Spontana kommentarer från deltagare (Recensioner)

 

Här kan du läsa spontana kommentarer från privatpersoner och yrkesmänniskor som deltagit i mina fotokurser/föreläsningar.

Grundkurs intensiv Maj 2024

Paris Fotoresa/Kurs Maj 2024

Dubbelexponering

Betyg 5/5 Martin Kull 23 okt 2023

Hur svårt kan det vara – jag skapade ju analoga dubbelexponeringar i mörkrummet way back!? Till ett nytt projekt ville jag göra dubbelexponeringar direkt i (den digitala) kameran och hade föreställt mig att det var väl bara att tänka på att kompositionerna funkade ihop. Efter två dagar med Marcus har jag nu på ett både tidseffektivt och roligt sätt lärt mig (nåja – i alla fall börjat förstå) alla varianter av dubbelexponering och att se de oändligt kreativa möjligheterna. Dessutom alltid roligt att ta del av en annan gatufotografs locations.

Porträtt On Location

Betyg 5/5 Karina Jakobsson 06 sep 2023

En lärorik och rolig kurs med flera bra moment så som handledning i fototeknik och ”eget arbete”. Duktig modell och pedagogisk handledning samt härlig miljö gjorde hela kursen!

Betyg 5/5 Örjan 06 sep 2023

En mycket bra kurs där teori blandas med mycket praktik. Marcus är en pedagogisk lärare med mycket tålamod. Genom kursen har jag lärt mig mer om komposition och praktisk kommunikation med en modell. Väldigt kul och kan varmt rekommenderas.

Grundkurs Intensiv

Betyg 5/5 Åsa Möller 27 aug 2023

Mycket bra kurs med mycket bra upplägg. Marcus var väldigt pedagogisk och tålmodig. Blev mycket peppad nu att fortsätta fota och lära mig mer 😊

Sommarkurs Betyg 5/5 Martin 01 aug 2023

En kurs i litet format men med mycket innehåll. Jag fick med mig massor av ny kunskap och inspiration. Uppskattade också Marcus sätt att leda oss deltagare med både skarpt öga och stort hjärta. Rekommenderas!

Visuell Kraft bildkomposition

Betyg 5/5 Richard Kollig 17 maj 2023

Det var en effektiv och rolig kurs i bildkomposition. Efter en kort stund i teori gick direkt över till fotograferandet i Stockholm. Jag fick med Marcus hjälp öva på att ändra på olika bildkompositioner. Att öva på bild balans och förstärkning av motivet gav mig mycket foto glädje och nya funderingar över hur jag kan förbättra mitt framtida fotograferande. Det var den perfekta kursen för att utvecklas till en bättre och kreativare fotograf. Jag kommer med säkerhet anmäla mig till fler kurser hos Marcus.


 Grundkurs intensiv

 Betyg 5/5 Håkan 12 maj 2023

Grundkurs

Ångrar att jag inte gått den här tidigare. Lagom mycket teori, och sen ut och öva, öva och öva. Gillade ditt stöd och direkta återkoppling hela tiden.

Betyg 5/5 Anton 11 maj 2023 Utmärkt kurs!

Väldigt nöjd med intensivkursen!

Rekommenderar starkt till er som vill förstå hur kameran fungerar och ta era fotografier till nästa nivå.

PARIS 3-STEGS UTVECKLING FOTORESA

Betyg 5/5 Bo Johnsson 31 maj 2022

Jag var en av 4 deltagare på Marcus kurs i Paris. Kursupplägget var en dag komposition, en dag gatufotograferande, en dag modellfoto i miljö, och avslutningsvis en värdefull utvärdering av de bästa knäppta bilderna. “Modellfoto i stadsmiljö” blev en helt ny erfarenhet för mig – hur skulle det sluta? Marcus’ hands-on-tips och erfarenhet var till fin hjälp, ihop med proffsiga Marine blev resultatet över förväntan. Marcus’ lokalkännedom gjorde dessutom att han kunde tipsa om ett prisvärt hotel i det fotomässigt “rätta” området i stan, på egen hand kan man hamna i någon avkrok där det krävs ständigt kollektivtrafikåkande för att nå det intressanta. Detta är en instruktiv och välorganiserad kurs med en erfaren yrkesverksam kursledare som gärna delar med sig av sitt kunnande.

Betyg 5/5 Sofi 10 Juni 2022

Detta är den perfekta fotoresan för mig – grym handledning, bra upplägg och väldigt trevligt. Marcus är grym på att anpassa sig efter var och ens behov av hjälp och är alltid generös med sin kunskap och duktig på att förklara. En helhetslösning som passar mig perfekt. Att resa tillsammans med människor som har samma passion för foto och inte tröttnar och vill gå vidare efter fem minuter passar mig utmärkt 🙂 Som en extra bonus är Marcus grym på att hitta de bästa kvarteren för fotografering och alltid bra restauranger & barer.

Toppenkurs!   
Dubbelexponering 5/2-23

Jag är väldigt glad över att få tillfälle att få coachning direkt från Marcus. Jag lärde mig inte bara mycket om kompositionstekniker utan fick extremt bra tips på allt möjligt, inklusive små enkla trix med kameran som definitivt kommer att göra mitt fotograferande mycket roligare i framtiden. Dedikerad till att dela med sig av sin kunskap lärde Marcus mig se på nya sätt för att ta intressanta bilder. Kändes väldigt väl förberett och övningarna var både roliga och lärorika. Jag hade inte förväntat mig att komma hem med så många bra bilder vilket var en bonus. Jag kommer definitivt att försöka utveckla dubbelexponering som alternativ till traditionell bildtagning. Verkligen en rolig workshop med många intressanta övningar och mycket skratt. Pär Mårtensson

 

smygpremiär Dubbelexponering 29/12-22

Tack Marcus!🙏 Vilken fantastisk dag! Så kul och lärorikt!👌 Katarina Hallgren
Hej Marcus,
stort tack för igår! Det var både trevligt och lärorikt trots lite småregningt väder. Här är några av bilderna jag tog. Tar gärna emot tips på vad jag kan tänka på framåt! Gott nytt år!
Åsa

Höstlovskurs 2022

Snittbetyg: 4Snittbetyg: 4Snittbetyg: 4Snittbetyg: 4Snittbetyg:
Det var en mycket bra kurs där jag som nybörjare fick väldigt mycket konkret/praktisk hjälp. Tycker också att upplägget med olika teman de olika dagarna och en sammanfattande analys sista dagen var helt rätt. Kan varmt rekommendera kursen.
 
