Icepic Fotograf Marcus Johansson

Bildbanksfotografering näringsliv

Låt mig fotografera era verksamhetsbilder till företagets bildbank!

Med min breda långa erfarenhet som yrkesfotograf kan jag skapa genomgående professionellt bildspråk inom i stort sett alla motivkategorier. Det är med bilder som med skriftspråk viktigt att hålla ihop berättelsen (bildspråket) i alla fall då man eftersträvar att lyfta fram kompetens och vidhålla kunskap som avsändare.

De senaste sex åren har jag fått i uppdrag från större företag att fotografera hela bildbanker som omfattar redaktionella, informativa samt kommersiella bilder. Då och då eller ganska ofta gör jag kreativa verksamhetsbilder som företaget med stolthet låter rama in för plats på väggar.

Min ständiga nyfikenhet som fotograf – föreläsare och kursledare har lett till att jag knäckt koden för bildens grammatik eller med andra ord hur bilder av vilt skilda motiv bör byggas upp genom bildkomposition för att tilltala betraktaren visuellt. Kan jämföras med att prata 7 olika språk flytande och när jag mer sällan stöter på något nytt lär jag mig fort vad som lyfter fram egenskaper och karaktärer.

Kontakt mig med era tankar och behov så kan vi resonera fram ett bra upplägg samt fastställa pris. Eller mejla mig er uppställning av bildrubriker så får ni en skriftlig offert med exempelvis fast pris. (Prissättning följer Svenska Fotografers Förbunds riktlinjer)

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Referensbilder nedan skildrar mitt bildspråk som bygger på känsla för form, rörelse, uttryck hos människor, timing i action, känsla för färg kontra svartvit, kamerateknik samt framkallningsprocesser med mera i en rad olika motivkategorier snarare än att hänvisa till olika uppdragsgivare. Klicka på bilden för att se helheten korrekt.