Icepic Fotograf Marcus Johansson

Street photography är att fånga livet på gatan

Svårare än så blir det inte!

Ska man försöka kategorisera Gatufoto så blir det mycket knepigare att tolka, Jag väljer att kalla det för att fånga ”Gatuliv” Men det låter ju ballare med ”Street” kort o gott.
Detta är något de flesta gör även om det inte valt att kalla det för det ovanstående. Men vi fotograferar när vi reser och då handlar det ju mycket om vad man ser och upplever och gärna ta hem och dela med sig av.
Det häftiga med Street är att berättaren (fotografen) fångar just det denne ser och upplever utifrån den värld och verklighet som berör just där och då. En stor anledning till att jag själv nästan aldrig tröttnar på dessa bilder för att det finns så mycket man kan se och det är Du som ser händelsen, miljön, ljuset, ögonblicket, Det lilla och stora, Vinklingen, perspektivet, sammanhanget, Känslorna, uttrycken, Dialogerna, beteendet, stilen, hållningen, doften, stanken, detaljerna, färgerna, gråskalan, associationerna, mönstren, vädret, eller bara stämningen!

Jag grundade Street-fotokurser här i Sverige och var kanske även först med det ute i den stora världen.

Nu efter ett antal kurser bakom mig tar vi steget och gör det möjligt för vanligt folk att få pröva på denna superhäftiga aktivitet! Den är så häftig för att den egentligen inte ställer några särskilda krav annat än dom du själv sätter upp.

För att detta skall lyckas som en Kickoff-aktivitet gör vi fasta på grundpelare som leder in dig i ett särskilt tänk och viss struktur så att du får ut så mycket som möjligt av tiden du lägger ner.

Ett miniarrangemang gör sig på en halvdag-kväll på sådär ca 4-5 timmar Vill man göra det till en heldag så är det perfekt för att nå inblick i grunderna och hinna med upplevelsen som såklart bottnar i det bildmaterial som du får med dig hem.

Sedan 2008 har jag även haft dessa workshops regelbundet utomlands i bla Paris – New York – Berlin – Barcelona – Istanbul – London – Hong Kong Vilket innebär att möjligheten att förlägga en dag eller två i någon av dessa metropoler gör att ni även får ut det mesta och ballaste fotografiskt menat. Kursen kan självklart förläggas där ni önskar utan att tappa i kvalitet men de här städerna utanför Sverige kan jag som min egen bakficka. Eftersom jag själv älskar Mat och dryck så har jag även koll på vad som gäller bland restauranger och pubar samt vilka häftiga områden som människor söker sig till.

Välkommen att boka eller kontakta mig för upplägg och skriftligt förslag!

Fotograf Marcus Johansson

Några bilder på temat och upplevelserna här nedan..