Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotografera & Skriv Sommarkurs Paris 2018

En vecka i Paris mytomspunna kvarter tillsammans med två erfarna och yrkesverksamma kursledare. Pedagogiskt och strukturerat med underton på att ta ut svängarna och ha riktigt roligt med skapandets kreativa kraft!

Tillsammans och var för sig ska vi göra underlaget för en fotobok som skildrar dagens gatuliv i hjärtat av Paris. Med hjälp av vår vägledning sätter vi samman de båda uttrycksformerna Ord & Bild i en förening som för betraktaren skall andas kraft och personligt uttryck!

Några förkunskaper eller antagande om att man inte räcker till vill vi inte veta av. Är du genuint intresserad av att utveckla det ena eller det andra eller som i det här fallet båda så är du varmt välkommen! Tanken och mönstret är att vi lämnar utrymme för var och en att göra sitt allra bästa och det finns kunskap att lära för de som är mycket erfarna tillsammans med dem som är mer i inledningsfasen! Har vi roligt och kan diskutera och öva på alla nivåer kommer nyfikenheten att leda oss långt.

Missa inte det här unika tillfället att utveckla dina uttryck med Skriv och Bildkraft. Kursledare Kurt Nurmi och Marcus Johansson fördjupar och delar med sig av sina kunskaper och professionella erfarenheter i en strukturerad och pedagogisk Workshop!

Story telling Paris Saint-Germain-des-Prés 7-14 Juli 2018
Kursledare: Journalist och Redaktör Kurt Nurmi
Kursledare: Fotograf Marcus Johansson
Kursavgift. 14900 kr. (Premiärerbjudande för de första 7 som preliminärbokar 9900 kr.)
Antal Deltagare: minimum 7 max 16
Boende och resa bokar ni själva. Ni kan såklart välja samma hotell där vi bor och kursens utgångspunkt.
Preliminärboka med ett mejl till marcus@icepic.se Hotell m.m kommer att beslutas om under Våren 2018.

Plötsligt händer det

Man tänker en dag: nu skiter man i det här krånglet och jiddret. Struntar i kommande midsommar och sånt.. Läs mer om hur Kurt kan uttrycka sig i text här Fortsättning samt kursbeskrivning för den skrivande delen…

Programupplägg:

Lördag: 7/7 Gemensamt besöker vi områden och vikta platser som av oss båda betytt och varit avgörande för våra fortsatta karriärer.
Söndag: 8/7 Kurt lägger an skrivarspåret som kommer att handla om Paris Gatuliv och Marcus lägger upp en plan för att skildra detsamma med kameran.
Måndag: 9/7 Vi speglar hur vi kommit igång och vad vi åstadkommit i ord och bild på förmiddagen och ger er energi och inspiration med nya tolkningar och kameravinklar.
Tisdag: 10/7 Analys och genomgång av material med diskussion och feedback kring viktiga och avgörande detaljer i syfte att förstärka poänger i ditt personliga berättande samt vad som understryker och skapar en spännande och sammanhängande helhet.
Onsdag: 11/7 Fridag. Ventilera gör något annat för att få perspektiv.
Torsdag: 12/7 Färdigställ och sammanfläta din berättelse grovt för presentation. Arbeta vidare med luckor och utveckling enligt din bedömning.
Fredag: 13/7 Frankrikes nationaldag med höjdpunkter på förmiddag fram till lunch. Individualistiska bedömningar och feedback av ert skriv och bildspråk.
Lördag: 14/7: Avslutning med presentation av ert arbete av gatulivet i Paris med projektor och duk

Detta är ett förslag där den strukturerade ordningen kan komma att ändras i syfte att få ut det bästa möjliga av tid och kunskap.

Street Photography: Fånga gatulivet spontant eller medvetet kring din skrivna berättelse.
Ett bra fotografi engagerar dig med ett flertal sinnen. I mina ögon består en tiopoängare av ett spännande motiv av Tex. en händelse-ögonblick eller uttryck med uppbyggande stämning i häftigt ljus och välbalanserad bildkomposition där bilden även innehåller något helt oväntat i kanten som pricken över i!

Bakgrund samt kursbeskrivning för den fotografiska delen

En förhoppningsvis spännande och inspirerande presentation som gör att deltagaren hoppar av glädje och bokar på 🙂