Icepic Fotograf Marcus Johansson

Porträttfoto med modell i genomtänkta miljöer Stockholm

Den här workshopen vände sig till alla som fotograferar människor i någon form. Under skönt avslappnade former genomför vi övningar som visar pricken över i. Du behöver inte alls oroa dig för hur du och dina nuvarande kunskaper gör sig bland andra deltagare. Varje deltagare kommer att vara fullt upptagen med att klara varje övningsmoment.

Ge bort endagskurs med presentkort direkt till din skrivare!

Dagen tar dig till ytterligheter med precision som du antagligen inte visste var möjligt. Pedagogiskt strukturerade fotoövningar visar vägen och ger dig insikt och förståelse för vad som gör skillnad med olika kameravinklar.  Jag kommer att visa och berätta med tänk, planering samt genomförande hur du får ut mesta möjliga av en porträttsession!

Kursen tar även upp Ljus, Miljöer och Bakgrunder samt hur du instruerar/kommunicerar med den som skall avbildas för att nå det som är optimalt.

Kursdatum 2020 (Endagskurs i regel på lördag eller söndag)

Sep: 6, 20
Okt: 18
Nov: Kommer…

Apr: 2021 kommer..
Maj: 2021 kommer..
Jun: 2021 kommer..
Jul: 2021 Kursdatum färdiga (Ingår i Stockholm Sommarkurs) (Ingår i Paris 3-stegs utveckling) (Ingår i New York 3-stegs utveckling)

Kursavgift Per/pers. 2890 kr.
Max antal deltagare 4

Kursen är startklar med minimum 2 deltagare som är anmälda senast 10 dagar före startdatum.

Kurstid: 9:30 -16

Privatkurs 5800 kr. Gäller för två deltagare Augusti ut 2020 (Ord 8670 kr.) 

Boka med kursnamn och datum i ett mejl till  marcus@icepic.se
Moms tillkommer för företags fakturering

Private courses are available in English.

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Fotograferar du människor i någon form så kommer den här kursen att tillföra mycket för din fortsatta utvecklingskurva. Om vi skulle ta bort kunskapsbiten helt från den här dagen så kommer du ändå att tycka att det är bland det roligast du gjort och att det definitivt var värt det.

Att få möjlighet att fotografera en kvinnlig eller manlig modell som bara älskar att stå framför din kamera och tillsammans skapa uttrycksfulla porträtt i befintligt ljus med miljöer som du vi matchat med kreativa bakgrunder föder en energi som ger ditt dopamin fullt utslag!

Jag vill gärna tillägga att det här inte alls ställer några krav på tidigare kunskaper. Men behållningen kan komma att förankras självklarare för den som fotograferat människor lite mer regelbundet. Fotoövningarna är utformade med precisa instruktioner för att ge dig full insikt och förståelse för vad du som fotograf kan påverka och hur det gör skillnad. Att sedan använda sig av dessa kunskaper i en skarp situation behöver naturligtvis praktiseras med mer övning men du vet åtminstone att det finns och hur det fungerar och du kommer att vilja använda dig utav det för att resultatet inte går att bortse från när du en gång gjort det!

Köp ett snyggt presentkort och ge bort en fotokurs!

Innehåll

Fotoövningarna görs i steg med en pusselbit i taget som till sist knyter ihop säcken. Pedagogiken ligger i att du genomfört och klarat uppgiften själv.

>> Förberedelser, kommunikation och regi med modell
>> Hur person beskärs bäst som hel, halvfigur eller ansikte
>> Komposition och kameravinklar som lyfter uttryck och kropp
>> Använda för och -bakgrunder för att skapa djup och intresse
>> Träna på att se fällor som negativa överraskningar
>> Bildriktning och energi med modellens kroppsspråk
>> Nyttja befintligt ljus på bästa sätt

Målet med kursen

Du kommer att förstå hur mycket och hur viktigt medvetna kameravinklar gör för din bildkomposition i förhållande till kroppshållning och uttryck.

7 kommentarer