Urban street portrait Play

Nyhet 2023 med premiär 17 Juni.

Det här är en fotokurs för dig som älskar att fotografera spontant och medvetet i urbana miljöer, En vidareutveckling i kombination av Gatufoto och Porträtt On Location.

Spontan fotografering kommer ur inspiration och nyfikenhet samt med glädjen att berätta och dela med sig till andra.

Kurs inriktningens ursprung kommer från min erfarenhet att leda foto exkursioner som grundare för Mosebacke fotografiska sällskap. Gjort fotokurser/resor för företag och senare privatpersoner sedan 2001. Blev headhuntad av Folkuniversitetet där jag verkade som kursledare under åren 2007-2017. med en rad olika fotografiska motivkategorier och teman.

Med lekfulla sinnen drar vi runt på stadens gator förfogandes över en energifull modell som älskar att göra sig framför våra kameror.

Vi låter ljus och miljöer inspirera oss till att skapa fräna, tuffa och snygga porträtt med uttryck och kroppsspråk som passar in eller bryter i kontrast. Jag är med hela tiden och sätter upp olika foto sessions utifrån spontana idéer och instruerar modellen om vad vi vill försöka åstadkomma. Vi plåtar loss och utvecklar tänkbara följdscenrior tillsammans. Jag visar och berättar om hur man regisserar och kommunicerar med modell som fotograf och vad som gör att bilden träder fram med uttryck och kroppsspråk med hjälp av bildkomposition, Kameravinklar samt om det finns fördelar med särskilda kamerainställningar.

Kunskapsutbytet leder till ökad förståelse för vad som gör intressanta gatuporträtt. Du blir bättre på att se och uppfatta fördelar och inte minst sådant som påverkar bilden negativt. Ni blir helt enkelt mer medvetna fotografer som blir användbart under spontana förhållanden!

Slutligen får ni professionell analys som sätter fingret på allt av betydelse med hur det påverkar och varför samt positiv feedback på det som är bra eller förklaring till vad som förbättrar.

Kursdatum 2023 i Stockholm (Endagskurs i regel på lördag eller söndag)

  • Jun: 17, Premiär! – Startar och det finns ett par platser lediga..
  • Jul: Kan eventuellt komma datum..
  • Aug: 6
  • Sep: 10
  • Okt: Kommer..

Kursavgift Per/pers. 980 kr.
Max 8 deltagare. Kursen är startar med minimum 5 deltagare.

Kurstid: 10:30 -17 (Fika och lunch som vi förtär på serveringar ingår ej i kursavgiften.)

Boka med kurs namn och datum i ett mejl till  marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering.