Icepic Fotograf Marcus Johansson

Sommarkurs i Stockholm 3-stegs utveckling 4 dagar till reducerat pris

icepic workshops 20 år 2021

Kursdatum 2022 Fre-Mån: 1-4 Juli,  29/7 – 1/8 

Preliminärboka i god tid om du vill vara med! Det finns plats för 6 deltagare på varje kurstillfälle. Kursavgiften betalas senast 30 dgr före kursstart. Mejla till marcus@icepic.se  Välkommen!

Sommarkurs i Stockholm

Är en mycket genomtänkt och beprövade workshop som tar dig långt in i fotografins värld. Motivområden är baserade på vad vi, de flesta av oss fotograferar mest. Det här är ett mycket bra och roligt sätt att tillgodose sig nya eller nyansera äldre kunskaper. Kursdagarna är alltid supersociala med mycket skratt och kämpar glöd. Vi äter lunch tillsammans och fikar med fotosurr bland likasinnade. Ingen tävling eller briljerande bland deltagare. Alla är fullt upptagna med göra sina uppgifter individuellt och ibland tillsammans. Grupperna brukar vara blandade med både nybörjare och engagerade entusiaster på samma kurs. 

I en relativt litet grupp på max 5 deltagare genomför vi fotoövningar ute i det fria lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och fotograferingsflöde förankrar kunskaper som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motivgrupp som de appliceras på. Jag törs lova er en nytändning som lätt leder till att man vill göra om alla gamla härliga bilder med nyvunnen insikt för kreativ bildkomposition.

Läs här hur deltagare uppfattat de olika kursprogrammen Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Programmet för de här 3,5 dagarna är fördelade enligt nedan.

Klicka på respektive kurs nedan för att läsa mer ingående om programmet

Dag 1. Utvecklingskurs Bildkomposition
Dag 2. Street Photography
Dag 3.   Porträttkurs med modell i naturliga miljöer
Dag 4. Professionell bildanalys av din portfolio Avslutning: Bildanalys med diskussion kring kamerateknik och komposition

(Bra förkunskaper är Grundkurs eller motsvarande men inget krav)

Tider 10:00-16:00 (lunch 12-13)
Antal deltagare max 6
Minimum 3 deltagare för start
Kursavgift: 5800 kr. 2022 (Ord. pris kurserna var för sig 8520 kr.) moms tillkommer för företags fakturering
Inkluderar Lunch (ej dag 4 halvdag) och printer utskrifter. Blir du sjuk erhåller du värdebevis för motsvarande belopp som kan användas då det passar!

 

Klicka upp bilderna nedan och läs hur dom olika kursdagarna passar in för att framhäva dem

Dag 1 Visuell Kraft – Bildkomposition

Lär dig tänka och fotografera metodiskt. Med hjälp av balanserad bildkomposition lyfter vi fram essensen ur dina bildmotiv och visar vägen till mer kreativt bildspråk.

 Dag 2 Street Photography

Fånga gatulivet utifrån ditt perspektiv. Låt mig inspirera och dela med mig av min långa erfarenhet. Samt resonemang och metoder som gör dig till en modigare fotograf. Här försöker vi använda oss av gårdagens teknik så långt det går men i stort handlar det om att våga göra de bild idéer som dyker upp!

 Dag 3 Porträtt med modell i naturlig miljö

Porträttövningar som sätter fotografens precision i centrum så att du styr uttrycket du önskar förmedla. Vi sammanflätar de båda tidigare dagarnas insikter och erfarenheter med tillägg för att skapa intressanta och uttrycksfulla porträtt!

Dag 4 Bildanalys och feedback av era övningsbilder.

Vi printar ut er digitala filer och tar plats på ett Café för att diskutera, vända och vrida på vad som är bra och vad som kunde göras bättre utifrån balanserade kompositionsregler samt kreativa brytpunkter.

(Halvdag slutar ca: 12:30 ej lunch)

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar tillsammans med er!

 Fotograf Marcus Johansson

Obs klä er bekvämt och varmt så att ni kan röra er och ligga på marken om kreativiteten påkallar det. Svårt att ta in info om ni fryser. Dåligt väder är lika med bra förutsättningar för den sanna fotografen J

Här är några sköna bilder från tidigare sommarkurser…

13 kommentarer

 1. Hej Marcus! Jag gick en kurs som du arrangerade i höstas för nybörjare, som jag tyckte var bra. Bor numera utomlands men är i Stockholm under sommaren och är intresserad av att gå kursen som du håller 25-28 juli, som handlar om komposition/street photography. Hur mycket förkunskaper behöver man? Tänkte köpa en ny kameralins; vad är en bra lins att använda på den kursen?

  Hälsningar,

  Elisabeth Boman

 2. Hej Elisabeth,
  Du är varmt välkommen! Lämpligt objektiv är allt från vidvinkel till ett kort tele. ungefär 18-100 mm. Det är inte så noga egentligen. I övrigt har du de förkunskaper som behövs! Prata med Jon på Fotokungen om du tänker handla här i Sverige så får du bästa hjälp.
  //Marcus

 3. Hej igen!

  Jag anmäler mig till sommarkursen den 25-28 juli. Hör av mig till dig i juli när jag nått Sverige.

  Hälsningar,
  Elisabeth Boman
  Mobil +971 50 131 97 57

 4. Hej Marcus! Jag är jätteintresserad av en kurs i street photography hos dig i sommar, men helst utomlands, gärna New York. Kommer du arrangera något sådant eller är det bara i Stockholm?

 5. Hej Angelica,

  Roligt att höra och du är varmt välkommen!

  Planerade Street-kurser utomlands för 2013 är Berlin i Feb. Paris i Maj och New York och Barcelona till höstlovet V. 44 Det kan tillkomma någon mer i sommar men det kanske blir en Matfotograferingskurs i Skåne under Juli.

  Mvh //Marcus

 6. Hej Marcus!
  Vilka snygga bilder du har på din hemsida! Jag bockar och tackar för äran att få vara med där det händer grejer! Ler

  STORT TACK också för såväl lärorika och intressanta som roliga dagar. Jag är övertygad om att jag kommer att kunna omsätta det jag lärt mig i praktik så fort jag bara får lite kläm på kamerans mysterier. Nu har jag semester (som jag har längtat!) i 4 veckor, så jag har gott om tid att öva.

  Jag önskar dig en riktigt härlig sommar. Ha det bra, vi hörs och syns!

  Många hälsningar

  Marlene

 7. […] Kompositionsregler, Timing, tålamod och hopp om att det rätta ljuset skall komma dig till godo, Ytor, linjer, skuggor och ljus, Bildnivåer, Riktning och ordning samt en god idé om hur det färdiga resultatet skall bli och användas. Detta är några av de elementära byggstenar som lägger grunden hyggliga fotografier oavsett motiv. Känsla och god balans är det som blir mer personligt och gör att du så småningom utvecklar ett eget bildspråk. Vill du lära dig mer om ovanstående så kan jag varmt rekommendera någon av mina endags workshops eller varför inte Sommarkursen som Startar på Måndag 5/8 och håller på till Torsdag lunch till ett reducerat sommarpris Läs mer här och boka in dig på en genomtänkt, rolig och utvecklande fotoworkshop… […]

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.