Bättre bilder under Julhelgen…

Publicerat

Bra bilder kommer från engagemang! Och inte från huruvida du har en Systemkamera eller Mobilkamera.
Att knäppa några kort då alla sitter bekvämt tillsammans är ett trevligt stöd för minnet framöver. Vill du däremot skapa levande bilder som förmedlar stämningen du upplever med ljus, mat och julpynt, Glada varma människor som umgås, skrattar och trivs! Då måste du finna glädje i att berätta och dela med dig av dina upplevelser till andra och inte bara nära och kära.

För att ditt fotografiska engagemang inte skall genomsyras eller upplevas av övriga i still med någon som så fort det blir lite dötid bara måste titta på mobilen i brist på annat. Så är det bra att göra en lite plan. Så här till exempel, Julafton i bildrubriker:
1: Morgonstämning enligt era traditioner eller vadhelst du själv skulle vilja fånga. Tänk igenom och bestäm dig för att lägga tio minuter på fotografering och avsluta sedan.
2: Mötet med människor kring Julbordet med mat, prat glädje och känslor: Plåta folket som kommer i dörren så vet man att de är på besök och du får ut mera energi som regel. Gör som tidigare och avsätt 5-10 minuter på de olika momenten.
3: Skildra Julklapparna och barnens möte med Tomten och försök att fånga deras minspel och uttryck. Tänk på hur du ska placera dig med kameran för att komma åt samt fånga den bästa bakgrunden som bjuder Julstämning.

Varning: Släpp alla tankar om hur du önskar det skulle vara. Det gör dig bara en smula besviken. Finns inget som är så dumt som önsketänkande. Som tex att man inte plåtar utvändigt för att det saknas snö just den här Julen och så vidare. I framtiden när du ser tillbaka på bilderna är det människan och livet som står i centrum inte hur det förhöll sig i övrigt just där och då.

Nyckelordet till bättre bilder är alltså engagemang och att skapa dig en uppfattning om vilka bilder du vill göra i förväg!

God Jul önskar fotograf Marcus Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.