Fotokurs distans – Bildjakt

Utmaningen att stå inför en fotografisk uppgift är bland det roligaste som finns.

Klicka på respektive kurstema nedan

Det finns inget bättre sätt än Hands On övningar då det kommer till att lära och utveckla fotografiska kunskaper. Det visar mina dryga 20 år som kursledare på temat.
Distanskurserna är skrivna genomtänkta fotoövningar som förklarar tänket bakom och hur du går till väga metodiskt. De är även upplagda så att alla blir utmanade av uppgifterna oavsett nuvarande kunskaper som nybörjare eller proffs. Detta gör också att du kan komma tillbaka hur många gånger som helst och göra om övningarna med nya erfarenheter och infallsvinklar. Kunskaperna tar du sedan med dig och applicerar på dina favoritmotiv!

icepic fotokurser 20 år 2021

Med denna distanskurs kan du se fram mot 40-120 timmar av aktiva fotoövningar med pedagogiskt bakomliggande tänk och resonemang.

Så här långt har jag två kurser och ett fotosafari under rubriken Bildjakt. Ta en titt, läs och köp hem. Kombinera med telefonhandledning och utmana dig med professionell bildanalys på dina övningsbilder som tillval!

Kreativt porträtt (Bildjakt Porträtt)

Pedagogiskt utformade fotoövningar i syfte att stimulera och utveckla nya fotokunskaper.

Bildjakt som jag valt att kalla kursen genomförs där du bor eller befinner dig. Med skrivna fotouppgifter i handen är du igång på nolltid då fotosuget faller på och du vill aktivera dig med nya utmaningar. Du väljer från instruktionerna vilken utmanings grad som känns rätt för stunden. Enkelt eller svårare. Uppgiften är skriven för att stimulera ditt eget tänk och resonemang istället för att säga att precis så här ska du göra. Poängen är att du kan göra övningen som enkel och sedan som svårare. På så vis blir det lättare att förstå skillnader när du återkopplar och jämför dina bilder före och efter.

Bildkomposition av mönster och ljus (Bildjakt Färg nya bildmotiv)

Bildtemans huvsakliga syfte är kunskap. Genom nya bildmotiv kommer tänk kring hur de skall fotograferas. Ditt tillvägagångsätt registreras bättre och ligger kvar i minnet som underlag för bildanalys. Analys sätter fingret på kunskapsdelar som hjälper dig utvecklas. Övningarna är skrivna så att du kan analysera själv. Enkelt och logiskt i teorin och blir förståeligare genom praktik.

Sätt igång:

Köp en Bildjakt med ett mejl som bekräftas med av mig med icepic kontouppgift och mejlas till dig i med ett separat dokument efter erlagd betalning.

  • Pris för Bildjakt 495 kr.
  • Telefonhandledning 495 kr.
  • Bildanalys 495 kr.
  • Just nu bjuder jag på skriftlig feedback och analys av dina övningsbilder som hög grad hjälper dig bli en bättre fotograf. Erbjudandet gäller inköpt Bildjakt under Jan-Feb 2023

Presentkort

Kommentarer från kursdeltagare

Välj nedanstående Bildjakt under temarubrik:

Bildjakt: Färg – Nya bildmotiv Nr 4. visar vägen genom att få dig att tänka till före, under och efter fotografering. På så vis kan fotoövningarna förankras medvetet med varje detalj och aspekt. För att utvecklas behöver vi kunna analysera och sätta fingret på allt som du tänkt och genomfört. Enkelt och logiskt kan tyckas men om vi inte vet hur frågorna lyder följer aldrig de avgörande svaren. Den här kursen presenterar motiv som ni aldrig tänkt eller trott att ni någonsin skulle fotografera!

Bildjakt: Porträttera en vän nära och kära – Med små medel och mycket kunskap kring detaljer och genomförande kommer bildkvaliteten som följs åt att synas och berika meningsfullt. Tänk med fotograferingsflöde belyser allt som är av vikt och som jag själv porträtterar. (Du erhåller eventuella uppdateringar på övningar som görs inom 12 månader.)

Bildjakt: Fotosafari Stockholm – Stockholm känner jag som min egen ficka. Och utifrån mina fotografiska ögon har jag skapat en så kallad Photo walk som du genomför själv eller i vänners sällskap med telefonens GPS-karta.

Bildjakt fungerar så här: Jag mejlar dig fotokursen med valt tema som består av 3-4 dokument i A4. Fotoövningarna är presenterade med instruktioner som guidar dig i tänk och resonemang samt hur du kan fotografera med olika alternativ som enklare eller svårare utmaning.

Bildanalys med konstruktiv kritik på dina bilder: Att få möjlighet att diskutera och ventilera sina bilder är A och O då det kommer till att utvecklas. Jag sätter fingret på vad som är bra och mindre bra med förklaring kring använd teknik, känsla och bildspråk. Redovisning kan göras genom personligt möte i Stockholm, som skriftlig feedback eller Videomöte,

Telefonhandledning Hjälper dig på rätt spår när du kör fast men ger dig också alternativa synsätt med alternativa genomföranden av uppgiften du står inför. Ibland låser det sig i tanken och gör uppgifter aningen för svår för att man kanske inte gjort något liknande tidigare. Med en muntlig dialog löser vi knuten tillsammans och gör den genomförbar.

Nina kursdeltagare för professionellt bruk

Kort om min bakgrund:

De senaste 25 åren har jag livnärt mig som fotograf med väldigt stor bredd inom många motivkategorier. Titta gärna i Galleriet eller under Uppdragsfotografering så får ni en god inblick i spannet. Jag har även undervisat och föreläst regelbundet sedan 2001 för näringslivet och senare för privata sektorn. Bland annat på Folkuniversitetet där jag undervisat i 10 år och skapat kioskvältare genom att skriva nya fotokurser för deras räkning. Sedan 2008 har jag regelbundet bedrivit foto-workshops runt om i världens metropoler. T ex. Paris, New York, Barcelona, Hong Kong, Berlin med flera.

En bra inlärningsprocess för den med seriösa ambitioner är att starta med en övning och därefter göra några ytterligare med andra bildteman. Därefter återvända och göra om den första övningen på högre kunskapsnivå. På så vis har du vunnit distans och kan fotografera uppgiften med nya ögon. En garanterat bra process!

Om jag enligt min långa erfarenhet ser till vad som är helt avgörande för att utvecklas så det utan tvekan att hålla igång kameran och fotografera regelbundet på lek eller seriöst. Analysera bilderna för att förstå och lära från vad du gjort och fortsättningsvis ta hjälp från någon som kan sätta fingret på vad som påverkar och vad som gör skillnad. Samt slutligen förklara och visa hur du kan fotografera för att göra bilden bättre nästa gång.

Ett resonemang där jag jämför Bildspråk med Skriftspråk

Kommunicera med bild är en sann glädje och ett rikt globalt språk.

Martin in action

Kontaktuppgifter för anmälan

Fotograf Marcus Johansson – icepic

Färg är ett gränslöst tema som kan varieras i oändlighet. Några bildexempel nedan. Klicka upp dem för att se hela bilden.