Icepic Fotograf Marcus Johansson

Street photography med fasta situationer 2020

Introduktion

Den här kursen bokas privat enligt överenskommet datum med mig. Priset är 6400 kr totalt för 1-3 deltagare inklusive modell. Mat och dryck under kursen ingår ej.

Street photography är en passion för mig och jag ägnar och har ägnat många år till det. För mig sammanfattar street alla typer av fotografering där innehållet speglar den fascinerande gatan och berättar om verkligheten, livet och samtiden genom ett fryst ögonblick som fotografen av någon anledning sett, stannat upp och reflekterat över.

Det här är en utvecklingskurs för dig som älskar att fotografera spontant och medvetet i urbana miljöer, En vidareutveckling av Streetphotography där vi använder en modell genom hela kursen för att öva på fasta situationer och på så sätt bli mer medvetna om alla ingredienser som komposition, balans, bildriktning samt känslor och uttryck i dina fotografier. Finns inget bättre sätt inom fotografering än att få genomföra praktiska övningar som du sedan kan relatera till att du gjort och därmed förstå mer vid senare bildanalys. Övningarna kommer dig till godo när du senare står inför liknande situationer i verkligheten vilket också hjälper dig bli mer kreativ och fantasirik. Med dagens insikt och kunskap får du ökat mod och självförtroende.

Kursen går som skräddarsydd och startar efter överenskommen tid.

Innehåll

Fotoövningarna grundar sig på mina 23 år som yrkesfotograf. De är väl genomtänkta i minsta detalj och formade till en genomarbetad struktur.

 Vi lär oss planera och ta ut intressanta miljöer spontant och medvetet
 Du får jobba med en tilltänkt bildidé utifrån miljöns struktur och ljus
 Arbeta med nivåer som för- och bakgrund med balans och bildriktning
 Regissera kroppsspråk och uttryck samt skapa trovärdighet
 Använda rörelse och kamerateknik
 Träna på att se och väga in nyuppkomna bildidéer strukturerat

Målet med kursen

Efter dagens slut kommer ditt fotografiska tänk att vara mer utvecklat, Förmåga att se fler bildmöjligheter, vad som kan förväntas och hur du får ut det bästa av en gatuscen. Du har mer insikt i hur man med komposition och kamerateknik skapar mer intressanta bilder av nästan ingenting.

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Vi stämmer av utrustning och går igenom dagens program. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning fram till lunch kl.13:00 som vi äter på någon trevlig restaurang där vi kan koppla av och smälta intrycken tillsammans.
Avslutningsvis tar vi fram råkopior på era producerade bilder som vi tillsammans läser och bedömer konstruktivt efter komposition och teknik.

Pris 6400 kr. Totalt För 1-3 deltagare inklusive modell

Kursdag bokas efter överenskommelse, Ring eller Maila för tidpunkt.

Välkommen!

Fotograf Marcus Johansson

Här följer några exempel på både skarpa och stylade gatuscener:

4 kommentarer

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.