Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokonst Nordkap visuell kraft

Under en 540 mil lång resa gjorde jag ett antal bilder ämnade för stort format på väggen.

Bilder där tänket bakom är att de skall växa sig starkare ju fler gånger du tittar på dem!

Att köra långa sträckor ger upphov till eftertanke och reflektion över livet och tillvaron samt även vilken typ av bilder som kan tänkas produceras. Det duger liksom inte med att låta sig förföras till höger och vänster för att det är vackert och inspirerande nytt. Nej, det är viktigt för min existens och fortsatta karriär som fotograf/Konstnär att hitta ett gemensamt bildspråk som får representera just den här tiden och hitta känslan för hur motiven påverkar mig i ett gemensamt uttryck.

Förföljd av dåligt väder blev det ganska klart att mina alster skulle framkallas i svartvit för att tona ner motivets intryck och låta ljus och linjer i ballanserad komposition få bli det som dominerar betraktarens öga.
Jag har ägnat största delen av mitt liv till att betrakta och studera bild i alla former. Bilder och berättelser som tar tag i dig omedelbart och berör dig på det ena eller andra sättet och bilder som man direkt nästan inte ser eller reagerar på nämnvärt. Hit-bilder eller dagsländor som jag väljer att kalla dom fungerar ungefär som en hit-låt, Du går i gång på den direkt och lyssnar därför intensivt om och om igen för att en vecka senare vara så led att du fått nog av den för all framtid. Medan en annan sång (musikstycke) som legat och gnagt över en sommar eller längre tid plötsligt finner sin plats med en fördjupad kärlek som varar och växer kanske livet ut eller längre.

Bildref: 0094 – Road Art (Lofoten)

Samtliga fotografier går att få i storlekar från A2 – A0 format som original i begränsad upplaga signerad och monterad eller ramad enligt önskemål.