Icepic Fotograf Marcus Johansson

Skansen fotokurs privat

Den här kursen pausar till våren 2021 när Skansen öppnar igen.

Alternativa Foto-workshops som startar året runt hittar du här

Så här i pandemitider har jag sökt nya vägar som håller igång fotograferandet med något spännande, roligt och kunskapsgivande.

Skansens utbud kan liknas med det som vi fotograferar mest då vi är på semesterresan, umgås socialt med nära kära, på utflykten eller bara fotograferar det som livet bjuder till vardags.

Igår 17/11 Gjorde jag kursen med Karina som har gjort 7 workshops med mig de senaste 3 åren varav 2 fotoresor. Hennes akilleshäl är att hon skyndar lite för mycket till nästa motiv när hon fotograferar. Så gemensamt bestämde vi oss för att fotografera mer långsamt och medvetet för att på så sätt höja bildkvalitet och bildspråk. Med tre huvudrubriker som Glashyttan med action, hantverk och produktbilder – Vybilder med gamla hus och gårdar där även människor och detaljer ingick. Samt eventuella bonusmotiv av djur och porträtt av personal i folkdräkt.

Med kreativ syn och en smula fantasi gjorde jag det här bilden av en jätte-sköldpadda som egentligen är en komule :)

Workshopen bokas med ett överenskommet datum som kan vara när som helst under året då Skansen är öppet 365 dagar. Vill ni göra kursen med vänner eller familj så går det utmärkt.

För att göra kursen rolig och givande även för alla oavsett förkunskaper har jag delat upp den i 3 nivåer: Enkel – Medel – Entusiast. Vilket gör att om ni är ett sällskap kan jag även tilldela er individuell kunskapsnivå.

Som nivå Enkel Fotografer vi allt som skansen bjuder. Med nyfikna ögon visar och förklarar jag inför varje motiv om vad som är bra att tänka på samt hur man kan vinkla kameran eller mobilen för att få motivet att framträda bättre på den färdiga bilden.

Som nivå Medel Får du ett fotograferingsflöde med bildrubriker som underlag och hjälp för att skapa attraktiva och berättande bilder med krav på att du göra ditt bästa för att lyfta fram motiven med fördelaktig bildkomposition. Jag hjälper naturligtvis till och pekar på vad som gör skillnad och varför så du får ett gott utbyte och lär dig se och använda ny kunskap. Tillval: Separat redovisning med bildanalys och feedback rekommenderas. Sluter cirkeln av det vi åstadkommit.

Som nivå Entusiast Utgår vi från dina förkunskaper och sätter gemensamt upp fotoövningar utformade till att förankra kunskaper du vill förbättra. Tex Bildseende – Kamerateknik – Bildkomposition – eller kanske skapa ett bredare eller mer nyanserat bildberättande. Här ingår även redovisning med diskussion, bildanalys och professionell feedback av dina bilder en kväll 10-14 dagar efter workshopen i form av sammankomst i Stockholm eller digitalt över nätet med muntlig telefonkontakt.

Kursdatum 2020-21 Boka valfri dag 365 dagar om året

Tider 9:30-15:30 (lunch 12-13)

  • Kursavgift: Nivå Enkel 3300 kr. Ta med barn (12-18 år) inkluderat i priset.
  • Kursavgift: Nivå Medel 4500 kr. Ta med barn (12-18 år) inkluderat i priset. Lägg till tillval Redovisning med bildanalys 1000 kr.
  • Kursavgift: Nivå Entusiast 5500 kr. Inkluderar redovisning
Ge bort en heldagskurs på Skansen med presentkort!


Kostnader utöver kursavgiften: Eventuella Printerkopior, Inträdet på Skansen, Resa till och från Skansen samt förtäring då vi fikar och lunchar på restaurang.

Läs här hur deltagare uppfattat de olika kursprogrammen Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar tillsammans med er!

Fotograf Marcus Johansson

Obs klä er bekvämt och varmt så att ni kan röra er och ligga på marken om kreativiteten påkallar det. Svårt att ta in info och behålla gott tålamod om ni fryser.