Hong Kong Street Photography Story workshop

31 Oktober – 3 Nov 2019

“NYTT KONCEPT OCH UPPLÄGG”

Aktuell info 2019-10-10 Det här äventyret närmar sig och det kommer bli sjukt roligt så taggad som jag är! Pratade med flera vänner som bor och lever i HK senast igår om situationen och dom försäkrade mig om att det var tvärlugnt. Eventuella protester behöver vi inte söka upp samt att den löpande information med tunnelbana och dylikt fungerar bra mycket bättre jämfört med Stockholm ?? //Marcus

Street Photography Story är ett nytt koncept med tänk och genomförande som jag lanserade för första gången november 2018 i Hong Kong.

Vår uppgift är att skapa ett dynamiskt och spännande bildspel med ca: 30-40 fotografier utifrån din upplevelse och sammantagna intryck av staden.

Med hjälp av en strukturerad storyboard fördelad på 7 kapitel kommer vi att bearbeta Cityscapes – Detaljer – Street Photography – Kamerateknik – Bildkomposition – Människor och stämningar i olika ljusförhållanden. Till varje tema får ni inspirerande motivrubriker som leder oss in i ämnet på djupet och förser oss med ett dynamiskt bildmaterial.

Cityscapes lär oss fånga miljöer med balanserad bildkomposition för att skapa visuell attraktion


“Nightstreet är ett begrepp som jag hittade på för att beskriva Gatufoto i mörker med stadens neonljus som ljuskälla. Tekniken är användbar när du vill skapa mer levande eller kreativa bilder samt action under sämre ljusförhållanden.”

Street Photography (Gatuliv) Fångar det du ser och upplever spontant med känsla för timing närvaro och kontakt
Detaljfotografering ger djupare helhet åt din sammantagna bildberättelse

I will speak English as well

Hong Kong är en stad som jag gärna återvänder till. Strukturerat och dynamiskt på samma gång. Glada människor från alla håll och kanter samlas i staden som brukar kallas för Asiens New York.

Tidpunkten för denna workshop är väl vald. Vädret är skönt varmt och inte så fuktigt som stora delar resten av året. Kvällarna är behagliga med ett par byxor och en skjorta.

Fyra dagar Tor-Sön med Street Photography – Cityscapes – Detaljfoto där vi sätter berättandet i centrum.

På programmet kommer vi att ta oss till fiskemarknad och tuffa runt i båt för att plåta fiskare och staden från vattenlinjen. Vi kommer att ägna oss åt Spårvagns safari och plåta loss från vagnar med öppna fönster längs vår färd genom Hong Kongs gator. Dessa dubbeldäckare gör att du får en spännande vinkel som fortfarande bjuder kontakt med motiven och ändå över alla hinder som annars skulle uppstå. På några platser kliver vi av för att upptäcka mer av gatuliv och spännande miljöer. Vi kommer självklart att ägna oss åt allt som rör fotografering i denna komplexa motivkategori. Kamerateknik med rörelseoskärpa samt hur du panorerar med bästa möjliga träffsäkerhet är några av våra fasta fotoövningar. Lördag kväll kommer vi ägna åt Nattlivet i KLF i Central med glada människor som bara älskar att bli fotograferade. Enbart den här kvällen är skäl nog för att besöka HK törs jag lova.

Rent konkret så brukar det fungera så här: Vi bor på samma hotell och ägnar våra dagar åt fotografering även efter kurstid fast mer avslappnat och för den som önskar såklart. Jag brukar presentera lite olika förslag som jag tycker passar in med besök av barer restauranger med nattfotografering och annat skoj! Låt mig veta när vi vill boka så hjälper jag gärna till med flyg och hotell. Många har varit med på mina workshops genom åren och väldigt många kommer tillbaka 🙂 //Marcus

English

Our purpose will be to create an interesting image story with approximately 30 pictures of Hong Kong street-life. Shooting lokal characters, Cityscapes and environments, Different moods and lightnings of the day and night. Shoot city details and food from our restaurant visits. Create emotions and movements both sharp and unsharp. Work careful and patiently with composition to set that final feeling to what you like to express!

Complete your booking: Mail your name and adress to marcus at icepic.se and I will return your confirmation. Except for your camera gear you will need a laptop or similar item to manage your images.

I´m a full time professional photographer in Stockholm since 22 years and I´ve been shooting Street Photography sins 1981.

Kursdatum: 31 Okt – 3 Nov Kursen startar och det finns platser lediga. Kontakta mig för mer info om ev boende samt flyg)
Kursavgift: 8800 kr.
Antal deltagare max 7 min 4 (Kursen är startklar)

Boka preliminärt med mejl till marcus@icepic.se vid 4 deltagare är kursen startklar!
Hör av er till mig så hjälper jag till med hotell som har bra geografiskt läge och där vi startar dagarna från.
SAS Från Köpenhamn eller Finnair som jag bruka åka från Arlanda som går över Helsingfors. Det är smart att boka tidigt för den här perioden då det krockar en aning med Höstlovet som ibland påverkar priserna.
Kostnader som tillkommer förutom resa och boende är Mat & Dryck på Cafe/Restaurang.

Panorerad Spårvagn i utvald miljö med citypuls och genomtänkt bildkomposition

Tider och dagarnas program kan komma att kastas om beroende vad som lämpar sig bäst för oss på plats

Torsdag – Startar vi 10:30 från ert hotell. Genomgång av program och workshopens struktur. Ni får en storyboard samt motivbank som hjälper er komma igång från första stund. Underlaget kommer ni att ha till hands och konsultera samt stämma av och analysera under hela workshopen. Sugna och förväntansfulla sätter igång med Wan Chai och rör oss mot Central eller Time Square…

Fredag – Startar vi tidigt med morgonljus till stadens uppvaknande i Wan Chai ca 7:30 Därefter pausar vi för en kaffe eller frukost.
Lördag – Startar vi klockan 10 och pausar för eftermiddagslunch och genomgång av gårdagens bilder på er medhavda skärm.
Efter det står det var och en fritt att göra det ni vill under ett par timmar. Vi startar sedan kvällspasset runt 18-19 tiden och fotograferar KLF-Nattliv tills vi tröttnar!
Söndag – Startar vi med tunnelbanan ca 10:30 till Kennedy Town för gemensam Frukost/Brunch. Det här är roliga miljöer med sköna karaktärer!
Kurstiden slutar förutom lördag runt 17-18 tiden. Ibland fortsätter jag att plåta eller tar en paus på en pub i Central med en öl i ena handen och kameran i den andra. Blir de så är ni välkomna att hänga med!