Interiör & Exteriör fotokurs

Introduktion

Sedan 2001 har jag utvecklat de flesta stora mäklarföretag i  interiör- och exteriör fotografering, även Arkitekter, Stylister och Fastighetsföretag.

För att åstadkomma bilder enligt exemplen behövs följande kunskaper:

Grundläggande kamerateknik för manuell exponering är god förutsättning. Klokt att göra grundkurs separat om du inte redan besitter kunskaperna. Se här Grundkurs intensiv som görs på en dag.

Hygglig förståelse för  bildkomposition räcker gott då vi tillsammans kommer att fotografera och diskuterar med Hands-On övningar så att vi förankrar och kan jämföra det ofta små men så avgörande skillnaderna.

Grundläggande digital framkallningsprocess är inget krav men ganska ofrånkomligt för att kunna återge objektet med detaljrikedom samt detaljer och stämningsljus. 

En kursdag eller två skräddarsys efter dina förkunskaper och behov.

Nyhet Kreativ Arkitektur för dig som vill mer..

Till er hjälp använder vi ett metodiskt fotograferingsflöde i syfte att guida er rätt med kamerateknik och bildkomposition som även minimerar risken för misstag. 

Vi går igenom grundläggande kompositionsregler. De utgör basen för varje enskild bildkomposition. 

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Kursstarter 
Vardag efter överenskommelse helgdag kan fungera

Innehåll
– Hur påverkar ljus och skuggor motivets form
– Bildens riktning och balans
– Linjernas betydelse
– Kameravinklar som framhäver motivets karaktär
– Korrekt till kreativ avancerad bildkomposition
– Samverkan mellan fler enskilda motiv
– Kameravinklar samt exponeringsteknik
– Använda hela eller delar av bildrummet

Kursavgift 5800 kr. Stockholm. Övriga Sverige mot tillägg. Moms tillkommer för företags fakturering.

Kamerautrustning: workshopen anpassas till det du använder.

Start kl. 10:00 Slut 16:00

Fotograf icepic Marcus Johansson

Bakgrund:

Min första fotoutställning på temat gjorde jag år 2000. Den ledde till en rad nya kontakter och uppdrag. På förfrågan inledde jag ett samarbete med Skandiamäklarna om att föreläsa och inspirera till bättre fotografier runt om i Sverige. Det blev senare upptakten till att utveckla en skräddarsydd fysisk fotokurs/workshop för bl.a. mäklare. Med facit i hand har jag hjälpt till att utveckla nästan samtliga stora byråer i Stockholm med omnejd och samtidigt genomfört en mängd fotouppdrag på allt från lägenheter, villor till kommersiella fastigheter och slott.
I samma veva hade jag förmånen att lära känna och göra uppdrag för Mäklar-legenden Alf Midby som det även gjordes en dokumentär om på Tv.
Ett av mina tidigare minnen var när jag av en slump upptäckte en fotoutställning av Arkitektur föreställandes Hötorgsskraporna i ett av husen och kom genast att jämföra med mitt eget material. Oavkortat bestämde jag för att visa upp det för i det här fallet Vd´n för Förenade liv. Han avböjde artigt och berättade om planerna för de bilder som hängde på utställningen. Jag insisterade på att han i alla fall kunde ta en titt och sedan släppa saken. Det slutade med att jag fick inreda en vägg med mina alster på hans kontor högst upp i en av skraporna snyggt och proffsigt inramat i perfekt harmoni och balans. De bilderna kom sedan att användas för försäljningen av husen som visst blev en affär på ca 5 miljarder.

Här är några bilder med korrekta och kreativa bildkompositioner: