Berlin Foto-weekend Apr 2023 med tåg

Stadsmotiv – Cityscapes – Street Photography – Tema – Personlig bildberättelse

Stockholm – Berlin T/R 20-24 April 2023 i egen vagn kupé med nattbädd. Resan inställd

Det här är ett spännande koncept som först nu blivit verklighet. Berlin med tåg. Temat går ut på att fotografera en reseskildring med alla tänkbara ingredienser och ditt personliga bildspråk. Med tips och råd från mig får ni en storyboard som hjälper till med motivrubriker och upplägg. Tillsammans gör vi den här resan och vi får mycket tid att engagera oss i diskussioner om foto och kamerateknik. Sånt som man kanske tänker att man gör vid ett annat tillfälle men som kanske aldrig blir av? Boka nu på detta häftiga fotoäventyr där jag är med och tar hand om er hela vägen! //Marcus

Avresa med tåg (nattåg med sovplats) från Stockholm Centralstation torsdag 16:23 Åter i Stockholm central på måndag 19/12 kl. 14:10 (Det går såklart utmärkt att kliva på tåget i Linköping, Alvesta eller Malmö för den som önskar)

“Vi kliver på vid Stockholms Central och går av i Berlin Central. Stad till stad helt enkelt. Inga byten eller stressande transfers. Bara fotografera, låta sig inspireras av kunskap, socialisera och ha det gott..”

Vi bordar tåget och intar våra platser i egen kupé. Ni får en skriftlig Storyboard och mina tips kring att fotografera och dokumentera bilder från resans alla sidor och hörn. Din uppgift blir att skapa ett personligt bildspel av hela din upplevelse.

En tågresa ger oss tid för att närma oss alla de där övriga funktionerna som kameran innehåller. Sådant som kanske aldrig annars blir av tänker jag.

Vidare kan vi ägna oss åt att fotografera tågmiljöer med vidvinkelobjektiv eller det man har. Ett utmärkt sätt att lära känna och komma underfund med vilka egenskaper som är fördelaktiga och mindre lämpliga med sin brännvidd. Vidvinkel är kul och kan genera jättehäftiga dynamiska bilder samt lära oss mer om komposition och vad ledande linjer kan åstadkomma. Plåta ut genom tågfönstret och leka med längre slutartider är mycket roligt och effektfullt. Se exemplet på min bild av Ulriksdal här nedan!

Vi kan öva porträttfotografering på varandra vid samtycke i vår kupévagn. Skapa spännande uttryck i dunkelt ljus med uttryck och stämning hos resenärer. På tågresan hem kan vi ägna oss åt att diskutera och analysera vår bildfångst. Jag är med er hela vägen och hjälper till med allt jag kan. //Marcus

Vår fotografiska uppgift är att dokumentera tågresan ner och tillbaka. Fånga och beskriva ditt Berlin utifrån fasta och fria uppgifter under 4 dagar. 

Det är hursomhelst omöjligt att inte vilja återvända till Berlin. Det här blir nu 9:e gången som jag arrangerar fotoresa hit!

Sista anmälningsdag Preliminärboka snarast för att möjliggöra plats på tåg och hotell.

Kursavgift: 9450 kr. Per person inklusive resa med tåg Sthlm-Berlin T/R Hotellrumskostnad tillkommer. Jag rekommenderar hotell där vi bokar gemensamt. Priserna varierar som ni vet men jag försöker hitta bästa läge och så billigt som möjligt men max 1500 kr. per natt. tänker jag.
Max antal deltagare 6
Minimum antal deltagare 4.

Så snart vi når 4 kursdeltagare bokar vi tåg och hotell vilket är bättre ju fortare i tiden för att säkra priser och platser. Som det ser ut nu är redan mång avgångar på tågen fullbokade för egen kupé.
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se Ingen bokningsavgift. Bindande bokning sker med full betalning i samband med startklar eller fullsatt kurs som meddelas via mejl.

Så här ligger programmet!

Dag 1 Avresa från Stockholm Central 16:23

Dag 2 Ankommer Berlin 09:35 Vi Delar två taxi till hotellet för incheckning och lämnar bagaget. Frukost och genomgång på lämpligt ställe. Vi nyttjar morgonljuset för fotografering och drar tillbaka för en paus och dusch då rummen är klara. Fotografering eftermiddag och kväll samt middag på ett trevligt ställe med god mat!

Dag 3 Startar vi med frukost för dom som vill äta och räknar med att komma ut på gatan i god tid. (Frukosten brukar vi inte äta på hotellet). Har vi tur med morgonljus är det klart inspirerande i annat fall får vi nöja oss med morgonpulsen av storstadslivet! Vi ger oss ut på nya jaktmarker och drar runt mest hela dagen för att skapa fräna bilder av gatuliv och cityscapes med action, stämning och härliga pauser för vätskebalans och fotosurr!

Dag 4: Checkar vi ut och lämnar väskorna på hotellet. I samlad trupp gör vi hela söndagen med allt det fränaste och självklart Julmarknad med glögg eller motsvarande. Jag har tankar kring Fotoutställningar eller besök på nya Fotografiska som ligger på samma som gata som vårt hotell om det är färdigt vill säga?

Dagen avslutas med samling på hotellet vid lämplig tidpunkt för taxi till tågstation och avresa hemåt. Tåget går 19:00

Dag 5: Ankommer vi Stockholm Central 14:10

icepic -Fotograf Marcus Johansson


Läs vad Elisabeth berättar från sin weekend

Berlin i Februari av Elisabeth Hallgrim

Välkommen! icepic -fotograf Marcus Johansson

27 svar på ”Berlin Foto-weekend Apr 2023 med tåg”

Kommentarer är stängda.