Icepic Fotograf Marcus Johansson

Foto Grundkurs intensiv i Stockholm

icepic workshops 20 år 2021

Här börjar din fotografiska resa och efter den här kursdagen blir fotografering bara roligare och roligare..!

Din fotografering med systemkamera kommer att fungera bra efter den här kursdagen. Grundkurs intensiv på lördag visar dig hur, när och varför. Foto är kul och det blir mycket roligare om du kan koncentrera dig på att skapa och förmedla det du ser och upplever utan att börja fumla med kamerainställningar. Manuell exponering är nödvändigt att förstå även om du vill fotografera med automatik. Gör den här kursdagen om du inte har absolut 100 % koll och du kommer att önska att du gjort den tidigare. Välkommen! /Marcus -icepic

 

Du lär dig fotografera från grunden. Vi går igenom varje funktion separat som inte är fler än fingrarna på din hand och förklarar hur de fungerar med användningsområde . Du får öva in ett relativt enkelt stegflöde som säkerställer högsta möjliga bildkvalitet vid varje exponering! Låt säga att du trots detta inte riktigt förstår till 100% så kan du ändå tryggt förlita dig på att det strukturerade stegflödet gör jobbet åt dig tills begripligheten hinner ifatt och aha-upplevelsen blir ett faktum.

Den här plattformen öppnar alla dörrar och är en god förutsättning för kommande utvecklingskurser där fotografiet och bilden är i centrum!

Efter kursen använder du kamerans fulla potential och med lite övning kommer efter hand din fotografering att skjuta nya höjder av självkänsla och kreativitet. När fotograferingsflödet (strukturen) känns trygg och säker kommer kamerans automatiska program att bli mer pålitligt användbar eftersom du då begriper när den gör fel.

Köp distanskursen Bildjakt – Nya bildmotiv så har du mycket roliga och genomtänkta fotoövningar att genomföra hemma efter kursen! Följ upp med utvecklingskursen Visuell kraft – Bildkomposition

Kommentarer från kursdeltagare

Presentkort

Kursdatum i Stockholm (endagskurser hålls i regel på en lördag) Extra kursdatum kan komma upp med kort varsel såsom på en veckodag eller under skollov.

Kursen är inte beroende av särskilda miljöer väder eller vind. Under kalla dagar eller dåligt väder ser jag till att vi har tak över huvudet och även tillgång till uppvärmda utrymmen…

Kursdatum 2022

 • Apr: 2, 16, 30
 • Maj: 7, 28
 • Jun: 4, 18
 • Jul: Kommer…
 • Aug: 20, 27

Kursdatum för Apr-Dec kommer vartefter..

Kursavgift: 1490 kr. Per person. (Fika samt lunch ute på stan ingår ej i kursavgiften)
Max antal deltagare 6
Kursen är startklar med minimum 3 deltagare som är anmälda senast 7 dagar före startdatum.

Kurstid: 9:30 -16

Boka med kursnamn och datum i ett mejl till  marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Private workshops are available in English.

Fortsättningskurs steg 2 Linjespel eller Bildkomposition Steg 3 Porträttfoto Eller för dig som vet att du vill komma längre redan från början 3-stegs utveckling

Här kan du läsa hur deltagare kommenterat kurser…

Med mina många år i ryggen som yrkesfotograf och sedan mera föreläsare/kursledare har jag från mina tidigare arbetserfarenheter och som person en ständig törst på att förbättra och förenkla upplägg som förenar teori och praktik på ett informativt och roligt sätt.
Chefen för Folkuniversitetet kontaktade mig för ett antal år sedan då han lagt märke till mina foto-workshops genom annonser. Han såg mitt kursupplägg som framtiden och frågade om jag kunde hjälpa till och skapa liknande struktur för skolan? Så blev det och under 10 år undervisade jag och grundande nya fotokurser som t ex Foto för föräldralediga och Street Photography.

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

 Innehåll: Använda och förstå följande funktioner i kameran

 • ISO Hur ljuskänsligheten fungerar och används
 • Färgton och stick Enklaste sättet att få korrekta färger
 • Exponera med Slutartid (exponeringstid)
 • Skärpedjupets användningsområden (Bländare)
 • Kamerans exponeringsmätare (Guide till korrekt exponering)
 • Enklare kompositionsövningar, Grunder för bildrummets uppbyggnad.
 • Bildanalys lär dig läsa, förstå ett fotografi samt vad kamera-inställningarna resulterar i.

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Vi stämmer av utrustning och kamerainställningar samt den struktur som vi kommer att följa på ett Café på Södermalm. Därefter beger vi oss ut för att fotografera i olika miljöer. I liten grupp fotograferar vi strukturerat och pedagogiskt nära varandra där jag är med och hjälper till.Lunch äter vi på något trevligt ställe ca 12:30. Med nya krafter fortsätter vi sedan fram till kl.14:30.  Avslutningsvis skriver vi ut övningsbilderna och går igenom hur man läser och analyserar så att det du åstadkommit förankras och faller på plats.

Välkommen!

Fotograf Marcus Johansson

Kursdeltagare in action…

7 kommentarer