Pröva och se vad det ger? Du kommer att finna att det går snabbt att utveckla en medelmåttig bild till att bli stimulerande för dina smaklökar!
Börja med att fotografera mat som du blir serverad där hemma eller på restaurang.
Klicka upp bilden för att se uppleva detaljer till 100 %
Betrakta tallriken och hur maten ligger upplagd. 2. Snurra på tallriken tills du får en god känsla för i vilken ordning ingredienserna gör sig bäst kontra din tilltänkta kameravinkel. 3. Bedöm om tallriken behöver flyttas på bordet för att passa in med rådande ljus som inte alltid täcker hela bordet. Gör det bästa ut av det utan att överdriva. Enkelheten är viktig och motiverande inledningsvis. 4 Rikta linsen så att tallriken fyller ut hela bildrummet med fokus på det som du bedömer är huvudmotivet. 5. Exponera med objektivets lägsta bländar tal. Fortsätt med fler identiska kompositioner med ett steg högre bländar tal tills du når f 8. Och bedöm bildserien och vilket skärpedjup som gör sig bäst. 6. Bedöm matbilden med vad som är direkt iögonfallande positivt och vad som upplevs sämre. Ändra det du kommer fram till och gör en ny bild. Klart!
Framkalla bilden tills dina sinnen associerar med upplevelse av smak och doft.
Fotograf icepic Marcus Johansson