Urban street portrait Play 2024

Kursen går ut på att leka fram bildberättelser i urbana miljöer. Vi prövar oss fram med olika miljöer och tänkbara scenarier eller låter modellen agera efter hur hon/han känner in atmosfär o stämning. Kort o gott lär vi oss massor om att tänka till i förväg men även agera snabbtänkt och spontant. En blandning av porträtt o gatufoto som är superroligt och ställer absolut inga krav på dig som fotograf. Jag visar berättar och sätter upp bildidéer.

Spontan fotografering kommer ur inspiration och nyfikenhet samt med glädjen att berätta och dela med sig till andra.

Kurs inriktningens ursprung kommer från min erfarenhet att leda foto exkursioner som grundare för Mosebacke fotografiska sällskap. Gjort fotokurser/resor för företag och senare privatpersoner sedan 2001. Blev headhuntad av Folkuniversitetet där jag verkade som kursledare under åren 2007-2017. med en rad olika fotografiska motivkategorier och teman.

Med lekfulla sinnen sätter vi upp olika scenarier i varierande urbana miljöer i Stockholm. Det gör att vi kan påverka komposition och kameravinklar och emellanåt använda slumpartartade statister.

Vi låter ljus och miljöer inspirera oss till att skapa fräna, tuffa och snygga porträtt med uttryck och kroppsspråk som passar in eller bryter i kontrast. Jag är med hela tiden och sätter upp olika bildidéer och instruerar modellen om vad vi vill försöka åstadkomma. Vi plåtar loss och utvecklar tänkbara följdscenrior tillsammans. Jag visar och berättar om hur man regisserar och kommunicerar med modell som fotograf och vad som gör att bilden träder fram med uttryck och kroppsspråk samt om det finns fördelar med särskilda kamerainställningar.

Kunskapsutbytet leder till ökad förståelse för vad som gör intressanta gatuporträtt. Du blir bättre på att se och uppfatta fördelar och inte minst sådant som påverkar bilden negativt. Ni blir helt enkelt mer medvetna fotografer som blir användbart under spontana förhållanden!

Slutligen får ni professionell analys som sätter fingret på allt av betydelse med hur det påverkar och varför samt positiv feedback på det som är bra eller förklaring till vad som förbättrar.

  • Maj: 11
  • Jun: 15 -inställd
  • Jul: 6, 27
  • Aug: 11, 17
  • Sep: 8, 22, 29
  • Okt: 27,

Kursavgift Per/pers. Premiärpris 1890 kr.
Max 6 deltagare. Kursen är startar med minimum 5 deltagare.

Kurstid: 10:30 -17 (Fika och lunch som vi förtär på serveringar ingår ej i kursavgiften.)

Boka med kurs namn och datum i ett mejl till  marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering.