Icepic Fotograf Marcus Johansson

Berlin Foto-weekend Juni 2022 med tåg T/r

Det här är ett spännande koncept som först nu blivit verklighet. Berlin med tåg. Temat går ut på att fotografera en reseskildring med alla tänkbara ingredienser och ditt personliga bildspråk. Med tips och råd från mig får ni en storyboard som hjälper till med motivrubriker och upplägg. Tillsammans gör vi den här resan och vi får mycket tid att engagera oss i diskussioner om foto och kamerateknik. Sånt som man kanske tänker att man gör vid ett annat tillfälle men som kanske aldrig blir av? Boka nu på detta häftiga fotoäventyr där jag är med och tar hand om er hela vägen! //Marcus

Avresa med tåg (nattåg med sovplats) från Stockholm Centralstation onsdag 16:15 Återresa från Berlin måndag 21:58 Åter (Det går såklart utmärkt att kliva på tåget i Linköping, Alvesta eller Malmö för den som önskar) Och det går såklart bra att ta flyget för att vara med på kursen i Berlin Tor-Mån!

Berlin Weekend 10-16 Aug 2022 6 platser lediga

”Vi kliver på vid Stockholms Central och går av i Berlin Central. Stad till stad helt enkelt. Inga byten eller stressande transfers. Bara fotografera, låta sig inspireras av kunskap, socialisera och ha det gott..”

Vi bordar tåget och intar våra platser. Samling direkt efter avgång i restaurangvagnen eller i vår kupé. Ni får en Storyboard och mina tips kring att fotografera och dokumentera i syfte att skapa bilder som en berättelse från hela resan. En tågresa som denna ger dig tid för saker som du annars kanske aldrig tar dig tid för. Förutom att det är ett trevligt sätt att färdas kan du ganska enkelt ägna tid åt att lära känna din kamera närmare. Alla de där inställningarna som finns i meny men som du skjutit på för att reda ut om det kan hjälpa din fotografering? Jag brukar själv använda restid till just sådana saker. I Vår kupé blir de enkelt att fråga och hjälpa varandra tänker jag. Vidare kan vi ägna oss åt att fotografera tågmiljöer med vidvinkelobjektiv. Ett utmärkt sätt att lära känna och komma underfund med vilka egenskaper som är fördelaktiga och mindre lämpliga med sådan brännvidd. Vidvinkel är kul och kan genera jättehäftiga dynamiska bilder samt lära oss mer om komposition och linjespel. Plåta ut genom tågfönstret och experimentera och leka med slutartider är en god mediterande pausövning som ger insikt i vad exponeringstider kan åstadkomma för rörelseoskärpa och fartkontroll. Se exempel av min fotokonst på Ulriksdal här nedan! Vi kan öva porträttfotografering på varandra i vår lämpliga kupévagn för den som vill och tycker det är skoj! På en sån här lång resa finner man ut massor av stämningar och olika moods hos resenärer som man kan försöka göra bra bilder av. På tågresan hem kan vi ägna oss åt att diskutera och analysera vår bildfångst samt visa er lite om bildbehandling i Photoshop förutsatt att ni har en laptop med er! Med andra ord blir resandet bra mycket mer än bara tåg och jag finns där för vad ni än önskar ventilera eller fråga om!

Ulriksdal Art 7411/18

Vår fotografiska uppgift är att dokumentera tågresan ner och tillbaka. Fånga och beskriva ditt Berlin utifrån fasta och fria uppgifter under 4 dagar. 

Det är hursomhelst omöjligt att inte vilja återvända till Berlin. Det här blir nu 9:e gången som jag arrangerar fotoresa hit!

Sista anmälningsdag 24 Maj

Kursavgift: 7750 kr. Per person (Allt övrigt är exkluderat som resa, hotell, mat etc..)
Max antal deltagare 7
Minimum antal deltagare 4.