Mvh Peter Möller
 
_________________________
 
 
Fotokurs bildkomposition – Visuell Kraft
Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5
“Inspirerande”
Behövde inspiration för nystart av mitt fotointresse. Marcus kurs var perfekt. Med personlig handledning och uppmuntran fick jag lära mig ta bättre bilder – hur jag kan komponera för att få bilderna att ”sticka ut” från mängden. Marcus delade med sig av en erfaren fotografs hemligheter för att få bilderna att se bättre ut. Jag fick både en väldigt trevlig dag och en nytändning i min hobby 🙂
 
_________________________
 
Jane Petersson
Fotokurs Grundkurs intensiv
Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5
Rolig och lärorik dag där man lär sig grunderna i fotografering. Bra pedagogisk lärare.Fick verkligen inspiration att gå ut att fota och testa det vi fick lära oss.

Föreläsning Vietnam Östasiatiska museet 17/9-22

Älskade alla bilder som visades idag! 🙌 Slungades tillbaka till Vietnam i alla bilder, så mycket känsla! Fantastiskt 👏
 
__________________
 
Henrik Larsson
Fotokurs på Skansen med professionell fotograf (Juli 2022)
Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5Snittbetyg: 5
Kul med en kurs som anpassas efter deltagarens förkunskaper
Lärde mig jättemycket efter en heldag på Skansen med Markus. Gillar verkligen att Markus var så pass duktig att han enkelt anpassade kursen för att passa just mina förkunskaper. Ett annat + var att det inte var speciellt mycket fokus (hehe) på prylarna utan mer på bilden. Genom det lärde jag mig mycket om såväl komposition som att fototeknik. Kan starkt rekommendera detta. Själv fick jag det i födelsedagspresent och det blev toppen 🙂

Paris 3-stegs utveckling Maj 2022 (sommarkurs)

Det ser ut att vara Freddie Mercury ute på promenad! Tack för en fantastiskt inspirerande och lärorik kurs i Paris, Mackan! 👍🙂

Porträttfotokurs On location Mar. 2022

Marcus, Du är grym på sätta ord och förklara vad man ser så att det också blir lärande – tack!
Härlig söndag!

 

Sofi

Hej Marcus och tack för senast  – mycket givande! Skickar några bilder.  Säg gärna vad du tycker – vad är bra (om något…) och vad är mindre bra.

Hälsningar, Pär

Sofi Andersson Tack Marcus, sjukt kul och lärorika kurser. Kan varmt rekommendera dina workshops 👍

Grundkurs intensiv Jan 2022

Tusen tack för en mycket pedagogisk kurs!!!
Kan varmt rekommendera Marcus Johansson på Icepic och denna grundläggande kurs i fotografering. Jag var nervös när jag kom och rädd att jag inte skulle förstå men Marcus var oerhört pedagogisk och lugn. Inte en gång att jag kände mig dum. Han var väldigt lyhörd och jag gick ifrån kursen och hade faktiskt lärt mig de tekniska grunderna och hur kameran fungerar!
 
Med vänlig hälsning,
 
Camilla Synnergren
Hemtrevligt i Nordiska Hem
 
_______

GSPF Göteborg streetphoto festival.

Föreläste jag på premiären Sep 2021Grymt bra föredrag igår! Köper “Konstgräs i city” 1/7 (jag som kom in på din bänk lite sen) @matsliste🙏

Porträttfoto med modell On location Aug 2021

Vill bara skriva och säga TACK så mycket för i söndags! Så glad att jag gick din porträttkurs, nu sitter tekniken och jag vet exakt hur jag ska förhålla mig bakom kameran. Rekommenderar varmt Marcus kurser och jag hoppas jag kan vara med på någon annan rolig kurs framöver!
Mvh Veronica

En bild från dagens kurs med @icepic.se . Grymt lärorikt och trevligt!

Street Photography Aug 2021

Hej

Tack för bra och konstruktiv feedback! Nu ska jag ge mig ut på Sundsvallsgatorna (även om inte storstadsdjungeln är så omfattande där ) och träna vidare på streetfotandet. Blir inspirerad att söka upp lite större städer framöver där utbudet på coola karaktärer och miljöer är större!

Än en gång tack för en väldigt givande kurs!

/P-A

Hej

Stort tack för en väldigt rolig och inspirerande streetphotodag i fredags. För mig var den väldigt givande, både när det gäller kunskapen om själva beteendet i fotosituationerna men också rent fototekniskt. Jag har varit på gott humör ända sedan dess. 

Här kommer några bilder jag tog under dagen om du vill ge lite feedback. Se länken nedan.

Hälsningar P-A

Hej!

Tack för en kul och lärorik workshop. Det gäller att vara snabb när man ser något och ha kameran beredd! Det syns på bilderna att jag inte alltid varit det 100 %. Och jag kommer aldrig ge mig ut utan ett reservbatteri igen!

Skickar några bilder, ett par suddiga eller felexponerade och inte användbara, men kanske kul ändå? Vad tycker du?

/Viola

Fotokurs Skansen Juni 2021

Ronny Gutebrand Det var en grymt trevlig dag, mycket att ta in och sätta i verklighet.
jag lär ju återkomma fler ggr…. Tack så mycket

Grundkurs intensiv Maj 2021

Hej Marcus,

 
Hoppas allt är bra. Tack för ett fint foto och en mycket bra utbildning. Jag fick med mig massor av ny kunskap. Jag har mest jobbat med att sätta bländaren och slutartiden som vi gjorde på kursen. Viken skillnad det blir nu på mina bilder! Jag ska foto på under sommaren så kommer jag gå fler kurser med dig när jag börjar jobba. Har nyss gått på föräldraledighet och semester.
 
Mvh
Rickard
 
 

Bildjakt Porträttera en vän nära och kära. Feb 2021

Sofi Andersson

en riktigt bra & lärorik övning Mackan. Så bra att ha en grym mall att utvecklas med, den här kommer jag kunna använda mycket framöver 🙂

 

Arkitektur med yrkesinriktning Feb. 2021

Hi Marcus, 
Today’s workshop was so impressive and amazing experience to me. I want to say thank you. If you don’t mind can I just ask you a little favor? You were taking the photos of mine while I was working. Can I have one or two of them for my great memory? Thank you again!

Fotoresa Österlen Okt 2020

Anna Sandin
Tack Marcus
för alla tips och tricks under resan. Har verkligen utvecklats genom dina pedagogiska råd både vad gäller fotografering som bildbehandling?

Sommarkurs 2020:

Hej Marcus

Vill först tacka för senast, så otroligt bra kurs.

