Icepic Fotograf Marcus Johansson

Interiör & Exteriör Kurser 2017

Lär dig fotografera Arkitektur korrekt och mer kreativt!

Den här kursen är skapad för yrkesfotografer men är också välbesökt av Arkitekter, Inrednings stylister samt människor i fastighetsbranschen.

Gästspel i Fuengirola Spanien heldagskurs Tisdag 21/11-2017
Tid 9:30-16
Pris per deltagare 2900 kr. (exkl. moms för svensk reg. företag)
Minimum 2 deltagare Max 6.
Boka med ett mejl till marcus@icepic.se

Introduktion

Sedan 2001 har jag utbildat de flesta stora mäklarföretag i Sverige i hur man fotograferar bostäder för att göra de mer berättande och intressanta för ögat genom bildkomposition. I det ledet tillkommer många fotografer som idag ägnar sig åt detta på heltid och är jätte duktiga.
Idag levererar jag bilder åt bland andra SPP-Storebrand och Wallenstam AB i kommersiella och redaktionella syften. Genom min bildstil får jag får nästan alltid fria händer. Kunden vill i större utsträckning ha visuellt attraktiva fotografier vid sidan om några enstaka korrekta.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Målet med kursen
Du får större insikt i bildkompositionens kraft och betydelse. Din förståelse för balans mellan ytor och linjer samt riktning i den tvådimensionella bilden ökar markant. Du får en mer strukturerad kreativitet som är användbar i samtliga fotografiska sammanhang. Och du lär dig mer om utrustning och hur man planerar och fotograferar kvalitativt.

Kursstarter 2016
Vardag efter överenskommelse helgdag kan fungera

Innehåll
– Träna på att se motivet som helhet och beskuret
– Hur påverkar ljus och skuggor motivets form
– Bildens riktning och balans
– Linjernas betydelse
– Kameravinklar som framhäver motivets karaktär
– Kreativ komposition, Skapa något oväntat
– Samverkan mellan fler enskilda motiv
– Skapa grafisk bildserie
– Betydelsen av att använda hela eller delar av bildrummet

Kursavgift 5800 kr. exkl. moms för 1-2 deltagare en heldag i Stockholm eller annan ort mot tillägg. Kursen kan skräddarsys efter individuella behov och önskemål.

Utrustning: Systemkamera med vidvinkelobjektiv samt trebenstativ.

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Fotograf Marcus Johansson

Förlägg workshopen utomlands Vill du göra den här workshopen till en utbildningsresa kan jag skräddarsy två till fyra kursdagar varhelst ni önskar. Städer som Paris, Barcelona, New York, Istanbul eller Berlin kan jag som min egen ficka och kan därmed garantera en total upplevelse utöver workshopen. Kontakta mig för förslag och offert.

Bakgrund:

Min första fotoutställning på temat gjorde jag år 2000. Den ledde till en rad nya kontakter och uppdrag. På förfrågan inledde jag ett samarbete med Skandiamäklarna om att föreläsa och inspirera till bättre fotografier runt om i Sverige. Det blev senare upptakten till att utveckla en skräddarsydd fysisk fotokurs/workhsop för bl.a. mäklare. Med facit i hand har jag hjälpt till att utveckla nästan samtliga stora byråer i Stockholm med omnejd och samtidigt genomfört en mängd fotouppdrag på allt från lägenheter, villor till kommersiella fastigheter och slott.
I samma veva hade jag förmånen att lära känna och göra uppdrag för Mäklar-legenden Alf Midby som det även gjordes en dokumentär om på Tv.
Ett av mina tidigare minnen var när jag av en slump upptäckte en fotoutställning av Arkitektur föreställandes Hötorgsskraporna i ett av husen och kom genast att jämföra med mitt eget material. Oavkortat bestämde jag för att visa upp det för i det här fallet Vd´n för Förenade liv. Han avböjde artigt och berättade om planerna för de bilder som hängde på utställningen. Jag insisterade på att han i alla fall kunde ta en titt och sedan släppa saken. Det slutade med att jag fick inreda en vägg med mina alster på hans kontor högst upp i en av skraporna snyggt och proffsigt inramat i perfekt harmoni och balans. De bilderna kom sedan att användas för försäljningen av husen som visst blev en affär på ca 5 miljarder.

Här är några bilder från det gångna året:

9 kommentarer