Fotokurser med icepic Marcus Johansson professionell fotograf sedan 1997

Plåtar för näringsliv och allmänt. Fotokurser från grund till yrkesled även utomlands sedan 2001.

På denna sida eller under länkar finner ni:

2024: Gör en skräddarsydd privatkurs valfri sommardag till reducerat pris och bjud med en vän på köpet. Gäller hela kursutbudet. Pris 3600 kr. för två deltagare.

Läs deltagarkommentarer (recensioner)

Köp ett snyggt presentkort för en fotokurs, porträttfotografering eller fotokonst.

PRESENTKORT


Endagskurser från fasta utbudet i Stockholm under denna rubrik

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Endagskurser i foto med olika inriktningar startar löpande året runt med utsatta datum under varje kurs. Ni hittar även Utlandskurser, Föreläsningar och skräddarsydda lösningar här nedan

Grundkurs intensiv. Lär dig exponera manuellt, förstå och använda kamerans fulla potential.

Fotokurs Visuell Kraft – Bildkomposition Steg 2. Lär dig tänka och fotografera metodiskt. Med hjälp av balanserad eller kreativ bildkomposition gör du bilden visuellt attraktiv – förtydligar och polariserar.

Street Photography Fånga gatulivet utifrån ditt perspektiv. Låt mig inspirera och dela med mig av erfarenheter med resonemang  och fotograferingsmetoder som berikar din fotoglädje.

Porträttfoto med modell On location Porträttövningar som sätter fotografens precision i centrum så att du med kameravinklar understryker uttrycket du önskar förmedla.

Fotokurs med 4 sammankomster privat För nybörjare eller entusiaster i ett genomtänkt paket där du inte går miste om något! Du bestämmer vilka 4 datum -sammankomster i Stockholm som passar din agenda.

Sommarkurs i Stockholm 3-stegs utveckling Bildkomposition – Street Photography Porträtt On location samt Bildanalys med konstruktiv feedback till reducerat pris.

Studioljus med Modell Ljussättning med blixt mot modell i studio.

Yrkesinriktad workshop i 4 steg Professionell bildanalys av din portfolio Vi diskuterar, vänder och vrider på dina medhavda fotografier. Vad som är bra och vad som kunde göras bättre utifrån balanserade kompositionsregler samt kreativa brytpunkter.

Digital framkallning & arbetsflöde i Camera Raw – Ps

Interiör & Arkitektur

Modellfoto i fräna miljöer

Nattljus foto (kvällskurs)

Föreläsning – Fotografisk bildspråk med olika teman

__________________

Nyhet för er som inte är bosatta i Stockholm!

17 svar på ”Fotokurser med icepic Marcus Johansson professionell fotograf sedan 1997”

 1. Tack för dom klockrena kurserna !
  Dom har hjälpt mig mycket. Man blir så mycket bättre på att fotografera efter en kurs hos dig.

  Tack !

  Tobbe

 2. Hej Marcus!
  Tack för en bra kurs i lördags! Det var grymt lärorikt och man fick många tipps och idéer som nybörjare. Kommer definitivt att försöka gå dina fortsättningskurser så småningom.

  Hälsningar
  Daniel

 3. Hej Marcus!
  Hoppas att allt är bra och att du har fått betalt för seminariet. Det var otroligt uppskattat och folk pratar om dig fortfarande. Han var så inspirerande – inget översitteri och på helt rätt nivå!
  Strax efter kursen på folkuniversitetet fick jag i uppdrag att fotografera ett bröllop. Grymt nervöst. Men de visste vad de gav sig in på och de vågade chansa. Nu har jag publicerat 24 av bilderna här på FS. Kolla mitt bröllopsalbum.

  Vi ses!

