Saigon (Ho Chi Minh) Street photography story-workshop Jan. 2020

Då är det dags att presentera den här workshopen i Saigon som går av stapeln 22-26 Januari 2020
Kursavgift 6800 Sek (Allt övrigt som Boende, Resa, Kamera, Mat o dryck är exkluderat.) Jag hjälper gärna till med tips om flygväg och bolag samt vårt hotell eller närliggande.

(Follows in English below)

Efter att jag tillbringat 3,5 vecka i norra Vietnam visste jag att det måste bli en resa till södra delen Saigon vid bästa tillfälle. Slutligen i skrivande stund har det således blivit en mängd fantastiska Street-bilder. Min första när jag lärde känna de båda städerna var att det måste vara här ifrån ordet Street-life kommer ifrån. Ingen annan stans har jag fått såna enorma uppslag för Street-bilder som här. Materialet har sedan 2017 blivit föreläsningar på Fotomässan i Älvsjö, utanför Malaga i Spanien, Hong Kong och Vildmarksmässan i år. Med lite perspektiv över alla intryck och gjorda bilder är jag laddad till tusen inför nästa resa till Ho Chi Minh-city. Och jag törs lova er ett riktigt spännande fotoäventyr. Eftersom jag har spenderat 4 veckor där tidigare har jag kokat ner det allra bästa som staden har att erbjuda utifrån kurstemat. Utöver workshopen så kommer vi bo på det bästa geografisk läget. Jag har en rad olika mysiga matställen utifrån deras kultur men även restauranger som är närmare vår. Gillar ni öl eller snarare Craft beer så har jag lokaliserat det bästa även där. Många av dessa besök kommer att äga rum efter kurstid men alla som vill och orkar är varmt välkomna!

Jag har försökt att stapla upp dagarna någorlunda här nedanför men vet från erfarenhet att vi får vara flexibla och kasta om planeringen efter vad som är absolut bäst för vår fotografering med väder, ljus och övriga faktorer.

Workshopen går ut på att göra en bildberättelse om människorna och kulturen i hjärtat av Saigon.
Vi kommer att gå igenom hur man bör strukturera sin fotografering. Syftet är att skapa High End bilder av högsta kvalitet genom pedantisk bildkomposition kontra övergångar mot spontana och levande bilder med rörelse och medveten oskärpa.
Motivområden blir Gatuliv-Cityscapes-Mat-Traditioner-Byggnader-Platser/Miljöer-Detaljer-Stämningar-Händelser samt uttryck med mera… Allt som gör det till din berättelse!

Kursen startar på mitt hotell (Adress 

Rent konkret så brukar det fungera så här: Vi bor på samma hotell och ägnar våra dagar åt fotografering även efter kurstid fast mer avslappnat och för den som önskar såklart. Jag brukar presentera lite olika förslag som jag tycker passar in med besök av barer restauranger med nattfotografering och annat skoj! Låt mig veta när vi vill boka så hjälper jag gärna till med flyg och hotell. Många har varit med på mina workshops genom åren och väldigt många kommer tillbaka 🙂 //Marcus

Dag 1. kl. 18-21 Genomgång och upplägg av storyboard

Dag 2. kl. 07:00 Fotografering efter frukost med vardags-morgon.
ca 12:00 Samling för gemensam lunch med avstämning.
Fotografering fortsätter fram till ca 17:00 för avstämning och middag.

Dag 3. Gemensam frukost 09:30 med avstämning samt planering för dagen.
Lunch ca 14:00 med avstämning samt planering för resten där och då. 19-21 Nattljus fotografering. Slut för idag.

Dag 4. Ägnar vi morgonen åt att färdigställa bildmaterialet för redovisning med diskussion och analys samt professionell feedback från mig.

Dag 5. Redovisning ert sammansatta bildmaterial med diskussion och feedback. (förmiddag fram till lunch då kursen slutar.)

Workshopen slutar ca 13:00

Tanken är att det finns utrymme för att fotografera gemensamt och individuellt utöver de uppsatta tiderna. Det kommer också att finnas möjlighet för att vila mitt på dagen. Ett kreativt fotopass brukar kunna hålla i sig max två timmar i sträck.

Utöver er kamera behöver ni en Laptop eller liknande för att sammanställa bilderna för presentation. Din berättelse om “Hjärtat av Saigon” kommer slutligen att bygga på ca 30 bilder i en medveten ordning med dynamisk tempoväxling.

Ps. Jag kommer att guide er med tips och teknik samt vara med och ge individuell handledning till samtliga deltagare. För er som reser hit kommer det finnas möjlighet att hänga utöver kurstiden och plåta fritt och socialisera -skratta och ha roligt tillsammans!

Bonus efter workshopen!

Vi är några svenska deltagare klara för Foto-workshopen i Vietnam. Och som en bonus tänkte jag erbjuda alla deltagare att hänga med till det här hotellet efter workshopen vid havet för att slappna av och äta gott. Planen är att dra runt på halvön med moppe och besöka fiskebyar och ruiner efter Spaanläggningar och annat! Ps. Vi reser på Mekongfloden med speedboat som är en upplevelse i sig. Och Jag har även planerat en klart ball tur upp i bergen med paus på det mest coola ställe! (2-3 nätter på detta hotell)

English

Our purpose will be to create an interesting image story with approximately 30 pictures of Saigon street-life. Shooting lokal characters, Cityscapes and environments, Different moods and lightnings of the day and night. Shoot city details and food from our restaurant visits. Create emotions and movements both sharp and unsharp. Work careful and patiently with composition to set that final feeling to what you like to express!

Complete your booking: Mail your name and adress to marcus@icepic.se and I will return your confirmation.

Except for your camera gear you will need a laptop or similar item to manage your images.

I´m a full time professional photographer in Stockholm since 22 years and I´ve been shooting Street sins 1981.

Total Price: 6800 Sek. per person. Everything else is excluded such as Traveling, Hotel, Etc,
Registration deposit: 2000 Sek.
Maximum Number of Participants: 8
Payment in Full: 30 days prior to the workshop starting date

Cancellation and Refund Policy
Refunds will be paid in full 45 days or more by the same method that the original payment was made
Less than 44 days: no refund

Expected expenses during the course days could be Local city transportation, Restaurant visit, and anything else that will make you feel good and get you thru the days.

Complete your booking: Mail your name and adress to marcus@icepic.se and I will return your confirmation.

Let me show you some images from Saigon January 2018