Bildjakt Fotosafari Stockholm

  • Tema: Stadsmotiv i Stockholm
  • Kunskapsnivå: Fotoaktivitet för alla
  • Effektiv fotograferingstid obegränsat
  • Pris 495 kr.
  • Bildjakt Södermalm 1 är färdig. Fler avsnitt kommer samt fler stadsdelar.

Ge dig ut med kameran på fotoäventyr i en av världens vackraste huvudstäder guidad av professionell fotograf.

Västerbron Vinter Stockholm

Stockholm känner jag som min egen ficka. Och utifrån mina fotografiska ögon har jag skapat en så kallad Photo walk som du genomför själv eller i vänners sällskap med telefonens GPS-karta.

Den här guidade fotorundan tar dig runt med tips på alla möjliga bildmotiv som ni möter längs den snitslade banan. Jag berättar och förklarar hur jag ser på motiv som jag själv lagt tid på för att skapa fina fotografier av. Hur jag placerar mig med kameran för att nå en lyckad bildkomposition samt sådant som man ibland kan förväntas få syn på eller kanske värt att vänta in för att det kan ge den där extra kryddan åt ditt fotografi. Här och var delar jag med mig av ställen för fikapaus eller kanske lunch.

Läs och följ banan i ordning första gången och sedan som du vill för att göra den annorlunda och på så sätt få upp ögonen för nya kameravinklar och bildkompositioner. Gör du den i T ex. motsatt riktning kommer du se en del av motiven med andra ögon. Olika tidpunkter och årstider kommer belysa motiv helt varierande och du kommer se nya saker för var gång. Använd karta med GPs och bege dig till följande adresser där du skall fotografera oavsett väder, ljus eller årstid.

Vinterpaddling i Strömmen

Utmana dig och dina vänner med vem som skapar det finaste bilderna från dagen. Gör en senarelagd återträff hemma hos någon där ni gemensamt tar del av bildskörden från var och en på en stor tv-skärm och utser vinnaren.

Fotosafarins är uppdelad i olika stadsdelar som du väljer vid köp. Tidsaspekt från ett par timmar till en heldag som avgörs efter din egen takt och engagemang med att fotografera.

Vintervy Södermalm

Köp kursen med ett mejl till marcus@icepic.se så returneras en bekräftelse med kontonummer följt av Bildjakt dokumenten som Pdf-fil. Tillbaka till första sidan

Bakgrund:

Under drygt 10 aktiva år 2001-2013 ledde jag fotoexkursioner var och varannan helg för fotoentusiaster i Stockholm. Det här blev vida populärt och jag tog även med mig konceptet till New York, London, Paris, Barcelona och Berlin som efter hand blev mera känt som (Photo walks) där jag kan titulera mig som drivande grundare till konceptet. Så här i Corona tider upplever jag liknande situation som i början av 2000 då vi var många fotoentusiaster som tröttnat på att sitta hemma och spana sociala medier på nätet när vi istället önskade komma ut och fotografera med likasinnade. Sagt och gjort skapade jag trådar för ordnade fotosafaris som ibland toppades av 30-40 deltagare. Nu har jag samlat all information och kunskap från den epoken och skapat snitslade fotobanor som du följer med din kamera, karta och GPs. Det här är oändligt spännande, roligt och lärorik aktivitet för den som gillar att fotografera och samtidigt ett fantastiskt sätt att lära känna sin huvudstad. Fotorundan utgår från stadsmotiv som kan bli till bra bilder med utmaningar och tips kring tänk och genomförande! Beställ den första Bildjakten redan nu och ge dig ut på fotoäventyr. Alternera rundan gång på gång med varierande startpunkter under olika ljusförhållanden, tidpunkter, väder och årstider.

Det finns hur mycket som helst att fotografera i Stockholm! Jag visar vägen och pekar på allt som är beständigt. Men längs vägen tipsar jag även om andra möjligheter som T ex. detaljer och evenemang. Här nedan följer några bilder från Stockholm som man kan förvänta sig att göra och som tillfället spontant kan bjuda för den som har ögonen med sig!