Icepic Fotograf Marcus Johansson

Sommarkurs i Stockholm 4 dgr

Sommarkurs 2019: 6-9 Juli eller 3-6 Augusti

Preliminärboka i god tid då det endast finns plats för 6 deltagare på varje kurstillfälle.

Boka med ett mejl till marcus@icepic.se  Välkommen!

Sommarkursen är en mycket genomtänkt och beprövade workshop som tar dig lång in i fotografins värld. Fotoövningarna är baserade på vad vi, de flesta av oss fotograferar mest. I en relativt litet grupp på max 6 deltagare genomför vi fotoövningarna lugnt och metodiskt så att alla är med oavsett förkunskaper. De individuella övningarna är formade så att var och en kommer förstå exakt vad vi gör och varför. Kunskaperna med tänk och strukturerad fotograferingsmetod kommer du ha stor glädje av oavsett vilken motivgrupp som du applicerar dessa på. Jag törs lova att det ger den med ambition nytändning som gör att man vill göra om alla gamla härliga bilder då de förmodligen går att göra mer intressanta i sin uppbyggnad.

Läs här hur deltagare uppfattat de olika kursprogrammen Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Programmet för de här 3,5 dagarna är fördelade enligt nedan.

Klicka på respektive kurs nedan för att läsa mer ingående om programmet

Lördag 1. Utvecklingskurs Bildkomposition
Söndag 2. Street Photography
Måndag 3.   Porträttkurs med modell i naturliga miljöer(Nytt för i år med modell)
Tisdag 4. Professionell bildanalys av din portfolio Avslutning: Bildanalys med diskussion kring kamerateknik och komposition

(Bra förkunskaper är Grundkurs eller motsvarande men inget krav.)

Tider 9:30-15:30 (lunch 12-13)
Antal deltagare max 6
Minimum 3 deltagare som skall vara anmälda senast 30 dagar före startdatum.
Kursavgift: 5900 kr. (moms tillkommer för företags fakturering)
Inkluderar Lunch (ej tisdag halvdag) och printer utskrifter.

Klicka upp bilderna nedan och läs hur dom olika kursdagarna passar in för att framhäva dem

Dag 1 sätter vi tillsammans upp individuella eller gemensamma fotouppgifter som sedan skall genomföras enligt en professionell struktur med inriktning på slutanvändningsområdet för bilderna.

Dag 2 Packar vi lätt för att möta och genomföra spontana bilder av stadens gatuliv. Här försöker vi använda oss av gårdages teknik så långt det går men i stort handlar det om att våga göra de bild idéer som dyker upp!

Dag 3 Skall vi använda oss av båda dagarnas erfarenheter och samanfläta den kunskapen till spännande och snygga porträtt!

Dag 4 Träffas vi och printar ut ett anta bilder från varje dag som vi sedan analyserar konstruktivt (halvdag slutar 12:30 ej lunch)

Här är några sköna bilder från tidigare sommarkurser…

13 kommentarer

 1. Hej Marcus! Jag gick en kurs som du arrangerade i höstas för nybörjare, som jag tyckte var bra. Bor numera utomlands men är i Stockholm under sommaren och är intresserad av att gå kursen som du håller 25-28 juli, som handlar om komposition/street photography. Hur mycket förkunskaper behöver man? Tänkte köpa en ny kameralins; vad är en bra lins att använda på den kursen?

  Hälsningar,

  Elisabeth Boman

 2. Hej Elisabeth,
  Du är varmt välkommen! Lämpligt objektiv är allt från vidvinkel till ett kort tele. ungefär 18-100 mm. Det är inte så noga egentligen. I övrigt har du de förkunskaper som behövs! Prata med Jon på Fotokungen om du tänker handla här i Sverige så får du bästa hjälp.
  //Marcus

 3. Hej igen!

  Jag anmäler mig till sommarkursen den 25-28 juli. Hör av mig till dig i juli när jag nått Sverige.

  Hälsningar,
  Elisabeth Boman
  Mobil +971 50 131 97 57

 4. Hej Marcus! Jag är jätteintresserad av en kurs i street photography hos dig i sommar, men helst utomlands, gärna New York. Kommer du arrangera något sådant eller är det bara i Stockholm?

 5. Hej Angelica,

  Roligt att höra och du är varmt välkommen!

  Planerade Street-kurser utomlands för 2013 är Berlin i Feb. Paris i Maj och New York och Barcelona till höstlovet V. 44 Det kan tillkomma någon mer i sommar men det kanske blir en Matfotograferingskurs i Skåne under Juli.

  Mvh //Marcus

 6. Hej Marcus!
  Vilka snygga bilder du har på din hemsida! Jag bockar och tackar för äran att få vara med där det händer grejer! Ler

  STORT TACK också för såväl lärorika och intressanta som roliga dagar. Jag är övertygad om att jag kommer att kunna omsätta det jag lärt mig i praktik så fort jag bara får lite kläm på kamerans mysterier. Nu har jag semester (som jag har längtat!) i 4 veckor, så jag har gott om tid att öva.

  Jag önskar dig en riktigt härlig sommar. Ha det bra, vi hörs och syns!

  Många hälsningar

  Marlene

 7. […] Kompositionsregler, Timing, tålamod och hopp om att det rätta ljuset skall komma dig till godo, Ytor, linjer, skuggor och ljus, Bildnivåer, Riktning och ordning samt en god idé om hur det färdiga resultatet skall bli och användas. Detta är några av de elementära byggstenar som lägger grunden hyggliga fotografier oavsett motiv. Känsla och god balans är det som blir mer personligt och gör att du så småningom utvecklar ett eget bildspråk. Vill du lära dig mer om ovanstående så kan jag varmt rekommendera någon av mina endags workshops eller varför inte Sommarkursen som Startar på Måndag 5/8 och håller på till Torsdag lunch till ett reducerat sommarpris Läs mer här och boka in dig på en genomtänkt, rolig och utvecklande fotoworkshop… […]

Kommentar

Fält markerade med * är obligatoriska.