Har blivit hur kul som helst att fota nu med lite mer kunskap.

Roger Olofsson

Wow! Att få dyka ner i fotograferandets grammatik under Marcus pedagogiska och personliga guidning har gett mig en helt ny förståelse för Bilden. Nu fattar jag så mycket bättre hur jag på bästa sätt kan fånga, renodla och därigenom starkare förmedla det jag vill berätta med mitt bildskapande. Jag tar med mig såväl systematiska övningar att fortsätta tillämpa och växa vidare genom, som en massa fotoglädje och inspiration för att utveckla mig inom nya områden.
/Sara Modig
 

Sara Modig: Tack för sjukt roliga och lärorika dagar!

Hej Marcus!
 
Tack för senast! Jag är väldigt nöjd så här efter kursen och känner att jag hittat “en ny grej” med gatufoto som jag definitivt kommer att fortsätta öva på. Jag har även utvecklats överlag och känner hur nyttigt det var för mig att behöva tänka på ett helt annat sätt än jag brukar – då jag vanligtvis fotar landskap. Jag hoppas att jag någon gång kan åka med dig till någon kurs utomlands.
Mvh, Kirsi
 
 
 

Tack Marcus för en härlig, lärorik och spännande fotoweekend!

Claudia Mrosek

Ejvor Ullberg Så bra kurs. Proffsig, pedagogisk upplagd och så kul. Andreas som modell sista dagen blev grädden på moset! Fina dagar blev det!

Grundkurs intensiv Maj 2020:

Tack Marcus för en riktigt bra kurs i fotografering! Du fick fotografering att helt plötsligt kännas lite enklare när jag fick de konkreta tipsen som inte bara funkar i teorin. Har varit ute och fotat massa efter kursen som jag gick för 2 veckor sen och det är stor skillnad på bildernas kvalité. Gav mersmak och jag ser fram emot sommarkursen! ?? /Nesli

Street Photography Mars 2020:

Kent Almqvist Stort Tack Marcus för en lärorik och inspirerade kurs 🙂

Sommarkursen 2019:

Hej – Jättetack för kursen. Jag har nu en ny liten Canon och är i Halkidiki och ger mig i kast med den kameran. Jag kikar på bilderna från kursen och dem som jag tagit nu, och ser att jag lärde mig oerhört mycket.
 
Det är märkligt hur självklart det är för mig att fota nu. Igår kväll skulle jag gå en sväng och kom tillbaka efter 4,5 timmars rundpromenad. Jag glömde tiden. Även med en ny kamera.
 
Allt gott tills det blir dags för kurs igen någon gång!
 
Hälsningar
Maria
 
 

Lars-G Hansson Marcus har en väl genomtänkt kurs och vet verkligen varför och hur. Dessutom har han uthålligheten och förmågan att knacka in det i huvudet på en 68-årig “gubbe” som mig. (Det är jag som har grå skjorta och gröna byxor). Med andra ord ANMÄL DIG NU om du vill investera i en riktigt bra fotoupplevelse som du kommer ha nytta av för all framtid.

Street Photography Stockholm 2-3 Mars 2019.

Tacksam för att jag tog med mig rätt kamera  i helgen. Såhär i efterhand var det ju SJÄLVKLART!!
Jag uppfattar dig som väldigt duktig, fantasifull, kreativ, sympatisk, kul, pedagogisk och trevlig. Du har liksom fattat
vad det går ut på, att ha kul med andra människor och lära ut det du kan.
/Anna Merell

What a fantastic street photo weekend! Tons of information and eye openers, many laughs, new friends, and lot’s of encounters with wonderful
people. Thanks a million Marcus Johansson!

Anna Lithander

3-stegs utveckling New York Sep 2018.

Bra upplagt kurs i New York med lagom blandning teori och praktik. Kursen innehöll avsnitt för arkitektur, street- och cityfoto, porträtt, modell i stadsmiljö, skyline i dagsljus, solnedgång och mörker. Marcus är en erfaren och mångsidig fotograf och med känsla för detaljer så att bilden ska bli så nära perfekt som möjligt. Vi hade dessutom kul, trevligt och med många spännande och lärorika diskussioner.

/ Christer Nilsson

Hej Marcus
Hoppas allt är bra!

Lärorik streetkurs igår. Jag blev väldigt inspirerad och ännu mer nyfiken på vart min fotokarriär tar vägen. Helt enkelt fantastiskt kul. Nu kanske man till och med står ut med att plocka bär. Man kan ju alltid ta med sig kameran

Skickar 4 bilder om du har tid all kolla lite. Lite egna funderingar:
Ha det bra och trevlig sommar.
Vi syns kanske på någon mer kurs

Vänligen
Ole Dalin

Hej Marcus

Stort tack för idag! Jag har haft en helt fantastisk dag och är alldeles utmattad J. Nu ska jag sova på detta. Springa ett par varv i ekorrhjulet och sen ska jag ÖVA!!! Det ska bli SÅ kul och jag återkommer och berättar hur det går,

Glada hälsningar

Åsa

Jørn Engberg Jeg kan i allefall anbefale Marcus Johansson sine kurs. Den strukturerte tilnærmingen til en “uppgift” har gitt meg et kraftfullt verktøy som jeg allerede har rukket å ta i bruk og som jeg kommer til å fortsette med. Som fotograf er det alltid noe å lære og det gjorde jeg. Jeg håper det blir nye muligheter fremover Marcus!.

Hej Marcus!

Jag såg din delar av din föreläsning på Stockholmsmässan och de bilder du visade upp var det enda på hela mässan som lockade mig att vilja fota mer.
MVH
Andreas

Hej Marcus!
Tack för en bra och inspirerande föreläsning idag på Fotomässan! Återkommer till några av de saker du sa som satte sig extra starkt i mig.
/Mats

Hej
Tack för super inspirerande föredrag idag på Fotomässan!
Hälsningar
Christina Andersson

Tittade på dina bilder idag på fotomässan, klart inspirerande!
Mvh
Carina

Jävligt bra föredrag o tillhörande bilder.
Andreas

Jag gick 4-dagarskursen i Stockholm med 3 andra glada tjejer. Det var en utmärkt kurs i fält, då vi fick tillfälle att fota mycket och där Marcus verkligen delade med sig av sina kunskaper. Först avslappnad genomgång på något trevligt kafé och sedan stegvis praktik. Mycket lärorikt! Marcus bjussade verkligen på sig själv och jag fick med mig många bilder från ett Stockholm, som visade sig från sin bästa sida. Och Marcus kunde sitt Stockholm och hittade alltid de bästa platserna till varje delmoment.
Monica Engstrand

Pia Allvar
Snygg bild från kursen du hade med oss i Falkenberg Fotoklubb på gatorna i Halmstad. Riktigt bra kurs!

