för att plåta fiskare och staden från vattenlinjen. Vi kommer att ägna oss åt Spårvagns safari och plåta loss från vagnar med öppna fönster längs vår färd genom Hong Kongs gator. Dessa dubbeldäckare gör att du får en spännande vinkel som fortfarande bjuder kontakt med motiven och ändå över alla hinder som annars skulle uppstå. På några platser kliver vi av för att upptäcka mer av gatuliv och spännande miljöer. Vi kommer självklart att ägna oss åt allt som rör fotografering i denna komplexa motivkategori. Kamerateknik med rörelseoskärpa samt hur du panorerar med bästa möjliga träffsäkerhet är några av våra fasta fotoövningar. Lördag kväll kommer vi ägna åt Halloween firare. 10.000 utklädda asiater med kokande energi som bara älskar att bli fotograferade. Enbart den här kvällen är skäl nog för att besöka HK törs jag lova.

Kursdatum: 2-4 November 2018  (Kursen startar och det finns platser lediga. Kontakta mig för mer info om ev boende samt flyg)
Kursavgift: 7500 kr.
Antal deltagare max 6 min 3

Boka preliminärt med mejl till marcus@icepic.se vid 4 deltagare är kursen startklar!
Kontakta mig för tips om hotell med bra geografiskt läge.
SAS flyger direkt från Arlanda numera eller Finnair som går över Helsingfors. Det är smart att boka tidigt för den här perioden då det krockar med Höstlovet som ibland påverkar priserna.
Kostnader som tillkommer dessa kursdagar är Mat & Dryck på Cafe/Restaurang.

Tiderna kommer att variera något efter dagens tilltänkta program.

Fredag – Startar vi tidigt med morgonljus till stadens uppvaknande i Wan Chai ca 7:30 Därefter pausar vi för en kaffe eller frukost.
Lördag – Startar vi klockan 10 och pausar för eftermiddagslunch och genomgång av gårdagens bilder på er medhavda skärm.
Efter det står det var och en fritt att göra det ni vill under ett par timmar. Vi startar sedan kvällspasset runt 18-19 tiden och fotograferar Halloween-firare tills vi tröttnar!
Söndag – Startar vi med tunnelbanan ca 10:30 till Kennedy Town för gemensam Frukost/Brunch. Det här är roliga miljöer med sköna karaktärer!
Kurstiden slutar förutom lördag runt 17-18 tiden. Ibland fortsätter jag att plåta eller tar en paus på en pub i Central med en öl i ena handen och kameran i den andra. Blir de så är ni välkomna att hänga med!