Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokurs Hanoi Vietnam

Kursdatum 15-19 Februari 2023 med bonusbesök till Halong Bay en till två nätter

Hanoi, En magisk plats för alla gatufotografer och stadsresenärer.

Senast spenderade jag nära 4 veckor i huvudstaden. Bodde på ett superschysst hotell som tog mig ett par dagar att sortera ut efter att ha läst på duktigt för att finna bästa möjliga distrikt och location med allt som går hand i hand med fotografering, nära till väsentligheter och bra utgångsläge för längre utflykter. Bekväma rum i rymlig storlek o sköna sängar. Trevlig personal och mycket bra frukostbuffé där vi samlas och kan planera för att få ut bästa möjliga av dagen.

I en relativt litet grupp på max 7 deltagare kan vi röra och förflytta oss tillsammans relativ enkelt. Det gör det också möjligt att få sittplatser på serveringar då vi väljer att pausa.

Fotografering sker tillsammans lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. Vi stannar upp på intressanta platser så att vi kan röra oss och fotograferar efter eget urval och återförenas efter bestämt klockslag på samlingsmärke. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och fotograferingsflöde förankrar kunskaper i bildkomposition och kamerateknik som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motivkategori som de appliceras på.

I likhet med senaste fotokursen i Saigon (HCMC) 2020 kommer upplägget vara att skapa ett personligt bildspel av staden. Till er hjälp får ni en storyboard med tänk och upplägg samt en rad olika tips som kommer hjälpa er att få ut det bästa i materialväg. Med en liten grupp deltagare kan vi röra och förflytta oss tillsammans relativ enkelt. Det gör det också möjligt att få sittplatser på serveringar då vi väljer att pausa.

Kurstiden är förlagd till dagtid men det här är lika mycket en helhetsupplevelse. På våra resor brukar det bli social fortsättning efter dagens slut. Fotoglädje kring god mat och dryck samt nattljus-plåtning brukar bli påtaglig kul och coolt material till er bildberättelse. Detta är frivilligt och absolut inget måste.

Dag 1. kl. 18-21 Genomgång och upplägg av storyboard

Dag 2. kl. 07:00 Fotografering efter frukost med vardags-morgon.
ca 12:00 Samling för gemensam lunch med avstämning.
Fotografering fortsätter fram till ca 17:00 En påpasslig paus och planerad middag runt klockan 20.

Dag 3. Gemensam frukost 09:30 med avstämning samt planering för dagen.
Lunch ca 14:00 med avstämning samt planering för resten där och då. 19-21 Nattljus fotografering. Slut för idag.

Dag 4. Ägnar vi morgonen åt att färdigställa bildmaterialet för redovisning med diskussion och analys samt professionell feedback från mig.

Dag 5. Redovisning ert sammansatta bildmaterial med diskussion och feedback. (förmiddag fram till lunch då kursen slutar.)

Workshopen slutar ca 13:00

Tider 10:00-17:00 (lunch 13-15) (Obs start och sluttid (klockslag) kan komma att varieras efter behov)
Antal deltagare max 7 min 4
Kursavgift: 9450 kr. (Resor, Mat o logi tillkommer)

Preliminärboka avgiftsfritt med ett mail till marcus@icepic.se
(Workshopens uppgifter och priser kan komma att korrigeras eller uppdateras om förutsättningar ändras och kommer i så fall att ske före bindande bokning) Bindande bokning och betalning sker när kursen är startklar och meddelas via mejl.

Hör av er till mig så hjälper jag till med bokning av flyg och hotell som jag själv använder.

Utöver er kamera behöver ni en Laptop eller liknande för att sammanställa bilderna för presentation. Din berättelse om ”Hjärtat av Saigon” kommer slutligen att bygga på ca 30 bilder i en medveten ordning med dynamisk tempoväxling.

Ps. Jag kommer att guide er med tips och teknik samt vara med och ge individuell handledning även efter kurstid då vi avslappnat kommer på saker som skulle kunna hjälpa både med kamerateknik och bildmotiv.

Bonus efter workshopen!

Halong Bay är planerat till ca 21-23 Februari. Detta är förlagt efter kursen och betalas av var och en som vill följa med mig. Vi få se om det blir ett eller möjligtvis två dygn beroende på arrangörer och prisbild.

Halong Bay

Några bilder nedan från tidigare besök

Ps. Gör ett lunchbesök på restaurang Spring Roll på Hantverkargatan 83 så kan ni se mina bilder på väggen där! Förmodligen Stockholms bästa Viet kitchen enligt min bedömning //Marcus