Icepic Fotograf Marcus Johansson

Motorsport

Som mångsidig yrkesfotograf de senaste 20 åren har jag skapat mycket Fine Art inom en rad olika motivområden. Bilder som dominerats av Tung industri – Arkitektur och Människor. Och inte att förglömma, min passion för Street photography som hjälpt mig utveckla och förnya tankebanor med spännande dynamiskt bildspråk. Fotografier som numer hänger på många olika företag som konst men också hos privatpersoner.

(Fotografier längst ner på sidan)

Lite snygga ord som Fine Art photography låter ju bra men vad står det för? Fotografering är en bildberättelse, en berättelse är mer än bara dokumentation eller kopiering. Fine Art definieras av en medveten genomtänkt bildidé och genomförande.
För mig handlar den här berättelsen om att ta med betraktaren till vad framförandet av fordon går ut på. Kontroll över kraft och fart förenat i mäktiga skapelser, Glädje som susar fram i möjliga och mindre möjliga situationer. Tyglad energi till belåtenhet för dig själv, tillsammans eller gentemot andra. Till slut blir även detta konst. Konsten att föra fram med perfekt kontroll, snyggt, elegant och snabbast -Ett fordon som tjänar dig väl och varefter växer fram till fulländad skönhet.

Nu sätter jag min prägel på motorsporten för att skapa snygga tidlösa bilder som för all framtid kommer ta plats högt på prispallen!
Fotograf Marcus Johansson

Köp arkivbild som digital fil eller printer kopia i valfri storlek med eller utan ram! Mejla önskemål med Titel och bildnummer till marcus@icepic.se så returnerar jag pris och leveransvillkor.

(Priser för Redaktionell eller Kommersiell användningsrätt  följer Svenska fotografers förbunds riktlinjer.)

Beställ fotografi i A2 ca 50×70 cm. Monterade på trendigt plexiglas eller på tufft aluminium för väggen från 5900 kr. (80×120 cm 8400 kr) frakt tillkommer.

Uppdragsfotografering enligt önskemål privat eller näringsliv. Uppdragsfotografering Priser Boka fotograf Marcus Johansson för kommande bantid, race eller evenemang och fyll på bildarkivet med tuffa tidlösa och snygga Race-Art- bilder! Pris för Fotografering på plats samt framkallningsprocess för 6 fotografier 9600 kr.

Saknar du bild från eventet? Mejla en förfrågan-Ange fordons beskrivning  samt bana och datum så kollar jag arkivet där det finns massor…

Fotokalender 2020 med snygga tuffa bilbilder från Gärdesloppen. Signerat exemplar i A3 Format 1590 kr. Frakt tillkommer. Beställ till marcus@icepic.se – Jag kan även tänkas sätt ihop en kalender med de fränaste bilderna från Stockholm Cruising (Raggarrundan Sveavägen) om intresse finns?
Kalendern levereras i slutet av november 2019. Sista beställningsdatum 31 oktober.

Här följer en lista på Event och banor som det finns arkivbilder från:

   • Stockholm Cruising Aug 2014
   • DriftBash Malmby Strängnäs Okt 2016
   • Italiensk Bilträff Wenngarns Slott Maj 2017
   • Crosskart SM-Final 2017 Högstabanan Sep 2017
   • Folkrace: Caravanhallen Cup Högsta Sep 2017
   • Roadracing Sviestad Sep 2017
   • Targa Florio Svezia Maj 2017
   • Gärdesloppet Maj 2017
   • Stockholm Cruising Aug 2016
   • Rallycross SM-finaler Strängnäs Sep 2017
   • DriftBash Strängnäs 28 Apr 2018
   • Gärdesloppet 20/5
   • Sveavägen Cruising 25/5
   • Crosskart Högstabanan 17/6
   • Malmby Strängnäs 28/7
   • INPLANERAD FOTOGRAFERING 2018
   • Stockholm cruising 4/8
   • SM Drifting Eskilstuna 11/8

 

Förra säsongen var jag med så mycket jag kunde och gjorde en hel del bilder!

Ser fram mot den här säsongen och för dig som gillar mitt bildspråk finns det möjlighet att boka bilder från de event där jag kommer att deltaga.
Mejla till marcus@icepic.se eller ring så samordnar vi något telefon hittar du i översta listen under Kontakt.

Min grundläggande tanke när det kommer till fordon är att försöka göra bilder som skall fungera som förstoring på väggen.
Att skapa en produktbild där allting finns representerat perfekt överlåter jag åt bilförsäljarna. Äger du bilen behöver den knappast säljas in ytterligare.
Återkommer man till att betrakta en renodlad bilbild blir den snart ganska tråkig och tjatig i alla fall som konst på väggen.
Mitt resonemang eftersom jag själv älskar att köra motorfordon är att försöka knyta an till den feeling det innebär att susa fram med sin stolthet. Med fart och rörelse vill jag skapa känslan av delaktig närvaro och som i bästa fall även förmedlar bilens karaktär och personlighet.
Är du sedan själv föraren bakom ratten som i jaguaren här ovan på Kungsgatan i Stockholm blir det såklart ett större mervärde för dig även om du inte syns i bild.

Bildnr.7486/17 Gärdesloppet 2017

Fotografiet ovan fyller alla de mått som gör att jag själv skulle kunna hänga den på väggen. Fart och fläkt i urban miljö tagen ur rätt höjd som framhäver bilens linjer belyst av ljus som lyfter den fina röda lacken. Power och skönhet som blicken inte tröttnar på att återkomma till. Förankrad med levande känsla ur verkligheten som representerar stunden och tillfället snarare än drömmen om en produkt ur en katalog som du en dag vill köpa.

Fotograf Marcus Johansson