Porträttfoto med modell On location i Stockholm

Andreas med sina outfits är en av kursens manliga modeller

icepic workshops 20 år 2021

Säsongstart söndag 26 Mars. Den här fotokursen vänder sig till dig som fotograferar människor i någon form. Vi startar dagen med precisa fotoövningar som sätter fingret på vad du skalla känna till och kunna använda medvetet när du porträtterar. I lugn och ro gör vi varje väsentlig pusselbit tillsammans med kameravinkel och komposition. Du kommer att se och förstå det finslipade övningsmomentens betydelse för uttryck och kroppsspråk.  Det är detta som gör den verkliga skillnaden mellan att ha tur eller råka lyckas från gång till gång till att du vet hur du ska och kan göra för att framhäva uttryck och känsla i den fotografiska bilden. Det här är superkul och nödvändiga kunskaper för dig med ambition!

Presentkort 

 • Vi övar på att göra korrekta ansiktsbilder med räta proportioner så att inte näsa, panna eller haka dominerar med felaktiga proportioner som gör någon del för stor eller konkav. 
 • Vi går igenom förberedelser av kamerateknik (inställningar) samt tänk och resonemang inför porträttfotografering.  
 • Vi pratar igenom och bekantar oss med bakgrunder och miljöer samt hur man använder sig av befintligt ljus på alternativa sätt. 
 • Ni får öva på att kommunicera och regissera modellen efter givna instruktioner.  
 • Vi lär från varandra och jag visar och demonstrerar hur jag fotograferar och regisserar.
 • Jag visar och berättar för modell och fotografer hur kroppsspråk fungerar i verklighet och tar sig ut på bild.
 • Vi tar en närmare titt på hur man får bakgrundsmiljöer att lyfta fram porträttet och bli en del av helheten.

Se bildanalys och ta del av feedbacken från senaste Porträttfotokursen 

Dagen tar dig till ytterligheter med precision som du antagligen inte visste var möjligt. Pedagogiskt strukturerade fotoövningar visar vägen och ger dig insikt och förståelse för vad som gör skillnad med olika kameravinklar.  Jag kommer att visa och berätta med tänk och planering samt hur du fotograferar för att få ut mesta möjliga av en porträttsession!

Kursen tar även upp Ljus, Miljöer och Bakgrunder samt hur du instruerar/kommunicerar med den som skall avbildas för att nå det som är optimalt.

Kursdatum 2023 (Endagskurs i regel på lördag eller söndag)

 • Mar: 26 Säsongspremiär, 
 • Apr: 23, 30
 • Maj: 14, 28
 • Jun: 11, 18
 • Jul: Ingår i Sommarkursen
 • Aug: Kommer..

Kursavgift Per/pers. 2890 kr.
Max 6 deltagare lika med två modeller

Kursen är startar med minimum 3 deltagare.

Kurstid: 10:30 -16:30 Lunchpaus 12:30-13:30

 

Privatkurs 5800 kr. Gäller för 1-2 deltagare inklusive modell.

Boka med kursnamn och datum i ett mejl till  marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Private courses are available in English.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Fotograferar du människor i någon form så kommer den här kursen att tillföra mycket för din fortsatta utvecklingskurva. Om vi skulle ta bort kunskapsbiten helt från den här dagen så kommer du ändå att tycka att det är bland det roligast du gjort och att det definitivt var värt det.

Att få möjlighet att fotografera en kvinnlig eller manlig modell som bara älskar att stå framför din kamera och tillsammans skapa uttrycksfulla porträtt i befintligt ljus med miljöer som vi matchat med kreativa bakgrunder föder  energi som ger dopaminet fullt utslag!

Jag vill gärna tillägga att det här inte alls ställer några krav på tidigare kunskaper. Men behållningen kan komma att förankras självklarare för den som fotograferat människor lite mer regelbundet. Fotoövningarna är utformade med precisa instruktioner för att ge dig full insikt och förståelse för vad du som fotograf kan påverka och hur det gör skillnad. Att sedan använda sig av dessa kunskaper i en skarp situation behöver naturligtvis praktiseras med mer övning men du vet åtminstone att det finns och hur det fungerar och du kommer att vilja använda dig utav det för att resultatet inte går att bortse från när du en gång gjort det!

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

Fotoövningarna görs i steg med en pusselbit i taget som till sist knyter ihop säcken. Pedagogiken ligger i att du genomfört och klarat uppgiften själv.

>> Förberedelser, kommunikation och regi med modell
>> Hur person beskärs bäst som hel, halvfigur eller ansikte
>> Komposition och kameravinklar som lyfter uttryck och kropp
>> Använda för och -bakgrunder för att skapa djup och intresse
>> Träna på att se fällor som negativa överraskningar
>> Bildriktning och energi med modellens kroppsspråk
>> Nyttja befintligt ljus på bästa sätt

Målet med kursen

Du kommer att förstå hur mycket och hur viktigt medvetna kameravinklar gör för din bildkomposition i förhållande till kroppshållning och uttryck.