Grundkurs intensiv 1/10 2016

Mikael Gson GUstavsson

Ja den här kursen var riktigt bra med en hel del aha upplevelser. Bra och enkelt upplägg med några enkla regler att tänka på. Super nöjd

Hej Marcus!

Tack för en bra utbildning 9 april Grundkurs intensiv , bra mix av teori , praktik med ett avslappnat och seriöst utförande, helt perfekt Mao
Har blivit en helt ny nivå på bilderna och otroligt mycket roligare även om det finns en hel del kvar att lära

Skulle nu vilja ta det en nivå till med bildkomposition men har en fråga , är det olika utbildningar i tex Paris och Sthlm eller kallar du de bara olika beroende på vika förutsättningar som finns att fotografera?
Arkitektur och bildkomposition i utlandet
Bildkomposition visuell kraft i Sthlm

Hälsningar
Patrick

Hej Marcus!

Hoppas du “återhämtat” dig från Berlinresan.. 😉
Tack återigen för proffsigt kursupplägg och trevlig samvaro i en häftig stad..
Ger mersmak i många avseenden och dimensioner.

Vi syns igen framöver…

//Pelle

Hej Marcus!

Ett stort tack för din väldigt intressanta bildvisning hos oss den 21/10. Otroligt inspirerande och lärorik. Dina kommentarer på våra bilder var jättebra och fick nog en del av oss att tänka till.
Det kändes lite trist att vi blev tvungna att ta upp en del brännande frågor inför vår kommande utställning men så kan det bli ibland. Jag har lagt in det du skrev i vårt forum och samtidigt föreslagit att vi under våren ber dig komma och hålla en kurs för oss. Vi i styrelsen får ta upp frågan och återkommer efter nyår.

Mvh

Per Järtby, Tävlingsansvarig
Stockholmsbild, http://stockholmsbild.se/

Hej Marcus!

Jag måste skriva och tacka för en mycket trevlig och rolig veckoslut i Istanbul. Trevligt att träffa andra med samma intresse för gatufotografering, man blev stimulerad att fortsätta på hemmaplan. Hoppas att jag kan komma på fler kurser med dig.
Ha det bra.

Med vänlig hälsning
Per Johansson

Hej Hans och Marcus,

Tack för en trevlig och inspirerande resa till Istanbul.
Mycket väl planerad och genomförd av er båda.

Det har givit mig många nya insikter om vad både jag och kameran kan klara av.
Ditt driv och engagemang Marcus är helt underbart att se.
Resan har helt klart lyft mig som fotograf inom detta området.

Hotellets läge i staden helt OK. Skönt att ha en dag extra innan, hade även varit skönt med en extra dag efteråt.
Bra med lite kort och koncis teori om vad gatufoto handlar om samt gemensam bildvisning emellanåt.

Det blir säkerligen någon mer arrangerad fotoresa i någon form framöver.
New York lockar, men i september ska jag till Gotland och fota raukar+gutefår… (familjesemester).

Kom hem igår med ca 900 bilder och har redan ikväll visat 67 av dem för min fotoklubb i Trollhättan, ingen hade varit i Istanbul av medlemmarna.
Ska på sikt göra ett mer seriöst bildspel av resan med hjälp av någon programvara.

Stort tack än en gång

Hälsningar
Åke Winkvist
Vänersborg

Hej Marcus
Och tack för två inspirerande dagar! Jag har samlat in lite reaktioner från kursdeltagarna:

En givande helg

Marcus är så inspirerande och har en så skön attityd, som gör att det som kan va svårt inte känns tungt. Det var lättsamt och roligt att ge sig ut och plåta gatuliv på lördagen.

+ för att han rekat omgivningen före kursstart.
+ för att han höll sig i närheten av oss kursare och möjlighet för frågor/hjälp fanns (själv frågade jag inte så mycket men han dök upp allt emellanåt när vi var på stan på lördagen. På söndagen gick vi tillsammans mestadels)
+ för genomgången med lite kritik/bedömning av de bilder vi tagit och tips till nästa gång…
+ genomgångarna före uppdragen båda dagarna
+ för att vi ombads att läsa på och förbereda oss före kursen
+ lagom med kurstid 10 – 16 (trots att jag var duktigt trött efter båda dagarna) kändes inte stressigt!

Ros: En fantastisk trevlig kurs med en mycket trevlig och duktig kursledare som både kunde leda och inspirera oss. Bra med respons på bilderna. Ett bra initiativ av dig Stina att ta hit honom och det är vi mycket tacksamma för.

Ris: Hade önskat ett schema för dagen för att förstå upplägget, det hade underlättat för mig och om jag vetat hade jag kunnat vara med även på lördagen.

Har haft många kursledare genom åren och kan bara säga att Marcus är en av de bästa. Han gav både ris och ros på bilderna man tagit. Han var saklig och kunnig på sitt område.

Kort sammanfattning: Mycket nöjda kursdeltagare!

Hälsningar från Falkenbergs Fotoklubb genom Stina H

TACK FÖR EN EXCELLENT & CRAZY VISNING

Hej Marcus

Vill bara tacka för en excellent och crazy bildvisning. Verkligheten kryllar verkligen av motiv som du verkar uppfatta blixtrande snabbt och med ett öga för komposition! Ett uppskattat gästspel.

Bildspelet blev grädden på moset. Inom parentes, vilken var gruppen som levererade musiken i bildspelet …. very cool indeed?

Vi hörs av
Cristian
Ericssons Fotoklubb

Hej Marcus,

Tack för en bra Streetkurs. Ger mersmak. Måste lära mig mer om komposition. Återkommer.
Per Nellevad

Tack för igår- riktigt bra! Jag blev såå sugen på att lära mig mer (så nu får du nog dras med mig…;)

Jag skulle maila dig, men minns inte varför? För att påminna om KVITTOT, kanske?
Och gärna ett foto eller två från kursen?!
Mitt nya (senaste) förlag – Hippo Bokförlag på Söder – vill att jag lämnar en presentation plus bild, jag kanske kan använda någon av dem? (Fotografens namn kommer givetvis att uppges!)

Jag ska spana efter sommarkurserna på din hemsida, låter perfekt.

