Icepic Fotograf Marcus Johansson

Street Photography Stockholm

icepic workshops 20 år 2021

”Min stora förtjusning med Gatufoto är vardagen där inget händer men ändå berättar allt. När jag betraktar gatubilder från andra ser jag ofta bilder som har stor potential till att bli mer visuellt intressanta. Avgörandet ligger i att de flesta nöjer sig med vad de såg eller ser – höjer kameran och trycker av. Om de istället engagerar sig i hur man bör vinkla kameran och komponera för att verkligen ge bilden rättvist uttryck som förmedlar histioren med stämning och känsla till andra betraktare, Då behöver det inte hända så mycket för att nå fram och beröra.” //Marcus – icepic Grundare av Street Photo workshops i Sverige

Street Photography tar dig till ögonblick och platser ur verkligheten. Här gäller det att vara alert och spetsa all din fotografiska kunskap hur ringa den än må vara. Det väsentligaste är att ha skoj!
Tricket är att förvandla den oändliga information som möter dig på stadens gator till en berättande bild.

För dig som hållit på ett tag och är biten vill jag föreslå att utveckla din fotografiska kompetens överlag. Det är ju bara så sjukt roligt att göra dessa workshops med alla möjliga duktiga influenser där ute. Men om du verkligen vill bli duktigare fotograf behöver du släppa din passion och istället ägna en kurs åt tex. BildkompositionPorträttCityscapesBildbehandling. Alla dessa fristående workshops kan förbättra allt det som ingår i Street Photography. Många har det senaste året gjort en privatkurs med mig där vi kan skräddarsy upplägget med lite från varje enligt dina behov. Särskilt fördelaktig nu med mina Corona-priser 3600 kr. för en heldag! //Marcus – icepic

Kursdatum 2021


Jan: 23
Feb: 20 fullbokad
Mar: 20, 

 • Apr: 17-18 Helgkurs 2 dagar
 • Maj: 13, 15
 • Jun: Kommer..

Kursavgift Per/pers. 1890 kr. (två dagars kurs Lör-Sön 3600 kr)
Minimum 2 deltagare för kursstart Max antal deltagare 4. (Pris för privat heldagskurs under Corona-pandemin 3600 kr. Gäller för 1-2 deltagare)

Boka med kursnamn och datum i ett mejl till marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering
Kurstid: 9:30-16

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Mitt intresse för Gatufoto föds på allvar i Paris 1981

Köp fotokurs med presentkort!

Workshop is available in English as private

Innehåll:

 • Träna på att förutse motiv, gatuscener, händelser och ögonblick
 • Ta ut miljöer, stämningar, platser som är grunden för ovanstående
 • Skapa intressanta bildkompositioner som framhäver motivets karaktär
 • Förberedelser med kamerateknik, tänk och planering för att alltid maxa bildkvaliteten
 • Fotografera kreativt och berättande (Story telling)
 • Fart och rörelse fotografering Metoder och knep som gör att du vågar mera
 • Kunskap att hantera vanliga och oväntade situationer
 • Skriftlig bildanalys med feedback på era bilder

Kort om min bakgrund:

De senaste 24 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Några bilder från gatan