Foto Tips inför resan

Publicerat

Här är några rubriker över resans moment som man gott kan fotografera för att få en helhet och ett urval att sålla från.

– Resans start Kom igång med kameran tidigt och fotografera packning och kanske förberedelser redan hemma i köket och fortsätt att plåta i taxin, på bussen, när du möter upp de andra, i vänthallen på flyget osv.. Kameran skall alltså aldrig packas ner. Börjar du fotografera så här kommer det förmodningen att leda till att du fortsätter på samma vis genom hela resan.

– Ankomst Första intrycken gör man klokt i att fotografera direkt, så som Platsen, Hotellet, Rummet, första drinken, måltiden osv.. Det där med att man tar det senare blir inte av eftersom man vänjer sig fort och avdramatiserar intrycken lika fort och motiven förefaller då ointressanta, något man definitivt ångrar när man väl är tillbaka hemma.

– Dag 1 Första dagen sjuder av förväntningar och intryck. Se till att du har klart för dig dagens program så att du är fotografiskt förberedd på det du vill plåta. (Se motivbanken ovan) Låt aldrig väder och vind påverka din fotografering negativt. Dåligt väder gör sig jättebra på bild och grått väder ter sig utmärkt i svartvit och lyfter fram detaljer samt gör porträtt enklare då hårda skuggor uteblir.

– De övriga dagarna fortsätter på samma vis. Var inte rädd för att bli tjatig med samma typ av bildmotiv.
Märker du av den tendensen så fortsätt ändå. Variera vinklar och olika sätt att komponera, detta är väldigt utvecklande för ditt fotografiska bildspråk. Lek med kameran och bildmotiv och gör det med glädje och aldrig som ett måste.

– Hemresa Det är vanligt att man känner sig lite slut och färdig med resan och kanske ställer in siktet på vad som väntar där hemma. Glöm det eller ta dom tankarna när du sitter på flyget. Tänk istället på att göra det bästa av den sista tiden och har du plåtat på så här långt så är det bara att fortsätta som när du började resan. Belöningen blir att du kommer komma hem med en total berättelse av dina upplevelser och minnen och förmodligen den mest givande resan fotomässigt någonsin, Men absolut inte den sista – Jag lovar!

Trevlig resa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.