Unika fotografier till salu Fotokonst

icepic – Fotograf Marcus Johansson

Model after work 7847/14
Konstgräs i city Art Nr 2/7. 5084/21
NYPD-Moment 8684/18

Gatufoto New York

NYPD Moment på fotomässan Älvsjö
Walk by 8282/12

Gatufoto New York

Strandpromenad 1203/15

Fotokonst Österlen

Österlen är en pärla som jag gärna vistas på. Inspiration kommer och går och den här gången var jag rätt less på det mesta av motivgrupper och bestämde mig en dag på stranden i regnet för att försöka skildra känslan och stämningen med min närvaro där denna förmiddag. Bildidén kom inte precis till mig där och då utan kommer från gatufotograferingen med skor som tagit olika former i urbana miljöer. Här ger jag mig dock på att fotografera min egen sko längs promenaden och samtidigt skapa närvaro och kontakt med miljö och väder i en balanserad komposition. Signerad upplaga 1/11 Foto-original 14400 Sek. Inramning/Montering tillkommer.

Gatufoto Vietnam

Tintin i Vietnam 9117/17
Stockholm – Underground 4458/18

Gatufoto Stockholm

Originalidé Marcus Johansson – icepic

Anonymous-socialising-4484/15

Gatufoto New York

En tidig morgon på Manhattan såg jag de här händerna runt en mobiltelefon sticka ut i solen från ett mörkt hörn i en gränd. Kroppen på personen ser jag när jag närmar mig för att komma åt att göra en bild med kontakt och närvaro. Hon märker mig inte trots att jag är alldeles inpå henne -Alldeles för upptagen med telefonen så som vi är och fungerar i samhället idag. Verka och synliggöra våra händelser utan att själv synas. Fotografiet levereras som signerat original i högsta papperskvalitet i valfri storlek upplaga 1/7 Pris 14400 kr. Ram Shadowbox  samt frakt tillkommer.

Mot skyn 9898/09

Gatufoto New York

Första mötet med de här gigantiska skyskraporna i New York tar verkligen tag i en med hissnande känsla! Jag plåtar mycket arkitektur för stora företag och merparten för att skapa visuellt attraktiva bilder snarare än de mer korrekta. Här på 6:e Av spenderade jag en hel förmiddag då jag insåg att ljus och väder var gynnsamt. Men det saknades något som gjorde att jag återkom till platsen vid fler tillfällen. Rätt var det var såg jag skrämda duvor i flock och gjorde en rad exponeringar med dessa. Nå, de gjorde sig inte som jag hoppats på men däremot fick en bild med bara några duvor mig att önska en bild med endast en fågel på väg mot skyn som såklart också hade kravet på sig att vara rätt placerad gentemot skraporna. Två timmar senare stel och kall i nacken kunde jag nöjt konstatera att en tiopoängare landat på min kamerasensor! Signerad upplaga 6/11 Foto-original i format ca 40×60 cm. 12400 Sek. Inramning/Montering och frakt tillkommer.

Jokkmokkpytt 1026/06

Originalidé Marcus Johansson – icepic

2006 Mitt i natten vaknar jag över en bildidé. Klockan är tre och jag som besatt av tanken och törs inte släppa den för allt i världen för att somna om och riskera att glömma den totalt. Jag hämtar ut all is som finns i frysen och börjar krossa den som för ett fasligt liv sådär mitt i natten och försöker dämpa så gott det går med tjocka handdukar. Jag råddar upp studioljuset i vardagsrummet runt och under soffbordet. Monterar kameran på stativ och börjar pröva ljus sättning. Nöjd och belåten skrider jag till verket. Den mörka glasskivan är perfekt för ändamålet. Det skall komma att dröja hela natten med att göra rent och lägg upp på nytt. Isbitarnas formation tillsamman med misslyckade ägg som inte gör sig då de rinner ut för mycket eller för litet och tappar komposition. Till slut sitter den bild som jag på någon sekund kom att associera till ishotellet och fick därför det självklara namnet Jokkmokkpytt! Signerad upplaga 1/11 Foto-original 14400 Sek. Inramning/Montering tillkommer