Icepic Fotograf Marcus Johansson

New York workshop 3-stegs utveckling Sep. 2019

New York 3-stegs utveckling 4 dagar 12-15 Sep 2019

(2020 går workshopen 10-13 Sep. Mejla preliminärbokning)

Förord:

Mitt tänk, resonemang och ambition grundar sig på min breda roll som yrkesfotograf. Mina många år som kursledare med bland annat 10 år på folkuniversitetet har bidragit till att reducera onödiga och förlegade rutiner och istället lägga all energi och motivation på vad som faktiskt ger dig användbar kunskap och insikt.

Manhattan kan jag som min egen ficka och skräddarsyr våra dagar utöver kursprogrammet med Kultur – Sevärdheter – Trendiga områden – Restauranger – Barer – Krypin – Utsiktsplatser – Konstnärskvarter och andra särskilda möjligheter som staden och årstiden erbjuder.

I en relativt litet grupp på max 6 deltagare genomför vi fotoövningarna lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och fotograferingsflöde förankrar kunskaper som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motivgrupp som de appliceras på. Jag törs lova er en nytändning som lätt leder till att man vill göra om alla gamla härliga bilder med nyvunnen kreativ bildkomposition.

Upplägg och program är detsamma som endagskurserna i Stockholm under respektive länk här nedan:

Torsdag 1. Utvecklingskurs Bildkomposition
Fredag 2. Street Photography
Lördag 3.   Porträttkurs med modell i naturliga miljöer
Söndag 4. Professionell bildanalys av din portfolio

Bonustid efter analysen på söndag brukar jag ta stativet för att plåta Manhattan skyline runt 18-20 tiden. Brukar vara överlägset bra för den som vill vara med!

Tider 9:00-17:00 (lunch 12:30-14) (Obs start och sluttid (klockslag) kan komma att varieras efter behov)
Antal deltagare max 6 min 4
Kursavgift: 8850 kr.

Bokade så här långt: 3 deltagare (En till för kursstart)


Bindande bokning med bokningsavgift senast 30 Maj 2019

Regler för avbokning och återbetalning följer branschpraxis
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se
(Workshopens uppgifter och priser kan komma att korrigeras eller uppdateras om förutsättningar ändras och kommer i så fall att ske före bindande bokning)

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

”Bra upplagt kurs i New York med lagom blandning teori och praktik. Kursen innehöll avsnitt för arkitektur, street- och cityfoto, porträtt, modell i stadsmiljö, skyline i dagsljus, solnedgång och mörker. Marcus är en erfaren och mångsidig fotograf och med känsla för detaljer så att bilden ska bli så nära perfekt som möjligt. Vi hade dessutom kul, trevligt och med många spännande och lärorika diskussioner.”

/ Christer Nilsson (Deltagare Sep. 2018)

Dag 1 Visuell Kraft – Bildkomposition

Lär dig tänka och fotografera metodiskt. Med hjälp av balanserad bildkomposition lyfter vi fram essensen ur dina bildmotiv och visar vägen till mer kreativt bildspråk.

 Dag 2 Street Photography

Fånga gatulivet utifrån ditt perspektiv. Låt mig inspirera och dela med mig av min långa erfarenhet. Samt resonemang och metoder som gör dig till en modigare fotograf. Här försöker vi använda oss av gårdagens teknik så långt det går men i stort handlar det om att våga göra de bild idéer som dyker upp!

 Dag 3 Porträtt med modell i naturlig miljö

Porträttövningar som sätter fotografens precision i centrum så att du styr uttrycket du önskar förmedla. Vi sammanflätar de båda tidigare dagarnas insikter och erfarenheter med tillägg för att skapa intressanta och uttrycksfulla porträtt!

Dag 4 Bildanalys och feedback av era övningsbilder.

Vi printar ut er digitala filer och tar plats på ett Café för att diskutera, vända och vrida på vad som är bra och vad som kunde göras bättre utifrån balanserade kompositionsregler samt kreativa brytpunkter.

(Halvdag slutar ca: 12:30)

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar tillsammans med er!

 Fotograf Marcus Johansson

Bilder från bland annat senaste workshopen 2018 och tidigare!