Höstlovskurs i Stockholm 3-stegs utveckling 4 dagar till reducerat pris 2-5 Nov 2023

icepic fotokurser sedan 2001

 • Påsklovskurs Tor-Sön 4-7 Nov 2024
 • Sommarkurs 4-7 Juli 2024
 • Sommarkurs 1-4 Augusti 2024

Tre temadagar med Bildkomposition av stadsmotiv – Street PhotographyPorträtt On Location samt Bildanalys med konstruktiv feedback avslutningsdagen

Det här är en genomtänkt och beprövade workshop som tar dig långt in i fotografins värld. Klicka upp exempel bilderna längst ner på sidan och läs bildtexterna!

Sommarkurs Betyg 5/5 Martin 01 aug 2023

En kurs i litet format men med mycket innehåll. Jag fick med mig massor av ny kunskap och inspiration. Uppskattade också Marcus sätt att leda oss deltagare med både skarpt öga och stort hjärta. Rekommenderas!

Fler kurs recensioner

Sedan premiären 2011 har den återkommit årligen och förutom Stockholm även i städer som Barcelona, Paris, New York och Hong Kong. Motivområden är baserat på vad vi, de flesta av oss fotograferar mest. Tanken är att ni som deltagare kommer att skönja ett mönster med likheter i tänk och tillvägagångsätt för de helt olika motivgrupperna. Jag förklarar och visar på dessa likheter under kursens gång. Jag törs lova att kunskaperna ger aha-upplevelser!

Socialt med skratt och kämpaglöd brukar känneteckna våra dagar. Vi äter lunch tillsammans och fikar med fotosurr bland likasinnade. Ingen tävling eller briljerande bland deltagare. Grupperna brukar vara blandade med både nybörjare och engagerade entusiaster.

I en relativt liten grupp på max 6 deltagare genomför vi fotoövningar ute i det fria lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och metodiska fotograferings flöden förankrar kunskaper som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motiv grupp som de appliceras på. Dessa dagar brukar leda till nytändning och skapa inspirerande fotoglädje!

Kursavgift Per/pers. 5990 kr.
Max antal deltagare 6 
Kursen är startklar med minimum 3 deltagare som är anmälda senast 15 dagar före startdatum. (inkluderar lunch 3 dagar samt kursintyg.)

Preliminär boka snarast utan avgift till marcus at icepic punkt se Betalning sker vid startklar kurs som meddelas via mejl.

(Bra förkunskaper är Grundkurs eller motsvarande men inget krav)

Kurstid: 10:00 – 15:30

Dag 1 Bildkomposition med stadsmotiv så att vi kan fotografera i lugn och ro. Jag presenterar några fasta motiv med bakomliggande förklaring kring vad som skall uppnås. Det brukar ta en stund att nå godkänt resultat. Lärdomen nås via de mindre lyckade bildkompositionerna som i sin tur leder till att du ser och förstår skillnaderna. Utöver detta finner vi ut alla möjliga spännandet stadsmotiv och försöker omsätta kunskaperna så gott det går med liknande fotograferings flöde!

Stockholm

Dag 2 Street Photography (gatufoto) Efter gårdagens något pedantiska övningar släpper vi loss på stadens gator och låter inspiration och fantasi dokumentera vad vi ser och upplever. Jag visar och delar med mig av min långa erfarenhet samt förhållningssätt med hur man vinner mod för den som önskar närma sig främmande människor. Vi går såklart igenom fotograferings lagar och hur sunt förnuft öppnar dörrar. Gatufoto är spännande och mycket utvecklande fotografiskt då det tillåter att omsätta och pröva nya bildidéer löpande. Utöver detta visar jag om kameravinklar, kompositioner och kamerateknik med inställningar och kreativ exponeringsteknik.

Konstgräs färg 3098/22

Dag 3 Porträtterar vi inhyrd modell i fräna bakgrundsmiljöer på eftermiddagen. Förmiddagen använder vi till att göra pedantisk strukturerade fotoövningar som visar hur mycket fotografen kan påverka med kameravinklar och bildkomposition. Kunskaper som med tiden inte går att vara utan för den som älskar att fotografera människor. Många som deltagit har aldrig fotograferat modell tidigare men även fotolärare och yrkesfotografer har lämnat kursen med ett stort leende på läpparna. Utöver de fasta övningarna instruerar jag hur man förbereder och kommunicerar med modellen i syfte att få ut bästa tänkbara energi samt vilka fällor som definitiv bör undvikas. Vi går också igenom ljus och förhållande till bakgrunder.

Suttida

Dag 4 Till avslutningen har ni fått i uppgift att plocka ut ca 5 bilder från varje temadag som skall redovisas på en laptop över fika på ett Café. Vi analyserar, diskuterar och sätter fingret på kursunderlaget samt hur vi upplever och bedömer bildens helhet. Ni får även professionell feedback av mig. Kursen slutar senast 14:00

Selfie på datorskärm

Läs här hur deltagare uppfattat de olika kursprogrammen Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Presentkort direkt till din mejl (gäller 15 mån. från köp)

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar med mycket kunskap och skoj!

 Fotograf icepic Marcus Johansson

Obs kläd er bekvämt så att ni kan röra er och ligga på marken om kreativiteten påkallar det.

Här är några sköna bilder från tidigare sommarkurser…

13 svar på ”Höstlovskurs i Stockholm 3-stegs utveckling 4 dagar till reducerat pris 2-5 Nov 2023”

 1. Hej Marcus! Jag gick en kurs som du arrangerade i höstas för nybörjare, som jag tyckte var bra. Bor numera utomlands men är i Stockholm under sommaren och är intresserad av att gå kursen som du håller 25-28 juli, som handlar om komposition/street photography. Hur mycket förkunskaper behöver man? Tänkte köpa en ny kameralins; vad är en bra lins att använda på den kursen?

  Hälsningar,

  Elisabeth Boman

 2. Hej Elisabeth,
  Du är varmt välkommen! Lämpligt objektiv är allt från vidvinkel till ett kort tele. ungefär 18-100 mm. Det är inte så noga egentligen. I övrigt har du de förkunskaper som behövs! Prata med Jon på Fotokungen om du tänker handla här i Sverige så får du bästa hjälp.
  //Marcus

 3. Hej igen!

  Jag anmäler mig till sommarkursen den 25-28 juli. Hör av mig till dig i juli när jag nått Sverige.

  Hälsningar,
  Elisabeth Boman
  Mobil +971 50 131 97 57

 4. Hej Marcus! Jag är jätteintresserad av en kurs i street photography hos dig i sommar, men helst utomlands, gärna New York. Kommer du arrangera något sådant eller är det bara i Stockholm?

 5. Hej Angelica,

  Roligt att höra och du är varmt välkommen!

  Planerade Street-kurser utomlands för 2013 är Berlin i Feb. Paris i Maj och New York och Barcelona till höstlovet V. 44 Det kan tillkomma någon mer i sommar men det kanske blir en Matfotograferingskurs i Skåne under Juli.

  Mvh //Marcus

 6. Hej Marcus!
  Vilka snygga bilder du har på din hemsida! Jag bockar och tackar för äran att få vara med där det händer grejer! Ler

  STORT TACK också för såväl lärorika och intressanta som roliga dagar. Jag är övertygad om att jag kommer att kunna omsätta det jag lärt mig i praktik så fort jag bara får lite kläm på kamerans mysterier. Nu har jag semester (som jag har längtat!) i 4 veckor, så jag har gott om tid att öva.

  Jag önskar dig en riktigt härlig sommar. Ha det bra, vi hörs och syns!

  Många hälsningar

  Marlene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.