Icepic Fotograf Marcus Johansson

Linjespel – Bilder som lockar ögat

Låt mig ta dig med på en resa som bjuder in dina betraktare till att önska se mer av dina alster. Kunskaper som varken mitt brinnande intresse för foto eller karriär som fotograf skulle fungera eller klara sig utan.

Utifrån min workshop Visuell kraft har jag skapat fotoövningar som tar dig med på en kreativ bildresa. Bildriktning är lika väsentligt som att vi skriver och läser från vänster till höger.

Linjespel är grunden till mer skjuts och djup i dina bilder oavsett motivkategori. Ett ord som jag hör användas mest bland fotoentusiaster och yrkesfotografer.

http://icepic.se/linjespel-bilder-som-lockar-ogat/

Den här kursen lägger fokus på de pusselbitar som avgör den väsentliga skillnaden mellan vanlig avbildning och kreativ fotografering. Tänket och resonemanget förankras med genomtänkta praktiska fotoövningar. Jag har själv varit amatör i över 20 år före min professionella karriär och tävlat med bilder som placerat sig i toppen tack vare just denna kunskap.

Det räcker inte med att titta på utställningar eller låta sig inspireras av erfarna duktiga fotografer på nätet. Kunskaperna kan enligt min erfarenhet endast förankras på kortare tid genom praktik.

”Den perfekt bilden är enligt min definition då fotografen nöjt konstaterar att det inte återstår något mer att önska!” //icepic

Kursdatum 2020 (endagskurs)

Jan:
Feb:
Mar: Premiär 28
Apr: 26
Maj: 24

 • Jun:
  Jul:
  Aug: 9, 30
  Sep: 6, 27
  Okt: Ingår i Höslovskursen 27-30
 • Nov: Kommer…
 • Dec: Kommer…

Kursavgift Per/pers. 1890 kr.
Max antal deltagare 6
Kurstid: 10-16
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 7 dagar före startdatum.
Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Private courses are available in English.

Vi är en liten grupp och jobbar nära varandra med god struktur och pedagogik som medför att det blir förståeligt och enkelt.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

 • Motivets placering med början och slut
 • Rak och diagonal bildriktning
 • Liggande och stående bildformat
 • Komposition som ger mest maximal effekt
 • Balanserade linjespel kontra motiv och bildrum
 • Linjers karaktärer
 • Analytiska frågeställningar som guidar din utveckling vidare

Målet med kursen

Vidga ditt tänk från vanligt förekommande kompositioner till mer kreativt visuellt skapande i överdrivna former. Och att utifrån denna insikt och förståelse kunna reducera ner överdrivna kompositioner att landa balanserat på gränsen till det som genererar dynamik och en smula Aha-upplevelse.

Start kl. 10:00 Slut 16:00 Lördag eller Söndag

Vi stämmer av utrustning och planerar dagens bilder och kompositionsövningar. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning med avbrott för lunch kl.13-14:00

Vi analyserar bilderna under övningarna med strukturerade frågeställningar som du tar med dig för din fortsatta utveckling.

Klicka upp några av bilderna nedan som är komponerade med denna kunskap som bas!

Fotograf Marcus Johansson (icepic)