Fotokurs Österlen med professionell fotograf

Havet – Sanden – Himlar – Landskap & Natur

Kursstart: 9-10 Augusti 2022

Kursstart: 17-18 Sep 2022

Kursstart: Oktober under Höstlovet är planerat men inte spikat ännu. Hör av er om intresse för denna tidpunkt finns.

Senast hade vi några fantastiska dagar under höstsäsongen. Och mitt omedelbara beslut var att detta fotoäventyr måste upprepas snarast möjligt. 

Under 2 fullmatade dagar kommer vi att fotografera i skönt och behagligt tempo. Några fasta teman är Ales stena som alla vill fotografera då de besöker platsen men jag gissar att de flesta bilder mest blir minnesbilder och knappast något du hänger på väggen där hemma. Jag tänker visa hur du kan göra bättre bilder där sen får vi såklart se om ljuset vill sig för oss men kunskaper och sättet att tänka får ni med er oavsett. 

 Vi kommer också att fotografera Vyer och peka på vad som gör skillnad och varför. -Hur ni kan komponera för att skapa djup och dynamik så att bilderna blir visuellt attraktiva. 

På två dagar tänker jag att vi förflyttar oss till olika platser mellan Stens huvud och Kåseberga.

Detaljbilder är alltid spännande och tar våra ögon bortom det självklara motivet. Det är också mycket lärorikt att variera sig med stående, (på höjden) liggande (horisontellt) samt kvadratiska format. Jag visar er ett metodiskt fotograferingsflöde som används flitigt av yrkesfotografer i syfte att täcke in bilder som du av naturliga skäl inte vet att du kommer att vilja ha senare just där och då. En enkel struktur som berikar stocken av bilder samt utvecklar er fotografiska syn med variation och alternativ.

Vi startar och avslutar dagarna från Kåseberga. 

  • Kursdatum nu närmast Österlen Kåseberga: 20-21 Juli  2022
    Kursavgift: 4450 kr. Per person 
    Max antal deltagare 8
    Minimum 4 deltagare. 
  • Kurslängd 2 dagar                                                                                                                   

Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se  

Kostnader utöver kursavgiften: Resor Österlen T/r Transport med egen bil mellan fotograferingsplatser eller om vi åker gemensamt i ett par bilar. Mat och dryck under dagen som vi antingen äter av egen medhavd matsäck eller köper mat o fika på serveringar.

Bilderna nedan är goda exempel på hur vi kommer att fotografer vad gäller motiv och nyttja befintligt ljus, väder och vind. 

Iden och kunskapsutbytet för dessa dagar i konkreta termer: Se och ta ut bilder från gällande motivkategorier – Bygga upp dessa med balanserad komposition som gör bilden läsvänlig. Utveckla bildkompositionen kreativt för att skapa visuell attraktion – Diskutera och fokusera på vad bilden skall visa och berätta under pågående fotografering samt genom bildanalys på gemensam Tv-skärm efteråt. Ni får fotograferingsflöde med tänk och resonemang i syfte att göra fler varierande bilder i hög kvalitet samt bildbehandlingsflöde som eliminerar onödiga och hämmande frågeställningar.