Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokurs distans – Bildjakt

Utmaningen att stå inför en fotografisk uppgift är bland det roligaste som finns. Det är förmodligen också det bästa sättet för dig som vill lära dig att göra bättre bilder.

icepic fotokurser 20 år 2021

”Fotokurs på distans eller linslock av plast?

Gemensamt är samma pris 495 kr. i alla fall då jag köpte nytt plastlock original till ett av mina objektiv.

Nåja, det ena behöver inte utesluta det andra och ni som bitna av denna fantastiska hobby eller aktivitet vet att det finns hur mycket roliga tillbehör som helst och som även kostar därefter. Köptrenden brukar kunna kopplas till att man söker ny inspiration då idétorka sätter in. Kanske kan ett besök på en fotoutställning få samma effekt eller varför inte en resa? Min poäng är att en fotokurs på hemmaplan är ett svårslaget alternativ om vi ser till inspiration, ny kunskap och fotoglädje. 40-120 timmar av aktivitet med bakomliggande tänk och resonemang från mina 25 år som yrkesfotograf för att inte nämna de senaste 20 åren som kursledare och utvecklingscoach för yrkesfotografer.

Så här långt har jag två kurser och ett fotosafari under rubriken Ta en titt, läs och köp hem!”

Vidingsjö 8553/21

Pedagogiskt utformade fotoövningar i syfte att stimulera och utveckla nya fotokunskaper.

Bildjakt som jag valt att kalla kursen genomförs där du bor eller befinner dig. Med skrivna fotouppgifter i handen är du igång på nolltid då fotosuget faller på och du vill aktivera dig med nya utmaningar. Du väljer från instruktionerna vilken utmanings grad som känns rätt för stunden. Enkelt eller svårare. Uppgiften är skriven för att stimulera ditt eget tänk och resonemang istället för att säga att precis så här ska du göra. Poängen är att du kan göra övningen som enkel och sedan som svårare. På så vis blir det lättare att förstå skillnader när du återkopplar och jämför dina bilder före och efter.

Porträtt hemma i vardagsrummet

Bildtemans huvsakliga syfte är kunskap. Genom nya bildmotiv kommer tänk kring hur de skall fotograferas. Ditt tillvägagångsätt registreras bättre och ligger kvar i minnet som underlag för bildanalys. Analys sätter fingret på kunskapsdelar som hjälper dig utvecklas. Övningarna är skrivna så att du kan analysera själv. Enkelt och logiskt i teorin och blir förståeligare genom praktik.

Köp en Bildjakt för 495 kr. Och börja fotografera! Du får fotoövningar för minst 20 aktiva timmar som lika enkelt kan bli till 40 timmar eller fler beroende på din ambition. Funderar du nu så återstår bara att köpa och prova. Sugen på utveckling så finns här mycket att lära! //Marcus

Sätt igång:

Köp en Bildjakt med ett mejl som bekräftas med av mig med icepic kontouppgift och mejlas till dig i med ett separat dokument efter erlagd betalning.

  • Pris för Bildjakt 495 kr.
  • Pris för bildanalys och konstruktiv feedback av 10 fotografier 495 kr.
  • Pris för telefonkonsultation i samband med fotoövning 495 kr. Inkluderar 5 olika samtal eller total samtalstid på 45 min.

Presentkort

Kommentarer från kursdeltagare

Fotokurs enlig nedanstående temarubrik: (Fler teman kommer..)

Bildjakt: Nya bildmotiv – Färg Utmana dina fotografiska kunskaper och ta reda på hur mycket du egentligen kan. Fotoövningarna ger dig i uppgift att skapa bra bilder av förbestämda random motiv. Dina övningsbilder kommer synliggöra vad du är duktig på och vad du behöver förbättra. Gör det själv eller med min hjälp. Färdig med kursen står nästa steg i din utveckling klar! Köp hem workshopen och sätt igång! (Du erhåller eventuella uppdateringar på övningar som görs inom 12 månader.)

Bildjakt: Porträttera en vän nära och kära – Med små medel och mycket kunskap kring detaljer och genomförande kommer bildkvaliteten som följs åt att synas och berika meningsfullt. Tänk med fotograferingsflöde belyser allt som är av vikt och som jag själv porträtterar. (Du erhåller eventuella uppdateringar på övningar som görs inom 12 månader.)

Bildjakt: Fotosafari Stockholm – Stockholm känner jag som min egen ficka. Och utifrån mina fotografiska ögon har jag skapat en så kallad Photo walk som du genomför själv eller i vänners sällskap med telefonens GPS-karta.

Bildjakt fungerar så här: Jag mejlar dig fotokursen med valt tema som består av 3-4 dokument i A4. Fotoövningarna är presenterade med instruktioner som guidar dig i tänk och resonemang samt hur du kan fotografera med olika alternativ som enklare eller svårare utmaning.

Bildanalys med konstruktiv kritik på dina bilder: Jag sätter fingret på vad som är bra och vad som är mindre bra med förklaring om varför och vad som gör skillnad. Du får förslag på tänkbart alternativt genomförande av samma bilder samt hur jag kanske hade tänkt och fotograferat detsamma. Redovisning kan göras genom personligt möte i Stockholm, som skriftlig feedback eller Videomöte,

Telefonkonsultation ger dig möjlighet att ställa frågor kring din pågående uppgift över telefon eller videosamtal. Direkt på plats när du fotograferar eller vid senare tillfälle.

Nina kursdeltagare för professionellt bruk

Kort om min bakgrund:

De senaste 25 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

En bra inlärningsprocess för den med seriösa ambitioner är att starta med en övning och därefter göra några ytterligare med andra bildteman. Därefter återvända och göra om den första övningen på högre kunskapsnivå. På så vis har du vunnit distans och kan fotografera uppgiften med nya ögon. En garanterat bra process!

Om jag enligt min långa erfarenhet ser till vad som är helt avgörande för att utvecklas så det utan tvekan att hålla igång kameran och fotografera regelbundet på lek eller seriöst. Analysera bilderna för att förstå och lära från vad du gjort och fortsättningsvis ta hjälp från någon som kan sätta fingret på vad som påverkar och vad som gör skillnad. Samt slutligen förklara och visa hur du kan fotografera för att göra bilden bättre nästa gång.

Ett resonemang där jag jämför Bildspråk med Skriftspråk

Kommunicera med bild är en sann glädje och ett rikt globalt språk.

Martin in action

Kontaktuppgifter för anmälan

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Färg är ett gränslöst tema som kan varieras i oändlighet. Några bildexempel nedan. Klicka upp dem för att se hela bilden.