Jag var fö på middag igår kväll och tröttade ut sällskapet med kameran! Kunde knappt koncentrera mig på något annat än snygga bildvinklar…Får jag till ordentligt fokus någon gång, kan det kanske bli riktigt bra till slut 🙂

Hej från numera HELMANUELLA Britt

Hej Marcus!
Tack för bra workshop. Värdefullt med din struktur och coaching och mycket inspirerande att få testa att arbeta med en så proffsig modell. Hälsa Veronica och tacka.
Bästa hälsningar
/Tomas

Hej Marcus,
Tack för en trevlig o lärorik kurs. Veronica är verkligen en fantastisk o positiv modell. Gav mycket!
Ses på tisdag
Alf

Hej Marcus,
Tack för en intressant och givande dag. Precis lagom mycket för att smälta och begrunda i och med att det är koncentrerad information och övningar.
Jag har bokat hotellrum lördagkväll och resan tur o retur. Ska bli intressant med porträttfoto.
Hälsningar
Alf

Hej! Min 3-stegs fotokurs är såå utvecklande och rolig! Jag lärde mig massor under dag 1 och fick en lång lista övningar att göra innan dag 2.

Marcus, jag hade fantastiskt kul, när jag var inne i city och fotograferade broar, byggnader, människor och hovrande fåglar! Gick omkring med mitt stativ och kameran i högsta hugg – och märkte knappt duggregnet som föll! Undrar vad folk tänkte, när de såg en kvinna gå omkring med ett så stort leende som mitt var, den dagen?! Jag skrattade högt i bilen på väg hem, för jag hade haft så kul 🙂 Lite knäppt(!) kanske, men lyckokänslan var STOR!

Igår var dag 2 av kursen; Komposition. Och där kom den igen – lyckokänslan! Men alltså – fatta vad kul det är att krypa omkring i ett garage och fota bilar?! Eller att få till ett snyggt produktfoto av mina egna glasögon?!

Övningslistan jag fick med mig hem, är lika lång som förra gången – och UTMANANDE! Det ska bli jätteskoj att ta mig an den – Ser fram emot en period av breda leenden :-))

Ses senare till dag 3!
Nu är det bara komposition som gäller!
Hälsar Christina

Hej Marcus och tack för en intensiv, lärorik och väldigt rolig helg! Jag har funderat på vad jag lärt mig och några saker blev väldig konkreta:
Min hittills ovilja/rädsla att prata med mina fotosubjekt (om det skulle behövas) försvann!
Luta bilder mer för upplevelse av spontanitet och drama
Använda rörelseoskärpa kreativt (har haft det i bagaget, men inte gärna använt det)
Tag med mer av rummet – och komponera det noggrannt

Vänligen
//Martin
Martin Kull

Hej Marcus!
Tack för en toppenkurs i går, jag lärde mig massor och ska försöka träna ordentligt så checklistan sätter sig i ryggraden.
Jag vill gärna boka in mig på kompositionskursen den 15:e feb om det finns plats kvar.

Glada hälsningar
/Kristin Magnusson

Hej Marcus,
Tack för en superbra kurs i lördags!!
Det kändes som jag fick bra kunskaper som går att omvandla till praktik (och resultat) på en gång.
Hälsningar
Carina Holmgren
Kommunikation
Wallenstam AB

Hej! Stort tack för en givande kurs nu i helgen! Jag har lärt mig massor och fått bra tips inför framtiden och hade väldigt kul!!

Varma hälsningar

Ann-Marie Steinmann

Halloj!
Vilken kanondag vi hade, huvudet snurrade av intryck linjer och former! Jag lärde mig massor och inser hur mycket kvar det finns att lära. Men vad gör det när det bara blir roligare och roligare!
Tack för en inspirerande och lärorik dag, nu blir det träningsläger
Vi hörs
Sofi

Hej Marcus,

Tack för en lyckad plåtning i söndags. Det var riktigt skoj, mycket inspirerande och lärorikt.
Du är en duktig pedagog och inspirationskälla!
Bodil var riktigt proffsig, tacka henne från mig!

Skickar över lite bilder. Tre av dem är i full storlek och de övriga är mindre storlek.

Mvh
Eleonor Svensson Lindholm

Hej hej!

Efter en god natts sömn börjar allt falla plats, tack för en rolig och intressant kurs, väldigt inspirerande!
Ser fram emot utställningen senare i terminen =)

Mvh
Nadia Nabil

Hej Marcus!
Vilka snygga bilder du har på din hemsida! Jag bockar och tackar för äran att få vara med där det händer grejer! Ler

STORT TACK också för såväl lärorika och intressanta som roliga dagar. Jag är övertygad om att jag kommer att kunna omsätta det jag lärt mig i praktik så fort jag bara får lite kläm på kamerans mysterier. Nu har jag semester (som jag har längtat!) i 4 veckor, så jag har gott om tid att öva.

Jag önskar dig en riktigt härlig sommar. Ha det bra, vi hörs och syns!

Många hälsningar

Marlene

Tack Marcus för en kanondag i lördags!
Många polletter föll på plats och jag har äntligen en struktur att träna efter. Jag tror tillochmed att jag nu knäkt koden för slutartiden…. kan ju så här med facit i hand verka konstigt att det någonsin var svårt.
Fusklappen är nerskriven och nu återstår bara att träna träna. Jag hör av mig igen när det är dags att ta nästa steg.

Hoppas du får en kanonsommar!

Vi hörs,
Sofi.

Tusen takk for fantastiske fotodager i Paris 2013. Jeg lærte veldig mye, og du gjorde så jeg får lyst til å lære mer ! Jeg har til og med begynt å lese litt i manualen til Leica’en min 🙂
Jeg er kjempefornøyd med begge fotodagene i Paris, og håper jeg snart kan delta på flere !
Tusen takk – så dyktig og kul du var !
vennlig hilsen Ane

Hej Marcus! Först o främst vill jag tacka för fotoutbildninen som jag tyckte var mycket givande o gav verkligen mersmak.
Sen vill jag tacka för presentkortet. Vi kommer återk till dig gällande familjefoto.
Tack igen o på återseende.

Mvh Jim Norrby

Hej!
Att döma av antalet bilder efter både grov- och finsortering var det en alldeles utmärkt kurs.
Att döma av antalet tips som jag direkt använt var det en alldeles utmärkt kurs.
Att döma av antalet saker jag vill testa och gå vidare med var det en alldeles utmärkt kurs.
Detta vill jag tacka ordentligt för.
Skickar över 7 bilder som jag gärna vill ha dina synpunkter på. Ingen av dem är jag egentligen särskild nöjd med. Anledning: de är bara knäppta, fångade i det ögonblick de inträffade utan komposition eller riktigt medvetet syfte. Enda undantaget är Alexanderplatz, där jag bad ungdomarna ställa upp. OK då, bilden genom fönstret, där jag i a f tänkt något.
så, självförtroendet har inte stärkts, men jag har haft jävligt roligt.

