Icepic Fotograf Marcus Johansson

Interiör & Exteriör Kurser 2019

Lär dig fotografera Arkitektur korrekt och mer kreativt!

Introduktion

Sedan 2001 har jag utvecklat de flesta stora mäklarföretag i  interiörer och exteriörfotografering, även Arkitekter, Stylister och Fastighetsföretag.

Grundläggande baskunskaper bottnar i att kunna exponera manuellt och då särskilt när det kommer till interiörer.

Därefter kommer bildens uppbyggnad med balanserad komposition som lyfter fram karaktärer och belyser väsentligheter bland bildelementen.

Mitt resonemang och arbetsflöde hjälper dig att utveckla ditt synsätt kontinuerligt.

Nyhet Kreativ Arkitektur för dig som vill mer..

Vad är det som gör dig till en bättre fotograf?

– Det enkla svaret är bildkomposition. Det är också det som är en ständig utmaning eftersom interiörer och exteriörer varierar oändligt för att inte nämna varierande ljus och skuggor som bestämmer vilka möjligheter du har.
Jag har skapat en strukturerad fotograferingsmetod som guidar dig rätt med syfte att skapa välbalanserade kompositioner. Känsla och personlighet lägger vi åt sidan tills kunskapen är på plats. Du kommer också att få en lista med analytiska frågeställningar som sätter fingret på vad du gjort. På så sätt kan du fortsätta att utvecklas framöver.

Vi går igenom och utgår från de grundläggande kompositionsreglerna som är en mycket god guide. De flesta jag möter behärskar och använder inte dess fulla potential. För att kunna utveckla mer kreativa bilder behöver du förstå när du bryter balansen och kunna placera dina idéer på gränsen till vad som är möjligt.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Kursstarter 
Vardag efter överenskommelse helgdag kan fungera

Innehåll
– Träna på att se motivet som helhet och beskuret
– Hur påverkar ljus och skuggor motivets form
– Bildens riktning och balans
– Linjernas betydelse
– Kameravinklar som framhäver motivets karaktär
– Kreativ komposition, Skapa något oväntat
– Samverkan mellan fler enskilda motiv
– Skapa grafisk bildserie
– Betydelsen av att använda hela eller delar av bildrummet

Kursavgift 5800 kr. exkl. moms för 1 deltagare en heldag i Stockholm eller annan ort mot tillägg. Kursen kan skräddarsys efter individuella behov och önskemål.

Utrustning: Systemkamera med vidvinkelobjektiv samt trebenstativ.

Start kl. 09:30 Slut 16:00

Fotograf Marcus Johansson

Förlägg workshopen utomlands Vill du göra den här workshopen till en utbildningsresa kan jag skräddarsy två till fyra kursdagar varhelst ni önskar. Städer som Paris, Barcelona, New York, Istanbul eller Berlin kan jag som min egen ficka och kan därmed garantera en total upplevelse utöver workshopen. Kontakta mig för förslag och offert.

Bakgrund:

Min första fotoutställning på temat gjorde jag år 2000. Den ledde till en rad nya kontakter och uppdrag. På förfrågan inledde jag ett samarbete med Skandiamäklarna om att föreläsa och inspirera till bättre fotografier runt om i Sverige. Det blev senare upptakten till att utveckla en skräddarsydd fysisk fotokurs/workhsop för bl.a. mäklare. Med facit i hand har jag hjälpt till att utveckla nästan samtliga stora byråer i Stockholm med omnejd och samtidigt genomfört en mängd fotouppdrag på allt från lägenheter, villor till kommersiella fastigheter och slott.
I samma veva hade jag förmånen att lära känna och göra uppdrag för Mäklar-legenden Alf Midby som det även gjordes en dokumentär om på Tv.
Ett av mina tidigare minnen var när jag av en slump upptäckte en fotoutställning av Arkitektur föreställandes Hötorgsskraporna i ett av husen och kom genast att jämföra med mitt eget material. Oavkortat bestämde jag för att visa upp det för i det här fallet Vd´n för Förenade liv. Han avböjde artigt och berättade om planerna för de bilder som hängde på utställningen. Jag insisterade på att han i alla fall kunde ta en titt och sedan släppa saken. Det slutade med att jag fick inreda en vägg med mina alster på hans kontor högst upp i en av skraporna snyggt och proffsigt inramat i perfekt harmoni och balans. De bilderna kom sedan att användas för försäljningen av husen som visst blev en affär på ca 5 miljarder.

Här är några bilder med korrekta och kreativa bildkompositioner:

9 kommentarer