Julstämningen fadear

Publicerat

Många ger upp fotografering när det tilltänkta stämningen om en vit Jul inte infinner sig. Det gäller att gilla läget om man nu tycker att det är roligt att fotografera och söka sig till möjligheterna som bjuds! T ex Härligt grå miljöer, fuktigt, regnigt i snygg och stämningsfull gråskala med lågt F-tal som förstärker kontraster och möjliggör lägre ISO.

Det är som vanligt föreställningen om någonting som påverkar vår beslutsväg och därmed sätter stopp för projektet. Som fotograf behöver man lära sig att kasta om innehåll och tilltänkta (önskvärda) motiv till det som faktiskt serveras på julbordet och glatt plocka åt sig  de godsaker man föredrar.

Fotografering genomsyras av just lusten att återberätta och berättelsen i sig skyr inga medel utan är själva kärnan och om den sedan kryddas med dålig stämning, fel ljus, tråkigt väder, fel objektiv på kameran och alla andra ursäkter man kan komma på för att skjuta upp fotograferingen så borde det istället leda till tänket – Härligt med dessa ingredienser som kryddar och bygger upp ny inspiration!

Fotograf Marcus Johansson