Hlsn
C-H

Hej Marcus,
Tack för en bra och intressant dag. Det var mycket givande och nu är det bara att lägga sig i träning och plåta på !
Grk – Stefan Sjöstrand

Tack för en mycket trevlig och lärorik kursdag. Nu ägnar jag söndagen åt att praktisera detta innan jag återvänder till Falkenberg.
Hälsningar Cecilia

Hej Marcus!

Tack för mycket bra och inspirerande kurs. Nu känns det som jag kan komma igång och jobba lite med kameran igen på riktigt.
Min och min dotters fotobok som är ett stort och växande projekt kan du se på www.osynligamirakel.se vid tid och intresse 🙂

Ha det bra!
Hälsningar
Inger

Hej Marcus,
Tack för ett kanonföredrag i tisdags. Jag har fått mycket feedback från folk och dom är jättenöjda och laddar nu för Kina 
Jag har inte hunnit maila ut fototipsen än men det står på att göra listan för morgondagen så blir det säkert några reaktioner till.

Hälsningar Maria
Maria Månsson
Sweco Structures AB

8. Sammanfatta utbildningsdagen med ett ord:
• Roligt
• Jättebra!
• Inspirerande!

Inera AB
Kristina Stensson Ljungdahl
Utbildning 1177

Tack för en jätte kul och bra kurs!!
Med vänlig hälsning

Emeline Lundstedt

Marcus,
tack för idag. Jag kommer att rekommendera dig.

Med vänlig hälsning
Michael Tham

Hej!
Tack för en rolig och lärorik kursdag förra onsdagen!

Med vänlig hälsning
Martin Asp

Hej!
Kul bild. Det är också kul att höra våra kursdeltagare efter fotoutbildningen med dig. De är superpositiva.

Trevlig helg,

Ann-Marie

Hej Marcus.
Tack för en trevlig och givande kurs/dag! Nu har jag redan ett
annat perspektiv på fotograferandet!

Tommy Karlholm

Aldrig för har Hornsgatan varit så snygg på natten.
Tack för en bra kurs

Hälsningar
Saki Carapanos

Tack för en givande kurs i fredags verkligen kul.

Med vänlig hälsning Fastighetsmäklare Roland Jönsson

Marcus,

Ja, visst – dagen var mycket, mycket lärorik! Har testat det mesta vi lärde oss redan – bra!

Trappan var jättefin – ser fram emot fler bilder från dig! Tack för att du öppnar nya dörrar i vår fotografiska tillvaro!

Bästa hälsningar,

Birgitta Robertson

Hej Marcus!

Tack för fin bild! Och tack för kursen -alla var otroligt nöjda -även i Uppsala. Jag har fått in utvärderingarna, mest 5-or och bara ett fåtal 4-or. Det är väldigt bra! Uppsala sa per telefon: Jättebra, helt perfekt!

Vi som arrangörer är så glada och vi hoppas på fler kurser framåt höstkanten.

Ha det så bra, vi håller kontakten,

Katarina

Hej och tack för en trevlig utbildningsdag!
Det var verkligen roligt och inspirerande trots kylan!

Vi lovar att försöka “skärpa” oss så att inte “16” räddar alla våra bilder i framtiden.

Med vänlig hälsning

S-kansliets “Fotogrupp”
Socialdemokraterna i riksdagen

Tack för en riktigt skön och inspirerande fotokurs!

Julia

Hej Marcus!

Tack för din inspirerande föreläsning.

Jag  har enbart hört positiva reaktioner.

Mvh Thomas S.

Handelsbanken It

Tjena,

Tack för riktigt rolig och givande lördag. Det är fortfarande mkt som surrar i huvudet, och det kommer ta ett tag att öva in allt, dock har jag nu en bättre grund att utgå från och kan iaf avgöra de mest basala skillnaderna i fotografering, som skärpedjup etc. KUL

Tack för en kanonkurs och hoppas vi ses snart igen.

Micke

Hej,

Tack själv för en inspirerande kväll.

Alla tyckte det var bra, jag har fått positiva kommentarer från många.

Det var bra med en lektion av ett proffs, jag lärde mig mycket med dina prio-tips och de manuella funktionerna.

Det ska bli roligt med uppgiften till nästa gång.

Mvh
Sven-Olov Zetterström
IT Center,  LFAB

Tja Marcus,

Måste bara få tacka för en kanon kurs i tisdags på LF!
Nu funkar ju alla mina knappar, rena ljuva magin 🙂

Ska försöka att inte bryta så många kompositions regler till nästa gång..

Trevlig helg
/Fia Korell

Hej Marcus!

Vill här framföra mitt TACK för två mycket bra kurskvällar på LF.

Jag har “i stort sett” lärt mig hantera min kamera så nu är det

upp till mig att träna med att ta många bilder med olika inställningar.

Jag lärde mig också mycket om komposition vid genomgången av våra egna

och de andras bilder. Mycket bra med dina synpunkter, tips och råd!

Att du sedan har tålamod och lär ut på ett avslappnat sätt gör inte kursen sämre.

Hoppas vi ses till våren med en Photoshopkurs på LF.

Med vänlig hälsning

från Kristina
STORT tack Marcus för ett mycket intressant föredrag hos oss i Uppsala…UFS. Härliga bilder o spännande bildspel.
Alla var oerhört nöjda och blev mycket inspirerade.
hälsn/Ulla

Hej Marcus,

Tack för en jättebra kurs i lördags!

Mvh,
Stina

Hej Marcus
Tack för en fantastiskt inspirerande kurs!
Mycket bra uppläggning!!

Hälsn
Hedda

Hedda Wallin
SAP R/3 – MM konsult

Hej Marcus,

tack för en jättebra kurs, det har varit sååå inspirerande och lärorikt!

Ha det bra

Ewa Sjöholm

Hej!

Tack för igår! Det var en mycket bra dag som gav mersmak.

Vänliga hälsningar,

Elisabeth Jansson
Internkommunikationsansvarig och redaktör för tidningen C.

Tjena!

Får först och främst tacka för en bra grundkurs!
Har märkt nu i efterhand att den givit otroligt mycket 🙂

Ha en trevlig påsk!

Mvh
Nils Montan-Lund

Fy så kul det var igår. Och tack!

Mvh Linda

Hej, tack för en givande utbildning! Nu gäller det bara att hinna med att träna lite på det vi lärt oss.

