Sommarkurs i Stockholm 3-stegs utveckling 4 dagar till reducerat pris

icepic fotokurser sedan 2001

 • Sommarkurs Tor-Sön 29 Jun-2 Jul 2023
 • Sommarkurs Tor-Sön 27-30 Juli 2023
 • Höstlovskurs Tor-Sön 2-5 Nov 2023

Det här är en genomtänkt och beprövade workshop som tar dig långt in i fotografins värld. Klicka upp exempel bilderna längst ner på sidan och läs bildtexterna!

Sedan premiären 2011 har den återkommit årligen och förutom Stockholm även i städer som Barcelona, Paris, New York och Hong Kong. Motivområden är baserat på vad vi, de flesta av oss fotograferar mest. Tanken är att ni som deltagare kommer att skönja ett mönster med likheter i tänk och tillvägagångsätt för de helt olika motivgrupperna. Jag förklarar och visar på dessa likheter under kursens gång. Jag törs lova att kunskaperna ger aha-upplevelser!

Socialt med skratt och kämpaglöd brukar känneteckna våra dagar. Vi äter lunch tillsammans och fikar med fotosurr bland likasinnade. Ingen tävling eller briljerande bland deltagare. Grupperna brukar vara blandade med både nybörjare och engagerade entusiaster.

I en relativt liten grupp på max 6 deltagare genomför vi fotoövningar ute i det fria lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Strukturerat tänk och metodiska fotograferings flöden förankrar kunskaper som ger dig ett stort användningsområde oavsett vilken motiv grupp som de appliceras på. Dessa dagar brukar leda till nytändning och skapa inspirerande fotoglädje!

Kursavgift Per/pers. 5950 kr.
Max antal deltagare 6 
Kursen är startklar med minimum 3 deltagare som är anmälda senast 15 dagar före startdatum. (inkluderar lunch 3 dagar samt kursintyg.)

Preliminär boka snarast utan avgift till marcus at icepic punkt se Betalning sker vid startklar kurs som meddelas via mejl.

Kurstid: 10:00 – 15:30

Klicka på respektive kurs nedan för att läsa mer ingående om programmet

Steg 1 första dagen: Visuell Kraft – Bildkomposition-Stadsmotiv

Södermalm i Stockholm

“Bildkompositionens grunder som tredjedelsregeln och gyllene snittet är relativt enkla att förstå och använda med lite övning. T ex som på vanligt förekommande motiv av Landskap eller porträtt. Och de allra flesta nöjer sig med denna baskunskap. Men det är härifrån som det riktigt intressanta bildskapandet tar sin början..”

Steg 2 andra dagen: Street Photography Gatufoto

Konstgräs färg 3098/22

”Lär dig Se ny motiv och bildberättelser i urbana miljöer. Skapa levande bilder med rörelseoskärpa och panorering. Understryka känslor och stämningar. Hur du kan fotografera mer obemärkt och skillnaden med god närvaro och kontakt i dina motiv. Hur du kommunicerar med…”

Steg 3 Dag tre: Porträttfoto On Location med modell

Suttida 3174/21

“För alla som fotograferar människor i någon form. Under skönt avslappnade former genomför vi övningar som visar vad som är av användbar betydelse och hur bildkomposition och kameravinklar gör stor skillnad för uttryck och kroppsspråk…”

Steg 4 Avslutningsdag: Bildanalys av era övningsbilder – Kursen slutar ca 14:00

Selfie på datorskärm

“Bildanalys sätter fingret hur bilden är uppbyggd med komposition och bildriktning. – Vad som är bra utifrån bildens motiv och budskap. – Vad eller vilka detaljer och egenskaper som kan ge bilden ytterligare tydlighet samt hur den blir mer visuellt intressant om sådant finns att önska…”

Läs här hur deltagare uppfattat de olika kursprogrammen Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Sommarkurs även på Påsklovet i Stockholm 2023

Presentkort direkt till din mejl (gäller 15 mån. från köp)

(Bra förkunskaper är Grundkurs eller motsvarande men inget krav)

Preliminärboka i god tid om du vill vara med! Kursavgiften betalas före kursstart. Mejla till marcus@icepic.se  Välkommen!

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar med massor av kunskap!

 Fotograf icepic Marcus Johansson

Obs kläd er bekvämt så att ni kan röra er och ligga på marken om kreativiteten påkallar det.

Här är några sköna bilder från tidigare sommarkurser…

13 svar på ”Sommarkurs i Stockholm 3-stegs utveckling 4 dagar till reducerat pris”

 1. Hej Marcus! Jag gick en kurs som du arrangerade i höstas för nybörjare, som jag tyckte var bra. Bor numera utomlands men är i Stockholm under sommaren och är intresserad av att gå kursen som du håller 25-28 juli, som handlar om komposition/street photography. Hur mycket förkunskaper behöver man? Tänkte köpa en ny kameralins; vad är en bra lins att använda på den kursen?

  Hälsningar,

  Elisabeth Boman

 2. Hej Elisabeth,
  Du är varmt välkommen! Lämpligt objektiv är allt från vidvinkel till ett kort tele. ungefär 18-100 mm. Det är inte så noga egentligen. I övrigt har du de förkunskaper som behövs! Prata med Jon på Fotokungen om du tänker handla här i Sverige så får du bästa hjälp.
  //Marcus

 3. Hej igen!

  Jag anmäler mig till sommarkursen den 25-28 juli. Hör av mig till dig i juli när jag nått Sverige.

  Hälsningar,
  Elisabeth Boman
  Mobil +971 50 131 97 57

 4. Hej Marcus! Jag är jätteintresserad av en kurs i street photography hos dig i sommar, men helst utomlands, gärna New York. Kommer du arrangera något sådant eller är det bara i Stockholm?

 5. Hej Angelica,

  Roligt att höra och du är varmt välkommen!

  Planerade Street-kurser utomlands för 2013 är Berlin i Feb. Paris i Maj och New York och Barcelona till höstlovet V. 44 Det kan tillkomma någon mer i sommar men det kanske blir en Matfotograferingskurs i Skåne under Juli.

  Mvh //Marcus

 6. Hej Marcus!
  Vilka snygga bilder du har på din hemsida! Jag bockar och tackar för äran att få vara med där det händer grejer! Ler

  STORT TACK också för såväl lärorika och intressanta som roliga dagar. Jag är övertygad om att jag kommer att kunna omsätta det jag lärt mig i praktik så fort jag bara får lite kläm på kamerans mysterier. Nu har jag semester (som jag har längtat!) i 4 veckor, så jag har gott om tid att öva.

  Jag önskar dig en riktigt härlig sommar. Ha det bra, vi hörs och syns!

  Många hälsningar

  Marlene

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.