Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotografen

(porträttfoto Kirsi Forsberg)

Telefon: +46 708 777895
Mejl: marcus@icepic.se

icepic – Fotograf Marcus Johansson
Ringvägen 42
118 67 Stockholm

Jag är jämt förälskad i miljöer av alla slag så länge de berör. Fotograferar mycket Arkitektur för att fånga det ögat finner spännande, fortsätter gärna med att belysa porträtt, människor och uttryck som krydda och liv där platser bjuder in och förhöjer känsla och stämning för motivet. Jobbar nästan alltid utifrån att bilden ska få växa fram och mer sakta förankra sig för att nå sin topp. Tycker ärlighet och trovärdighet speglar de riktigt intressanta fotografierna. Rör mig i nästan alla motivområden för att skapa dynamik och variation som inspirerar och berättar och om möjligt sätter den där särskilda prägeln på just det fotografiet.

Fotografering blir bara roligare och roligare!
Jag är en hängiven fotograf som älskar att sätta tänderna i nya utmaningar och använda eller förädla äldre kunskaper.
Mina motivområden är väldigt breda. Allt ifrån studio till gatan, Människor, Reklam, Idéer, Arkitektur m.m.
Ni finner det enkelt att kommunicera och att bolla idéer med mig.

Livnär mig på att plåta kommersiellt och redaktionellt åt näringslivet sedan 1997. Levererar bilder brett inom de flesta motivkategorier. Undervisar och föreläser inom Avancerad och kreativ Bildkomposition – Arkitektur – Porträtt – Street – Bildjournalistik – Cityscapes – Produktfoto – Action samt skräddarsydda workshops för näringsidkare där jag bygger upp deras webbshop.
Skrivit fotokurser för Folkuniversitetet och undervisat där i 10 år efter att jag blivit headhuntad. Är grundare till Street Photography workshops i Sverige samt Fotokurser för föräldralediga som blev enorm succé. Utvecklat i stort sett alla stora Mäklarföretag i Interiörfotografering sedan 2001. Säljer arkivbilder genom min egen bildbyrå och ägnar en stor del av mitt fotograferande till fotokonst i Fine Art och High End för egen maskin och på beställning.
Håller foto-workshops regelbundet i Metropoler som New York – Paris – Berlin – Hong Kong – London – Istanbul – Saigon – Barcelona med flera.