Fotokurs Österlen med professionell fotograf

KURSSTART 27/9-1/10 – 2023Inställd Nytt planerat datum kommer..

Havet – Sanden – Himlar – Landskap & Natur

Mina fotoresor brukar bli fantastiskt givande både socialt och kunskapsmässigt om jag använder orden från deltagare sedan första foto resan till Paris 2008. I små grupper har det alltid varit livsbejakande människor i alla åldrar även om flertalet rundar kring 30-60. Vi fotograferar och engagerar oss hela dagarna. Bildbehandlar under en stund på eftermiddagen. Äter o dricker gott, Spanar på bilder tillsammans uppkopplade mot en Platt-Tv så att vi kan diskutera och lära från allt vad som går att sätta fingret på.

Senaste kursen var vid samma tidpunkt 2020. Det blev superhärliga dagar med varierande höstväder. Jag bestämde där och då att denna tidpunkt på året är magisk och att detta måsta vi bara göra om!  

Under 4 fullmatade dagar kommer vi att fotografera i skönt och behagligt tempo. Någon av dagarna besöker vi Ales stenar som är en mäktig plats att se och fotografera. Det är dock sällan man ser riktigt bra bilder härifrån men jag visar hur du kan göra fräna kreativa bilder med komposition och kameravinklar oavsett vilket ljus som råder. Resten ordar vi till med bildbehandling i Adobes Camera Raw till kvällen över en drink.

Utöver detta har vi många fina platser att besöka där vi kan skapa härliga landskapsbilder av havet, stränder, Sanddynor, skogen i Stens huvud, Majsfält, Flyttfåglar, Vackra himlar, Detaljbilder med mera. Vi kommer att pröva rörelseoskärpa och panoreringar för att skapa levande motiv.

Detaljbilder är alltid spännande och tar våra ögon bortom det självklara motivet. Det är också mycket lärorikt att variera sig med stående (på höjden) liggande (horisontellt) och kvadratiska format. När man står iför nya motiv är det till stor hjälp att använda metodiskt fotograferingsflöde i syfte att täcka in alternativa bilder som annars är enkelt att gå miste om. En enkel struktur som berikar bild stocken och utvecklar er fotografiska syn och bildspråk.

Den här gången har jag hittat ett stort första klassigt modernt hus 200 meter från stranden med 7 Sovrum och bra sällskapsrum där vi kan ägna oss åt bl a bildbehandling vid gemensamt bord. D 

  • Kursdatum Österlen 27 Sep-1 Okt  2023
    Kursavgift: 7950 kr. Per person Inkluderar boende 5 nätter med eget sovrum
    Max antal deltagare 6
    Minimum 5 deltagare. 
  • Kurslängd 4 dagar Ons-Lördag (Incheckning på tisdag eftermiddag kväll) Söndag checkar vi ut för hemfärd.                                                                                                                

Preliminär boka snarast möjligt för att säkerställa vårt boende. Mejla till marcus at icepic punkt se

Kostnader utöver kursavgiften: Resor Österlen T/r Transport med egen bil mellan fotograferings platser eller om vi åker gemensamt i ett par bilar. Mat och dryck under dagen som vi antingen äter av egen medhavd matsäck eller köper mat o fika på serveringar. Vi handlar livsmedel och hjälps åt med att tillreda frukost och middag i huset.

Några bildexempel som jag gjort från Österlen nedan. Klicka upp för att se dem i 100%

Iden och kunskapsutbytet för dessa dagar i konkreta termer: Se och ta ut bilder från gällande motivkategorier – Bygga upp dessa med balanserad komposition som gör bilden läsvänlig. Utveckla bildkompositionen kreativt för att skapa visuell attraktion – Diskutera och fokusera på vad bilden skall visa och berätta under pågående fotografering samt genom bildanalys på gemensam Tv-skärm efteråt. Ni får fotograferingsflöde med tänk och resonemang i syfte att göra fler varierande bilder i hög kvalitet samt bildbehandlings flöde som eliminerar onödiga och hämmande frågeställningar.