New York workshop 3-stegs utveckling 2023

icepic fotokurser 20 år 2021

New York 3-stegs utveckling 5 dagar 17-21 Maj 2023

New York 3-stegs utveckling 5 dagar 13-17 Sep 2023

Efter samma kurs i Paris nyligen har jag uppdaterat alla temadagar. Helt nytt program för Stadsmotiv och bildkomposition. Street Photography har jag tillfört det senaste och ballaste. Porträttfoto har utvecklats med miljöer men har den starka grunden för grym kompetens kvar. Jag har satt ett jättehäftigt program för våra kvällar och bonusdag som inte kommer att glömmas i första taget!

Fotokurs 17-21 Maj 2023. Preliminärboka i god tid. Fyra preliminärbokningar är lika med en startklar kurs. Du betalar ingen anmälningsavgift utan erlägger full betalning då kursen är fulltalig eller startklar med minimum 45 dagar före startdatum. Kursen ställs in om inga bokningar skett senast 40 dagar före kursstart. 

“Temadagar: Bildkomposition stadsmotiv – Porträtt med modell On location – Street Photography och Professionell bildanalys samt bonusfotografering och kvällsaktiviteter med socialisering o fotoglädje” //Marcus

New York 3-stegs utveckling 4 dagar.

Förord:

Kärnpunkten i den här workshopen grundar sig på kunskap som ger dig insikt och förståelse för hur du gör bättre bilder kring de motivgrupper som vi fotograferar mest på en cityresa.

Manhattan kan jag som min egen ficka! Det här är inte bara en fotokurs utan en helhetsupplevelse som fortsätter efter kurstid för den som önskar och vill vara med. Kvällarna är ju skönt varma den här årstiden och vi äter god mat på restaurang eller hänger nere på Matmarknaderna som är aktuella i Little Italy med omnejd. Här finner vi massor av aktiviteter längs hela långa gator med Street-food och bra uteserveringar. Räkna med skönt socialt surr bland oss likasinnade och fotografering är högst tillåten 🙂 Många av de bästa bilderna görs när man är avspänd och har det gott. Vi kollar upp vilka fotoutställningar som finns tillgängliga (tror att ett besök på Fotografiska vore roligt att göra) och en kväll på min favoritmusikbar är ju bara ett måste. Här är chansen stor att det bjuds världsartister som lirar inkognito så långt det går 🙂 Med andra ord är det mesta genomtänkt för att få ut maximal upplevelse av vistelsen.

Vi bor på ett enkelt hotell med bästa läge för allt vi kommer att företa oss. Tänket är att kunna gå utanför dörren och finna att man inte behöver ta sig någon särskild stans för att fotografera. Vi får därmed minimalt med transportresor utan endast för det avsiktliga resmål som vi vill besöka. Och så här fortsätter vi. Kamerorna är såklart alltid med 🙂

Jag hjälper er med allt som behövs när det kommer till hotell och flyg m.m

Då det kommer till att finna en lämplig modell för porträttfotograferingsdagen lägger jag stor möda och tid på att hitta det absolut bästa som budgeten räcker till. Sist hade vi en riktigt duktig tjej som går Catwalks för NY-fashion week och driver några egna restauranger.   

I en relativt litet grupp på max 6 deltagare genomför vi fotoövningarna lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och fotograferingsflöde förankrar kunskaper som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motivgrupp som de appliceras på. Jag törs lova er en nytändning som lätt leder till att man vill göra om alla gamla härliga bilder med nyvunna insikter och kunskaper.

Upplägg och program är ugefär detsamma som endagskurserna i Stockholm under respektive länk här nedan. Jag anpassar dagarna till vad som är fränt och givetvis roligt att fotografera i New York!

Bonustid efter analysen på söndag brukar jag ta stativet för att plåta Manhattan skyline runt 18-20 tiden. Brukar vara överlägset bra för den som vill vara med!

Tider 9:00-18:00 (lunch 13-15) (Obs start och sluttid (klockslag) kan komma att varieras efter behov)
Antal deltagare max 6 min 4
Kursavgift: 11750 kr. Inkluderar modellarvode. (Resor, Mat o logi tillkommer)

Regler för avbokning och återbetalning följer branschpraxis
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se
(Workshopens uppgifter och priser kan komma att korrigeras eller uppdateras om förutsättningar ändras och kommer i så fall att ske före bindande bokning)

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

“Bra upplagt kurs i New York med lagom blandning teori och praktik. Kursen innehöll avsnitt för arkitektur, street- och cityfoto, porträtt, modell i stadsmiljö, skyline i dagsljus, solnedgång och mörker. Marcus är en erfaren och mångsidig fotograf och med känsla för detaljer så att bilden ska bli så nära perfekt som möjligt. Vi hade dessutom kul, trevligt och med många spännande och lärorika diskussioner.”

/ Christer Nilsson (Deltagare Sep. 2018)

Dag 1 Visuell Kraft – Bildkomposition

Lär dig tänka och fotografera metodiskt. Med hjälp av balanserad bildkomposition lyfter vi fram essensen ur dina bildmotiv och visar vägen till mer kreativt bildspråk.

 Dag 2 Street Photography

Fånga gatulivet utifrån ditt perspektiv. Låt mig inspirera och dela med mig av min långa erfarenhet. Samt resonemang och metoder som gör dig till en modigare fotograf. Här försöker vi använda oss av gårdagens teknik så långt det går men i stort handlar det om att våga göra de bild idéer som dyker upp!

 Dag 3 Porträtt med modell i naturlig miljö

Porträttövningar som sätter fotografens precision i centrum så att du styr uttrycket du önskar förmedla. Vi sammanflätar de båda tidigare dagarnas insikter och erfarenheter med tillägg för att skapa intressanta och uttrycksfulla porträtt!

Dag 4 Bildanalys och feedback av era övningsbilder.

Vi tittar och går igenom ett antal digitala filer från dagarna över en fika på ett närliggande Café. Diskuterar, vänder och vrider på vad som är bra och vad som kunde göras bättre utifrån balanserade kompositionsregler samt kreativa brytpunkter.

(Halvdag slutar ca:14)

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar tillsammans med er!

 Fotograf Marcus Johansson

Bilder från bland annat senaste workshopen 2018 och tidigare!