Bilkyrkogård Fotoresa workshop

Vår modell Andreas 2020. 2067/20

Fyra preliminärbokningar är lika med en startklar kurs. Du betalar ingen anmälningsavgift utan erlägger full betalning då kursen är fulltalig eller startklar med minimum 45 dagar före startdatum. Kursen ställs in om inga bokningar skett senast 45 dgr före kursstart. 

En weekend bland omkring 800 bilvrak i vad jag kallar Hillbilly County atmosfär. Modell med cool outfit till vårt förfogande i en liten grupp med några få deltagare. 2-3 övernattningar på hotell eller stuga där vi kan ordna med mat och något gott att dricka. Kvällarna ägnar vi tillsammans åt socialt foto-surr och bildvisning på en Tv-skärm!

Modell Panki

Det här är en fantastisk miljö som en spännande äventyrspark. Vi vet vad vi kan förvänta oss och därmed vad våra bilder kommer att kretsa kring. Detta är perfekta förutsättningar för nya och att förädla gamla fotokunskaper. Jag kommer visa och förklara utifrån våra motiv om vad som gör skillnad och är av vikt för att skapa visuellt intressanta bildkompositioner med exponeringsalternativ. Därefter går vi igenom hur man förbereder, kommunicerar och genomför porträttfotografering med vår eminenta modell.

  • Karina Jakobsson Kan rekommenderas, häftigt ställe, vackra omgivningar och en riktigt rolig resa med mkt skratt och härliga foton
  • Sofi Andersson Håller verkligen med, vilka dagar vi hade

Kursavgift inklusive modellarvode Per/pers. 6750 kr. Betalning lika med bekräftad plats. Preliminärboka med ett mejl till marcus@icepic.se
Kursdatum 9-12 Sep 2021 Kurstid Torsdag kväll till Söndag 14:00
Deltagare Max 6
Uppskattade kostnader utöver kursavgift: Resa från där du bor om vi inte åker gemensamt från Stockholm – Töcksfors T/R. Boende ca 600 kr. P/p och natt. Mat Fre-Sön självhushåll ca 750 kr P/p. Kanske räcker till någon flaska vin också! (Dessa kostnader kan komma att justeras då de gällde vår vistelse 2020.) Jag samordnar detta då vi vet förutsättningarna från deltagare.

Utrustning som jag tänker: Kamera med extra batteri och gott om minne, (även mobilkamera) Blixt, Trebenstativ, Laptop eller motsvarande skärm. Kablar – Laddare – Kortläsare, Usb-minne, Oömma bekväma kläder och skor efter klimat.

Torsdag: Avfärd från Stockholm runt lunchtid: Incheckning på vårt boende 5 tim senare. Vi stannar självklart och pausar längs vägen. Ca 18:30 Välkomstdrink och genomgång av praktik och resonemang kring fotografering och tilltänkt upplägg. Vi äter tillsammans och fortsätter kvällen som vi önskar.

Fredag och Lördag: Tidig frukost och avfärd till bilkyrkogården för att möta upp eventuellt morgonljus med solen. Vid mulet väder skyndar vi lite mer långsamt. Fotografering och upptäcktsfärd på området var för sig enligt upplägg och egna idéer.

Paus med lunch och genomgång ca 12-14

14:30 Gemensam genomgång och fotografering med vår modell och därefter individuell fotografering med modell så som vi finner lämpligast.

18:00 Fria fotoaktiviteter eller ta tidig kväll

19:30 Mat och dryck med surr och bildvisning från dagens skörd som efterrätt. Vi sätter tider och program för Söndagen baserat på våra då uppkomna önskemål!

Söndag: Utcheckning vid kl. 10. Fotografering och sedan hemfärd senast 15:00 – Stockholm ca 20:00

Modell blir manlig eller kvinnlig.