Icepic Fotograf Marcus Johansson

Street Photography fotokurs Stockholm

icepic fotokurser 20 år 2021 (Grundare av Streetphoto workshops i Sverige)

”Lär dig Se och bli bättre på att Våga och agera med din kamera i alla möjliga situationer som staden bjuder. Ta del av mina erfarenheter, sätt att tänka, resonera och förhålla sig. Planera det som går och lämna stort utrymme för variabler och fantasi. Det här är inte bara roligt och berikande, Det är beroendeframkallande.. //Marcus – icepic (Grundare av Gatufotokurser i Sverige)”

”Min stora förtjusning med Gatufoto just nu är vardagen där inget händer men ändå berättar allt. Det där kan ju låta snällt och enkelt men är enligt min mening det absolut svåraste. Och jag får bara till ett par bilder per år enligt mina egna önskemål o krav men det är så spännande och det finns så mycket mer att lära!

Street Photography tar dig till ögonblick och platser ur verkligheten. Fånga det du ser och upplever och allt det som du tycker kan bli till ett urbant fotografi som kanske även är värt att dela med av till andra. Allt är tillåtet i detta oändliga äventyr. Fotografera dokumentärt, Gåtfullt, Stämningar, Uttryck, Frys ögonblick, Konstnärliga tolkningar, Actionfyllda händelser och det är egentligen bara din egen fantasi som sätter gränser.

Om du inte redan är biten finns det risk för att du blir det för livet. Jag har själv varit engagerad till o från sedan tidigt 80-tal.

Det här äventyret är aldrig enkelt med förklaringen att ju mer du lär desto mer vill du åstadkomma! Vilket förmodligen är ett av skälen till att så många håller på. Först o främst ska man till att finna ut ett bildmotiv ur den mycket spontana slumpen nere på stan. -Och i nästan samma stund agera med kameran och försöka fånga det du sett. Här finns olika smarta och bra tillvägagångs sätt att följa som förenklar processen. Jag har nog fotograferat mig igenom det flesta Street kategorier under olika perioder i livet som jag på kursen delar med mig av och låter er få pröva. Ni kommer säkert hitta in i vad ni finner är roligt och intressant samt ta med er mycket kunskap med tips och förhållningssätt som underlättar i alla avseenden!

Många av mina deltagare som en gång har gjort den här kursen har kommit tillbaka och gjort den om och om igen för att det här så himla roligt med positiva människor som älskar livet och det faktum att man aldrig blir färdig. Deltagare som varit med tidigare ger jag nya utmaningar och kunskaper att öva på. Om vi sedan befinner oss på en av mina fotoresor i någon av de lite större metropolerna gör knappast äventyret mindre attraktivt.

Street photography som bild kategori innehåller urban miljö och mänskligt liv. Gränsdragningar kan variera på olika håll men i det stora hela.

– Så kom med ut och fotografera Gatufoto och du har sysselsättning som aldrig tråkar ut dig för resten av livet.

För dig som hållit på några år och är biten vill jag föreslå att utveckla din fotografiska kompetens överlag. Det är ju bara så sjukt roligt att göra dessa workshops med alla möjliga duktiga influenser där ute. Men om du verkligen vill bli duktigare fotograf behöver du släppa din passion och istället ägna en kurs åt tex. BildkompositionPorträttCityscapesBildbehandling. Alla dessa fristående workshops kan förbättra allt det som ingår i Street Photography. Många har det senaste året gjort en privatkurs med mig där vi kan skräddarsy upplägget med lite från varje enligt dina behov. Särskilt fördelaktig nu med mina Corona-priser 3600 kr. för en heldag! Ring mig så kan vi resonera fram vad som är optimalt för dig med dina förkunskaper //Marcus – icepic

Kursdatum 2022 Fler extra kursdatum kan sättas in med kort varsel på T ex en fredag eller under skollov.

 • Jan: 7, 14, 15, 21, 22
 • Feb: 11, 12, 18, 19, 27
 • Mar: 4, 12, 18, 19
 • Apr: Kommer..
 • Maj: Kommer..
 • Jun: Kommer..

Kursavgift Per/pers. 1890 kr. (Två sammanhängande kursdagar T ex Fre-Lör 3500 kr)
Minimum 2 deltagare för kursstart Max antal deltagare 5

Boka med kursnamn och datum i ett mejl till marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering
Kurstid: 10:30-17 Tiderna varierar något efter säsongs bästa

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Mitt intresse för Gatufoto föds på allvar i Paris 1981

Köp fotokurs med presentkort!

Workshop is available in English as private

Innehåll:

 • Träna på att förutse motiv, gatuscener, händelser och ögonblick
 • Ta ut miljöer, stämningar, platser som är grunden för ovanstående
 • Skapa intressanta bildkompositioner som framhäver motivets karaktär
 • Förberedelser med kamerateknik, tänk och planering för att alltid maxa bildkvaliteten
 • Fotografera kreativt och berättande (Story telling)
 • Fart och rörelse fotografering Metoder och knep som gör att du vågar mera
 • Kunskap att hantera vanliga och oväntade situationer
 • Skriftlig bildanalys med feedback på era bilder

Kort om min bakgrund:

De senaste 24 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

Några bilder från gatan