Vi hörs!

Med vänlig hälsning
Anna-Maria Engqvist
Informationsenheten Riksbyggen

Tack Marcus för en klockren kurs.

/Tobbe

Hej Marcus,

Stort tack för lördagens kurs I komposition! Kanonbra upplägg!

Den blev en lång dag med mycket lärdomar och insikter. Jätteroligt att få jobba med model och ha gott om tid på sig för att försöka hitta rätt vinklar osv.

Kom i söndags på varför några bilder inte verkade vara i fokus. Berodde på felaktig inställning av kameran – men nu har jag lärt mig det också! I huvudsak blev bilderna skarpa.

Jag återkommer igen när jag behöver en ny inspirationsdag. Komposition 2?

La in en utvärdering på kurser.se

Mvh Karl-Johan

Karl-Johan Brinck
Director Marketing & Sales

Hej Marcus,

Tack TACK jaette-TACK foer en underbar Loerdag!

Det var verkligen haerligt och vaeckte intresse!
Jag var helt slut efter alla intryck paa Loerdagen och slocknade paa soffan och vaknade halv fem haengande oever kanten paa soffan men saa ska det vael vara naer livet aer fullt av intryck!
Haelsa dom andra saa JAETTEMYCKET fraan mig – vore skoj att se en del av deras bilder om du vill skicka dom min e-mail address.
Vore skoj att se en del av dina foton ocksaa…? 
Paa Soendagen (en straalande dag) var jag ute med kameran igen.
Kaendes lite annorlunda eftersom jag inte hade en massa stora starka svenskar med mig men jag blev inte nerslagen saa det gick bra aendaa!  
Aen en gaang, stort tack och glada haelsningar,
Sylvia
Paris

Hej Marcus!!

Stort tack för en fantastiskt rolig o givande dag! Oj oj sååå mkt info. Sara var helt slut på kvällen!! 🙂
Var ute hela dagen i dag i strålande väder och övade….Några fina bilder blev det!!! Vill lära mig mer…….!!!
Har du något spännande på gång som du tror kan passa mig så hör av dig. Ska ge det lite tid nu, men misstänker att jag ringer dig snart.

Varma vinter hälsningar Pia

Hej hej!

Det var verkligen skitskoj och mycket givande! (Trots att man fick en förkylning på köpet 😉 )
Ska klämma in en kommentar på din hemsida!
Som sagt, jag är intresserad av att gå några av de andra kurserna du har, återkommer när jag har bestämt mig.

Ha det bra så länge!

Mvh
Hubert

Hej Marcus!
Hoppas att allt är bra och att du har fått betalt för seminariet. Det var otroligt uppskattat och folk pratar om dig fortfarande. Han var så inspirerande – inget översitteri och på helt rätt nivå!
Vi ses!
Tohmas V
Ordf. LM-Ericsson fotoklubb

Leif Suesson says:
April 18, 2010 at 7:39 pm (Edit)
Mycket skratt, massa lärdom, trevligt sällskap och en hel del coola foton. Helt klart att man har en lång väg kvar att gå men nu har men en grund att stå på att jobba vidar från.
Fick min kurs i 40-årspresent och kan verkligen rekommendera kursen och att köpa den till andra bäst av allt var att mina vänner köpt en kursplats till sig själva också vilket blev picken över i:t att få uppleva det tillsammans

Tack till Marcus för en bra kurs och tack till alla deltagare för inspirerande bilder.

Med vänlig hälsning
Peter

Peter Karlsson

Hej Marcus,

än ett stort tack för en enormt trevlig och inspirerande kurs! VI tyckte alla tre att den var kanon!
Ha det bra!

Vänliga hälsningar,
KICKI
Paris

Hej Marcus,

Tack för senast. Det var skitkul och jag är sugen på mer!

Har du platser kvar på kursen för komposition/perspektiv den 23 oktober?
Jag och tjejen (Bodil Rudberg) skulle vilja anmäla oss i så fall. Jag tror att hon har anmält sig till grundkursen också den 2 oktober.

Hälsningar,
Cristian

Hej igen!

Tack Marcus för en helt fantastisk dag. Så skönt trött är jag i hela kroppen efter dagens långa promenad. Så tillfreds i själen efter allt kreativt arbete. Jag har tittat igenom mina bilder och några av dem ger mig hjärtklappning. Det kanske inte är märkvärdiga bilder mätta med erfarna fotografers mått men med mina mått är det mirakel. Jag kommer att skicka fem bilder till dig med kopior till mina två kursdeltagare – är det OK? Jag skulle gilla att du sänder “feed back” till mig med kopior till Hans och Lasse. På samma sätt vill jag ha kopior på det du skriver till dom.

Jag har försökt berätta för min livskamrat vad det är hos dig som väcker min lust och glädje. Jag har svårt att förklara så att hon förstår. Hur kommer det sig att du får mig att detaljerat och gång på gång läsa igenom kamerans instruktionsbok? Britt-Marie tror att det är för att du älskar att fotografera och att du visar det för oss. Så är det nog. Du är en varm människa och det är lätt att tycka om dig.

Litet mycket text blev det – jag ville säga: Tack Marcus för en fin dag!

/Lars

En annan värld är möjlig!

Hej Marcus!

Vill bara tacka för i lördags. Superdag! Jag lärde mig massor!

Nu är jag ännu mer fotointresserad eft din dag så i morrn blir det
fotografiska i julruschen.

Ha det bra

Monica Koppelman

Hej Marcus,
Tack för en jättebra kurs och många bra tips 
Med vänlig hälsning / Best regards,
Agneta Teuchler
Assistant, Tieto

Hej Marcus

Jag vill gärna säga tack till dig för en väldig bra och pedagogisk kurs igår. You have what it takes och jag gillar din stil.
Vi hörs efter jag är tillbaka från Amsterdam och tänkte anmäla mig till en fortsättningskurs.

Ha det bra Mvh Erwin

Hej Marcus!
Tack för kanonbra kurser i Bebisfoto!
Jag vill gärna gå Photoshopkursen lördag 11 juni, om du har platser kvar.

Hej Marcus,

tack för en trevlig helg i Stockholm. Har haft jättekul och fått många nya idéer.
Tack än en gång för två roliga dagar.

