Linjespel – Bilder som lockar ögat

icepic workshops 20 år 2021

Låt mig ta dig med på en resa som bjuder in dina betraktare till att önska se mer av dina alster. Kunskaper som varken mitt brinnande intresse för foto eller karriär som fotograf inte skulle fungera eller klara sig utan.

Linjer är det ögat följer medvetet eller omedvetet. De här fotoövningarna går ut på att närmast överdriva linjerna för att skapa djup i bilden. Ibland kan man nog säga att man gör huvudmotivet lite mer sekundärt eller att det förefaller lika lite mer i bakgrunden mot annars mer vanligt i förgrunden av bildrummet.

Skillnaden mellan den här workshopen och Visuell kraft är att Linjespel går ut på att förlänga och dramatisera intrycket så långt det är möjligt. Vi söker alltså finna en mer kreativ väg när vi komponerar med kameravinklar och låter linjerna guida betraktare fram till huvudmotivet, som en resa!

Behållningen kunskapsmässigt från den här dagen är att du får insikt och praktiskt erfarenhet av linjernas betydelse som alltid är av vikt oavsett om du gör mer ordnade bilder. Vinsten blir då att du istället minskar linjernas dramatik och får därmed en mer framträdande bild mot hur du hade gjort före kunskapen.

För dig som vill utvecklas så räcker det inte med att låta sig inspireras av fotoutställningar eller namnkunniga fotografer på nätet. Kunskaperna kan enligt min erfarenhet endast förankras på kortare tid genom praktik.

“Den perfekt bilden är enligt min definition då fotografen nöjt konstaterar att det inte återstår något mer att önska!” //icepic

Kursdatum 2020-21

Nov: 29
Dec: 13, 20
Jan: 10, 17, 31
Feb: 7, 28
Mar: 14, 28

  • Apr: Kommer..
  • Maj: Kommer..
  • Jun: Kommer..

Kursavgift Per/pers. 1890 kr.
Max antal deltagare 6
Kurstid: 10-16
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 7 dagar före startdatum.
Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Private courses are available in English.

Vi är en liten grupp och jobbar nära varandra med god struktur och pedagogik som medför att det blir förståeligt och enkelt.

Fortsättningskurs: Visuell kraft bildkomposition

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

  • Motivets placering med början och slut
  • Rak och diagonal bildriktning
  • Liggande och stående bildformat
  • Komposition som ger mest maximal effekt
  • Balanserade linjespel kontra motiv och bildrum
  • Linjers karaktärer
  • Analytiska frågeställningar som guidar din utveckling vidare

Målet med kursen

Vidga ditt tänk från vanligt förekommande kompositioner till mer kreativt visuellt skapande i överdrivna former. Och att utifrån denna insikt och förståelse kunna reducera ner överdrivna kompositioner att landa balanserat på gränsen till det som genererar dynamik och en smula Aha-upplevelse.

Start kl. 10:00 Slut 16:00 Lördag eller Söndag

Vi stämmer av utrustning och planerar dagens bilder och kompositionsövningar. Fotografering sker efter direktiv och struktur som ni får på plats. Vi kommer att jobba nära varandra så att jag kan vara med som bollplank och vägledning med avbrott för lunch kl.13-14:00

Vi analyserar bilderna under övningarna med strukturerade frågeställningar som du tar med dig för din fortsatta utveckling.

Klicka upp några av bilderna nedan som är komponerade med denna kunskap som bas!

Fotograf Marcus Johansson (icepic)