Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokurs 3-stegs utveckling

icepic workshops 20 år 2021

Tre sammankomster med temalagda heldagskurser i Stockholm en lördag eller söndag. Avslutning med professionell bilanalys och feedback. Relaterade fotoövningar att genomföra på hemmaplan efter varje kursdag. Pedagogiskt och genomtänkt!

”Elements” 8724/18

 3-stegs utveckling tar dig långt in i fotografins värld! Välj vilken kurs och datum då du börjar. Det finns två möjligheter. Allmänna datum tillsammans med andra deltagare eller privata dagar med mig där du även kan påverka innehåll och kunskapsnivå som passar dig personligen.

Ge bort 3-stegs utveckling med presentkort direkt till din skrivare!

Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Fotokurs privat med yrkesinriktning i 4 steg

Upplägget gör att du aldrig behöver missa en sammankomst och du får gott om tid att genomföra de relaterade övningar på hemmaplan. En genomsnittlig takt för kursens helhet är ca: 2-4 månader.

Inför kursstarten diskuterar vi igenom vilka kurser som du finner intressanta samt vilket tempo som gör sig bäst.

Rent konkret kan en kombination se ut så här om du t ex. är ny på fotografering eller vill förankra grunderna mer ordentligt: (klicka på kursnamnet för att läsa program och innehåll)

Steg 1. Grundkurs intensiv börjar du med om du är osäker på kameran eller att exponera manuellt. (En av tre heldagar) Fortsätt med steg 2 Bildkomposition visuell kraft och avsluta med steg 3 Porträttkurs med modell i naturlig miljö
Avslutningsvis steg 4 redovisar du de printer kopior som du får i uppgift att ta fram från varje steg i form av bildanalys och individuell feedback med mig under ett par timmar.

Kursavgift: 7400 kr. (Tillägg för kursvalet ”Porträtt med modell” med 590 kr.)
4 kursdagar/sammankomster i Stockholm. Ca 50 timmar totalt med  relaterade fotoövningarna som utförs på egen hand.
Max antal deltagare per tillfälle: 6 minimum 3
Kursdagar enligt datum på en lördag eller söndag (se startdatum under respektive kursrubrik) Mat och dryck ingår ej då vi är på olika platser där vi äter eller fikar på tillgängligt cafe eller lunchrestaurang. Kursintyg är obligatoriskt för alla kurser.

Kunskapsrelaterade fotoövningar mellan varje kurstillfälle. Efter avslutad kursdag får du med dig en lista med fotoövningar baserade på dagens kunskaper att genomföra till nästa sammankomst.
Under kursperioden kan du alltid få råd och handledning över telefon.

Det här tar dig långt in i Fotografins värld och ger dig en genomtänkt professionell (bara det bästa är gott nog) struktur med pedagogiska övningar som förankrar kunskap för all framtid!

Kombinera själv de 3 utvecklingskurser som du vill genomföra. Tex. Komposition som hjälper dig strukturera ditt tänk kring bilder för att få ut mera och sedan övergå till kreativitet. Porträtt lär dig fotografera människor mer medvetet så att du förstår vad som gör skillnad både teknisk komposition och emotionellt berörande. Och kanske avsluta med Street som utmanar alla dina fotografisk kunskaper där det handlar om att våga mera sam förmåga att se utvärdera och genomför spännande bilder av gatulivet i urban miljö. Mellan kurserna får du konkreta och relaterad fotoövningar som håller dig igång och leder till fördjupad kunskap på området samt i vilken omfattning (individuellt) de bör genomföras för att ta dig till nästa nivå. Den ganska avancerande bildanalysen anpassas till din nivå utifrån resultatet av första kurstillfället. Den ger dig den fotografiska grammatiken som sammanfattar och vidareutvecklar tänk, struktur, teknik och komposition för att skapa ett rikare bildspråk.

Här nedan följer några bilder med rubriker från relaterade kurser (Klicka på bilden för att se den i korrekt storlek)

15 kommentarer

  1. […] Utifrån vad jag berättat här som är ett helt vanligt scenario så har jag skapat en välbalanserad fotokurs som jag kallar för 3-stegs utveckling som vänder sig till dig som vet och förstår att du vill bli en bättre fotograf där kunskapen ger dig mer fotoglädje. Läs mer om denna unika workshop Nyhet 2014 Fotokurs 3-stegs utveckling […]