Street photography 2014 “Rakt från gatan” New York

Ett föredrag som berättar om mina fotografiska upplevelser och erfarenheter från New York.

Mina ballast, tuffaste och snyggaste bilder ur gatulivet som jag samlat på mig under 7 veckor fotograferingstid är från början ett utställningsmaterial framtaget för Fotografiska.

Resan för ämnet började redan 1982 och har tagit en del olika skepnader längs vägen och tog en ny vändning 2005 och har sedan dess lett till att jag är Grundare här i Sverige av renodlade foto workshops, och även ensam om att bedriva detta globalt om man använder Nätet som källa vi den här tiden.

Min passion för Street bara fortsatte att växa och snart ledde jag kurser i många städer utomlands och gör så fortfarande.

2007 Kom jag till insikt om hur mycket det här betyder för mig och bestämde mig för att toppa min kunskap på ämnet.
Som person är jag väldigt analytiskt lagd, en obotlig romantiker som ständigt söker utveckla det område som intresserar mig,
Gärna genom att studera, öva och praktisera och helst komma till full insikt genom att pusha gränser och göra fel.
Jag försöker vandra alla stigar och lyfta på alla stenar i törst på ny kunskap, allt för att göra bildberättandet mer intressant och roligt för mig, och slutligen för betraktaren. Erfarenheten och insikten som följer baserad på fotografiska misstag gör det enkelt att förklara fördelar och nackdelar pedagogiskt i min undervisning samt att jag alltid finner något användbart ur varje fel.

Dessa bilder från i år är frukten av 4 vändor till NY med sammanlagt 7 veckors fotograferande från morgon till kväll. Törs man säga att jag har gjort ca 30.000 bilder med eftertanke bakom varje.

Föredraget är ca 2 timmar med utrymme för massor av frågor under hela förloppet.
Intressanta aspekter som Bildspråk, Komposition, Ljus, Timing, Kamerateknik, Mod, Psykologi, Pedagogik, Struktur, Filosofi, Taktik, Planering, Fotoglädje, Reaktioner, Möten med främmande människor och allt som rör Street photography kommer jag att ta upp och dela med mig av genom historien bakom varje bild.

Nu senast i Januari 2014 gjorde jag en något stramare version av föredraget på Folkuniversitetet för fullsatt lokal.

Avslutningsvis tar jag med er på en resa till New York i gatufotografins anda med ett häftigt bildspel med musik som jag ägnat 35 arbetstimmar åt för att spegla känslan och upplevelsen av New York Street photography!

Boka med ett mejl till marcus@icepic.se eller ring så kan vi diskutera alternativa upplägg för Kickoffer och liknande.

Välkommen

Fotograf Marcus Johansson
Några exempel från senaste vändan 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.