Icepic Fotograf Marcus Johansson

New York workshop 3-stegs utveckling 2022

Fotokurs 20-24 April 2022. Samt 14-18 September 2022. Preliminärboka i god tid. Fyra preliminärbokningar är lika med en startklar kurs. Du betalar ingen anmälningsavgift utan erlägger full betalning då kursen är fulltalig eller startklar med minimum 45 dagar före startdatum. Kursen ställs in om inga bokningar skett senast 60 dgr före kursstart. 

New York April har 3 preliminära bokningar nu! En till och vi börjar planera. Jag kommer att hjälpa till med allt nödvändig inför och under vistelsen //Marcus

New York 3-stegs utveckling 4 dagar.

Förord:

Kärnpunkten i den här workshopen grundar sig på kunskap som ger dig insikt och förståelse för hur du gör bättre bilder kring de motivgrupper som vi fotograferar mest på en cityresa.

Manhattan kan jag som min egen ficka och skräddarsyr våra dagar utöver kursprogrammet med Kultur – Sevärdheter – Trendiga områden – Restauranger – Barer – Krypin – Utsiktsplatser – Konstnärskvarter och andra särskilda möjligheter som staden och årstiden erbjuder. Efter kursdagens slut kan det hända att vi besöker någon bar eller fotoutställning, kollar in live-musik i någon park eller vad som nu finns tillgängligt och verkar attraktivt för oss som orkar fortsätta! Kamerorna är såklart med alltid :)

I en relativt litet grupp på max 6 deltagare genomför vi fotoövningarna lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och fotograferingsflöde förankrar kunskaper som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motivgrupp som de appliceras på. Jag törs lova er en nytändning som lätt leder till att man vill göra om alla gamla härliga bilder med nyvunna insikter och kunskaper.

Upplägg och program är ugefär detsamma som endagskurserna i Stockholm under respektive länk här nedan. Jag anpassar dagarna till vad som är fränt och givetvis roligt att fotografera i New York!

Bonustid efter analysen på söndag brukar jag ta stativet för att plåta Manhattan skyline runt 18-20 tiden. Brukar vara överlägset bra för den som vill vara med!

Tider 9:00-18:00 (lunch 13-15) (Obs start och sluttid (klockslag) kan komma att varieras efter behov)
Antal deltagare max 6 min 4
Kursavgift: 9850 kr.

Regler för avbokning och återbetalning följer branschpraxis
Preliminärboka med ett mail till marcus@icepic.se
(Workshopens uppgifter och priser kan komma att korrigeras eller uppdateras om förutsättningar ändras och kommer i så fall att ske före bindande bokning)

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

”Bra upplagt kurs i New York med lagom blandning teori och praktik. Kursen innehöll avsnitt för arkitektur, street- och cityfoto, porträtt, modell i stadsmiljö, skyline i dagsljus, solnedgång och mörker. Marcus är en erfaren och mångsidig fotograf och med känsla för detaljer så att bilden ska bli så nära perfekt som möjligt. Vi hade dessutom kul, trevligt och med många spännande och lärorika diskussioner.”

/ Christer Nilsson (Deltagare Sep. 2018)

Dag 1 Visuell Kraft – Bildkomposition

Lär dig tänka och fotografera metodiskt. Med hjälp av balanserad bildkomposition lyfter vi fram essensen ur dina bildmotiv och visar vägen till mer kreativt bildspråk.

 Dag 2 Street Photography

Fånga gatulivet utifrån ditt perspektiv. Låt mig inspirera och dela med mig av min långa erfarenhet. Samt resonemang och metoder som gör dig till en modigare fotograf. Här försöker vi använda oss av gårdagens teknik så långt det går men i stort handlar det om att våga göra de bild idéer som dyker upp!

 Dag 3 Porträtt med modell i naturlig miljö

Porträttövningar som sätter fotografens precision i centrum så att du styr uttrycket du önskar förmedla. Vi sammanflätar de båda tidigare dagarnas insikter och erfarenheter med tillägg för att skapa intressanta och uttrycksfulla porträtt!

Dag 4 Bildanalys och feedback av era övningsbilder.

Vi tittar och går igenom ett antal digitala filer från dagarna över en fika på ett närliggande Café. Diskuterar, vänder och vrider på vad som är bra och vad som kunde göras bättre utifrån balanserade kompositionsregler samt kreativa brytpunkter.

(Halvdag slutar ca:14)

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar tillsammans med er!

 Fotograf Marcus Johansson

Bilder från bland annat senaste workshopen 2018 och tidigare!