Betrakta bilder…

Publicerat

..är alltid intressant. Det är också mycket intressant att fundera ut vad det är i bilden som intresserar och varför och försöka sätta fingret på vad du ser med egna ord.
Många bilder som syns dagligen är vad jag kallar för dagssländor dom överlever bara dagen dvs bilden lyckas fånga vårt intresse ögonblickligen av olika skäl och i nästa sekund är du trött på den.
Den här typen av bilder förekommer ofta i media och säljer lösnummer med något aktuellt som tema. Många hobbyfotografer beundrar gärna bilder som de själva inte klarar av att göra så kallade tekniskt perfekta bilder eller där innehållet gör det omöjligt för den egna budgeten att ens tänka tanken eller på annat sätt är ouppnåligt för oss vanliga människor. Fulländade tekniskt perfekta reklambilder med ett enda budskap är nästan jämt förebilder för många strävande fotografer. Ögon godis är som sagt alltid spännande oavsett hur långlivat det blir men om du vill utvecklas som fotograf måste du stanna upp och fråga dig själv vad Du egentligen ser och reagerar på och varför. Svaren kommer mycket snart att göra dig till en bättre fotograf!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.