Uppskattade övriga kostnader i skrivande stund: Tågbiljett (liggplats) just nu ca 2250 kr per person (t/r) Sthlm-Berlin. med 4 deltagare i en privat kupé. Hotell som jag har tänkt ca 100 euro per natt. Ni får alla uppgifter då ni bokar och kan själv välja om hotellet är gott nog eller om väljer något annat. Bra att hålla sig till samma område underlättar såklart. Så snart vi når 4 kursdeltagare bokar vi tåg och hotell vilket är bättre ju fortare i tiden för att säkra priser och platser.
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se Ingen bokningsavgift. Bindande bokning sker med full betalning i samband med startklar eller fullsatt kurs som meddelas via mejl snarast eller senast 30 April 2022.

Kunsthaus Tacheles Zapata Berlin Panki 29586

Så här ligger programmet!

Torsdag morgon 9/6 Tar taxi till hotellet och checkar in och lämnar bagaget. Frukost och genomgång på lämpligt ställe. Vi nyttjar morgonljuset för fotografering och drar tillbaka för en paus och dusch då rummen är klara. Fotografering eftermiddag och kväll samt middag på ett trevligt ställe med god mat!

Fredag 10/6 Startar vi med frukost 07:00 för dom som vill äta och räknar med att komma ut på gatan ca 8:00 (Frukosten brukar vi inte äta på hotellet). Har vi tur med morgonljus är det klart inspirerande i annat fall får vi nöja oss med morgonpulsen av storstadslivet! Vi ger oss ut på nya jaktmarker och drar runt mest hela dagen för att skapa fräna bilder av gatuliv och cityscapes med action, stämning och härliga pauser!

Lördag 11/6 dag 2: Sparkar vi igång runt lunchtid ca 13:00 Var och en använder morgonen som den önskar. Tänker en saftig Jägarschnitzel och en kall öl för att sätta igång energi och fantasi. Lite surr kring vad vi gjort bildmässigt så långt och vad vill använda och prioritera denna foto dag!

Söndag 12/6 Kör vi fria aktiviteter. Kan vara bra för den som vill återbesöka de platser vi varit på eller se något nytt. Jag delar med mig av mina tankar och eventuella planer som den som vill är välkommen att var med på. Söndagar kan vara en soft dag på Hacke-Macke över ett glas vin och bara trivas med Café-foto på lämplig uteservering bland folk, artister och komiker som brukar framkalla en hel del skratt!

Måndag: 13/6 Lämnas öppet för olika idéer som beslutas under söndagen. Jag har tankar kring Fotomuseum och ett besök på nya Fotografisk lär det bli då det ligger på samma gata som vårt hotell. Besöka atombunkrar under tunnelbanesystemet, Kanske sticka ut till en förort, Besöka Tempelhof flygplats med guide eller om det dyker upp något annat spännande!

Dagen/kvällen avslutas med samling på hotellet vid lämplig tidpunkt för taxi till tågstation och avresa hemåt.

icepic -Fotograf Marcus Johansson

Antalet deltagarplatser är begränsat. Så skynda med att preliminärboka till sommarens roligaste fotoupplevelse!

Läs vad Elisabeth berättar från sin weekend

Berlin i Februari av Elisabeth Hallgrim

Välkommen! icepic -fotograf Marcus Johansson

27 kommentarer

  1. […] Den här staden så här års bjuder in till ett mäktigt ljus och bildmotiv som Arkitektur, Konst, Människor, Uttryck, och såklart Street och även Nattljus som man kan leka med i alla former! Nästa planerade fotoresa med workshop går i början av Mars 2016 läs mer här Berlin Street photography Mars 2016 […]

  2. […] Häng med på vinterns ballaste workshop Berlin Street & Nightstreet 4-5 Mars 2016. I två långa dagar gör vi Berlin till våran fotobas där jag visar alla mina favoritmiljöer och tillsammans i trevligt sällskap skapar vi fotokonst med fasta och fria uppgifter! Mejla eller ring mig så hjälper jag till med bokning av vårt hotell m.m. Just nu är vi 5 bokade och klara så det finns plats för ett par till. Mvh //Fotograf Marcus Johansson Berlin Street & Nightstreet Mars 2016 […]

  3. […] dagars workshop nästa vecka i Berlin! Var med under sportlovet nästa Fredag och Lördag 4-5 Mars Berlin Street & Nightstreet Mars 2016 Är du mer sugen på Istanbul i slutet av Mars så följer du den här länken Istanbul Cityscapes […]