Hälsningar från Skövde
Claudia Mrosek

Hej Marcus,

tack för kursen, den fick en att tänka i lite andra banor än vad man normalt gör när man fotar gatubilder!
Mvh,
Camilla

Tjena Mackan!

här kommer ett par exempelbilder på det jag tog under dagen.
känner väl att nån är jag nöjd med, men att det inte riktig blev någon “punch” i de flesta.
Kanske för att det blev bilder från avstånd och det blir lite rörigt..
jaja, jag kan bara bli bättre.

mvh Jimmy

Godmorgon Marcus,
Återigen tack för en inspirerande kurs igår. Finns en hel del att testa nu och Kevin och jag kom överens att vi ska öva tillsammans, varje gång med en ny tema från din lista. Jag var helt slut igår kväll.
Mina carnaval bilder var bara skräp, där finns också en hel del att öva för mig. Tror av dom 150 bilder jag tog, bara 3 blev någonting så ingenting att skryta om.
Tack också för fika, Hoegaarden är en bra mellan mål haha. Hoppas din middag blev som du tänkte dig.
Vi hörs och vem vet anmäler jag mig igen i framtiden, det finns risk för det 🙂
Mvh Erwin

Hej Marcus!
Tack för Bebisfotokursen, det har verkligen varit givande, lärorikt och inspirerande…. och lite irriterande eftersom självkritiken ökat betydligt gällande foton jag tar!
Nåväl, som jag nämnde vill jag gärna gå Photoshop efter sommaren, hinner inte 11e juni men efter augusti närsom!
Vill du se vilka bilder jag i längden vill kunna byta ut mot mina egna kan du kolla in www.magnussonfinewine.com
Tack för den här gången -hälsa underbara Paris
Lotta Magnusson

Hej Marcus!

Tack för en trevlig kväll med många otroligt fina bilder. Du inspirerade oss verkligen och flera har redan börjat öva på att ”skjuta från höften”. Det kommer säkert ta tid men övning ger färdighet. En av våra medlemmar skrev direkt efter mötet att hon planerar anmäla sig till en av dina kurser.

Jag vet att du gav oss en hel del tips på hur man kan lyckas bättre med Street Photography men när jag och vår sekreterare försöker sammanfatta allt bra du sa så sviktar minnet en del. Om du har några tips och råd som du vill dela med dig kan du väl skriva en rad.

Mvh

Per
(Stockholmsbild)

Hej Marcus,
Ditt fina föredrag blev mycket uppskattat bland våra medlemmar på Lidingö Fotoklubb. Som jag lovade så kommer här de bilder som jag levererat för publicering på LFKs webbsida (http://www.lidingofotoklubb.se). Porträttbilden, som du regisserade, blev ju jättekul. Den var tagen utan blixt (ISO 3200) för att få med skuggorna på duken. Fick också vitbalansera till 50.000 grader K för att få bukt med det blå ljuset från projektorn.
Ha det gott!
Hälsningar,

Karl-Erik Brunstedt

U.. Rock.. Marcus!!
Ville bara tacka för en mycket trevlig fotokurs idag (3/9- 2011), nu återstår att öva. öva.. öva..
Men grunden sitter stabilt!
Vill också tacka alla de övriga fyra deltagarna som gjorde min foto dag ”hel”, jag minns er alla även om mitt namn minne inte är vad det borde vara.
Marcus ”I will be back!!!
Mvh: “en helnöjd deltagare” Helmer Wilson

Hej Marcus,
Tack för en bra fotokurs i lördags! Jättekul och lärorikt.
‘Magdalena Lundkvist

Hej Marcus!

…och tack för igår! Det var mycket givande och roligt!

Ser fram emot dina kommentarer.

/Göran

Marcus,
Ett stort tack för kursen. Det var intressant och tankfyllt. Det känns när jag går igenom alla bilder och det tar tid.

Har här plockat ihop några bilder som jag gärna vill få dina synpunkter på.

Ser fram mot mot dessa och hoppas att vi ses igen

Hälsningar
Staffan

Tack själv, det var mycket uppskattat av kamraterna, särskilt att få ta ett teknikfritt perspektiv på bilden. Bra jobb!
/Tomas
Grandezza Konsult AB

9 svar på ”Spontana kommentarer från deltagare (Recensioner)”

 1. Marcus!
  Tack för en riktigt bra grundkurs! Äntligen ramlade poletten ner och jag har gått ifrån att bara fota med autofunktion till att nästan bara fota med manuella inställningar. Bilderna blir så mycket mer intressanta!

  Hälsningar
  Martin Knaust

 2. Tusen takk for fantastiske fotodager i Paris 2013. Jeg lærte veldig mye, og du gjorde så jeg får lyst til å lære mer ! Jeg har til og med begynt å lese litt i manualen til Leica’en min 🙂

  Jeg er kjempefornøyd med begge fotodagene i Paris, og håper jeg snart kan delta på flere !
  Tusen takk – så dyktig og kul du var !
  vennlig hilsen Ane

 3. Hej! Min 3-stegs fotokurs är såå utvecklande och rolig! Jag lärde mig massor under dag 1 och fick en lång lista övningar att göra innan dag 2.

  Marcus, jag hade fantastiskt kul, när jag var inne i city och fotograferade broar, byggnader, människor och hovrande fåglar! Gick omkring med mitt stativ och kameran i högsta hugg – och märkte knappt duggregnet som föll! Undrar vad folk tänkte, när de såg en kvinna gå omkring med ett så stort leende som mitt var, den dagen?! Jag skrattade högt i bilen på väg hem, för jag hade haft så kul 🙂 Lite knäppt(!) kanske, men lyckokänslan var STOR!

  Igår var dag 2 av kursen; Komposition. Och där kom den igen – lyckokänslan! Men alltså – fatta vad kul det är att krypa omkring i ett garage och fota bilar?! Eller att få till ett snyggt produktfoto av mina egna glasögon?!

  Övningslistan jag fick med mig hem, är lika lång som förra gången – och UTMANANDE! Det ska bli jätteskoj att ta mig an den – Ser fram emot en period av breda leenden :-))

  Ses senare till dag 3!
  Nu är det bara komposition som gäller!
  Hälsar Christina

 4. Hej Marcus!

  Hoppas du “återhämtat” dig från Berlinresan.. 😉
  Tack återigen för proffsigt kursupplägg och trevlig samvaro i en häftig stad..
  Ger mersmak i många avseenden och dimensioner.

  Vi syns igen framöver…

  //Pelle

 5. Tack Marcus för en riktigt bra kurs i fotografering! Du fick fotografering att helt plötsligt kännas lite enklare när jag fick de konkreta tipsen som inte bara funkar i teorin. Har varit ute och fotat massa efter kursen som jag gick för 2 veckor sen och det är stor skillnad på bildernas kvalité. Gav mersmak och jag ser fram emot sommarkursen! ?? /Nesli

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.