Icepic Fotograf Marcus Johansson

Porträttfoto med modell i naturlig miljö i Stockholm

Den här dagen tar dig till ytterligheter med precision som du antagligen inte visste var möjligt. Med pedagogiskt strukturerade fotoövningar som visar vägen och ger dig insikt och förståelse för vad som du som fotograf verkligen kan påverka och göra inleder vi dagen. Därefter omsätter vi dessa kunskaper med en avslappnad och duktig modell. Jag kommer att visa och berätta med tänk, planering samt genomförande hur du får ut mesta möjliga av en porträttsession!

Kursen tar även upp Ljus, Miljöer och Bakgrunder samt hur du instruerar/kommunicerar med den som skall avbildas för att nå det som är optimalt.

Planerade kurser 2019

Jan: Workshops i Spanien och Vietnam
Feb:
Mar: 17,
Apr: 6, 28
Maj: 12, 26
Jun: kommer…

Jul-Dec kommer…

Kursavgift Per/pers. 2490 kr.
Max antal deltagare 6
Kurstid 9:30-16:30
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 10 dagar före startdatum.
Start kl. 09:30 Slut 16:00
Moms tillkommer för företagsfakturering

Skriv kurs och datum som du vill boka i ett mail till marcus@icepic.se

(Det går även att boka kursdatum efter överenskommelse för grupp eller valfri dag enligt skräddarsytt program. Pris totalt för 1-4 deltagare 7500 kr Modell ingår. Every private course is available in English. 

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Efter alla år som fotograf i min ständiga strävan på utveckling och kunskap så har jag aldrig vare sig från kollegor, kurser, böcker eller föreläsningar mött någon som kan förklara hur man skall tänka och utföra ett porträtt tekniskt och medvetet. Alla gör det men de flesta verkar tro eller utgå från att just dom har “Det”.
Detsamma gäller deltagarna som utfört den här kursen där det även ingår yrkesfotografer och fotolärare som överraskade säger att dom inte gjort eller tänkt i liknande banor. Och jag har bara fått positiv feedback från alla deltagare även om det tagit dem en tid för att medvetet använda sig av Tänket och den strukturerade metoden! Men låt er inte skrämmas av den tekniska avdelningen. Det här är vad du behöver för att kunna utvecklas och bygga  upp ett gott självförtroende och när detta sitter förvandlas det till kreativitet och du kan med säkerhet lägga all energi på att skapa och forma!

Den här kursen ger en mycket bra plattform för dig som vill fotografera Människor, Modellfoto, Bröllop, Mingel, Party, Sport, Street, Porträtt, Studio, Mode, Företag, Barn, Familjen, Reseskildring, Reportage med flera. Jag väljer att inte bara säga människor rakt upp och ner utan vill vara tydlig 🙂

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Att fotografera människor är alltid en utmaning. Det är det väl i och för sig alltid oavsett motiv, Vad jag menar är att alla människor bär på sin egen historia och uttrycker sig så olika och den ene är aldrig den andre lik. När en fotograf tycker att bilden sitter så kan denne aldrig vara säker på att den avbildade instämmer. Just dom där mänskliga egenskaperna gör det så dynamiskt och spännande att jag aldrig kan få nog! Lägg sedan till kunskapen om Ljus, Stämning och uttryck med känslor som din kreativitet skall belysa med bra ljus i olika miljöer som bakgrund.

Vi ger oss ut i någon förutbestämd miljö som lämpar sig bäst för årstiden och rådande ljus. Här får ni sedan sätt tänderna i er första uppgift som sakta skall växa fram till ett mera medvetet porträtt i olika bildkompositioner.

Den här kursen är riktigt spännande och måste tillägga att jag själv lär mig något nytt var gång jag genomför den och alla deltagare hittills har lämnat den med ett leende på läpparna.

Innehåll

Fotoövningarna bygger på en stegutveckling som gör att du förstår varje pusselbit som till sist knyter ihop säcken. Teoretiskt enkelt och utomordentligt pedagogiskt


>> Ta ut intressanta bakgrunder som lyfter fram motivet
>> Förberedelse och hur du engagerar och regisserar modellen
>> Hel –halvfigur och ansiktsporträtt
>> Komposition och kameravinklar
>> Arbeta med nivåer och djup
>> Träna på att se fällor som negativa linjer, skuggor mm
>> Bildens riktning och energi samt modellens kroppsspråk
>> Lära dig se och använda det befintliga ljuset på bästa sätt

Målet med kursen

Efter dagens slut kommer ditt sätt att tänka, se och genomföra en bild vara utvecklad i linje med hur yrkesfotografer arbetar. Du att ha större insikt och förståelse för vad som gör en bild mer intressant för betraktaren. Din känsla för bildrum och komposition är betydligt mer utvecklad och kommer att finnas med längs resten av din fotografiska resa!

7 kommentarer