  Tohmas V
  Ordf. LM-Ericsson fotoklubb

 4. Hej igen!

  Tack Marcus för en helt fantastisk dag. Så skönt trött är jag i hela kroppen efter dagens långa promenad. Så tillfreds i själen efter allt kreativt arbete. Jag har tittat igenom mina bilder och några av dem ger mig hjärtklappning. Det kanske inte är märkvärdiga bilder mätta med erfarna fotografers mått men med mina mått är det mirakel. Jag kommer att skicka fem bilder till dig med kopior till mina två kursdeltagare – är det OK? Jag skulle gilla att du sänder “feed back” till mig med kopior till Hans och Lasse. På samma sätt vill jag ha kopior på det du skriver till dom.

  Jag har försökt berätta för min livskamrat vad det är hos dig som väcker min lust och glädje. Jag har svårt att förklara så att hon förstår. Hur kommer det sig att du får mig att detaljerat och gång på gång läsa igenom kamerans instruktionsbok? Britt-Marie tror att det är för att du älskar att fotografera och att du visar det för oss. Så är det nog. Du är en varm människa och det är lätt att tycka om dig.

  Litet mycket text blev det – jag ville säga: Tack Marcus för en fin dag!

  /Lars

  En annan värld är möjlig!

 5. Grundkurs i foto, har knappast hållit i en kamera förut och lärde mig så oerhörd mycket på en dag! Pedagogisk upplagd med teori och praktik. Biterna föll på plats varefter vi fick olika foto uppgifter. Har nu fått en helt ny syn på bilder och foto. Lärorikt och kul, varför har jag inte gått denna kurs förut? Glädjer mig redan till fortsättningskurs:-) Tack Marcus, u r Simply the BEST!!! Hälsningar från kjempenöjd norrman, Elisabeth

 6. Hej Marcus!

  Vill bara tacka för i lördags. Superdag! Jag lärde mig massor!

  Nu är jag ännu mer fotointresserad eft din dag så i morrn blir det
  fotografiska i julruschen.

  Ha det bra

  Monica Koppelman

 7. Hej Marcus

  Jag vill gärna säga tack till dig för en väldig bra och pedagogisk kurs igår. You have what it takes och jag gillar din stil.
  Vi hörs efter jag är tillbaka från Amsterdam och tänkte anmäla mig till en fortsättningskurs.

  Ha det bra Mvh Erwin

 8. Hej Marcus!
  Tack för kanonbra kurser i Bebisfoto!
  Jag vill gärna gå Photoshopkursen lördag 11 juni, om du har platser kvar.

 9. Hej Marcus!
  Tack för Bebisfotokursen, det har verkligen varit givande, lärorikt och inspirerande…. och lite irriterande eftersom självkritiken ökat betydligt gällande foton jag tar!
  Nåväl, som jag nämnde vill jag gärna gå Photoshop efter sommaren, hinner inte 11e juni men efter augusti närsom!
  Vill du se vilka bilder jag i längden vill kunna byta ut mot mina egna kan du kolla in http://www.magnussonfinewine.com

  Tack för den här gången -hälsa underbara Paris
  Lotta Magnusson

 10. U.. Rock.. Marcus!!

  Ville bara tacka för en mycket trevlig fotokurs idag (3/9- 2011), nu återstår att öva. öva.. öva..

  Men grunden sitter stabilt!

  Vill också tacka alla de övriga fyra deltagarna som gjorde min foto dag ”hel”, jag minns er alla även om mitt namn minne inte är vad det borde vara.

  Marcus ”I will be back!!!

  Mvh: “en helnöjd deltagare” Helmer Wilson (med ett S..) helmer.wilson@telia.com

  Hör gärna av er om ni vill ”öva” foto buddies!!

  Stay Cool!!

 11. Vill bara skriva och säga TACK så mycket för i söndags! Så glad att jag gick din porträttkurs, nu sitter tekniken och jag vet exakt hur jag ska förhålla mig bakom kameran. Rekommenderar varmt Marcus kurser och jag hoppas jag kan vara med på någon annan rolig kurs framöver!
  Mvh Veronica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.