Skräddarsydd fotoworkshop 4 dagar privat enligt önskad kunskapsnivå

När det kommer till att utveckla fotografiska kunskaper så är det här en mycket genomtänkt och beprövad workshop i 4 led.
Jag har sedan 2001 hjälpt många fotografer att utveckla sin kompetens.
Faktum är att det här kursen är min mest framgångsrika när det kommer till förankra kunskap som gör dig till en mer medveten fotograf.
Och du behöver naturligtvis inte vara yrkesfotograf för att genomföra kursen. Bara intresserad av att vilja förbättra dina kunskaper. Nivån lägger vi så den passar dina förutsättningar!

Så här fungerar det:
Vi pratar (telefon) igenom var du står och behöver förbättra eller vill förändra. Jag strukturerar upp 3 olika kursdagar med fotoövningar som forcerar fram ett annorlunda tänk och tillvägagångssätt mot vad du annars förmodligen är van vid.
Mellan varje sammankomst får du en lista med kunskapsrelaterade fotoövningar att genomföra.
4:e och sista sammankomsten analyserar vi dina övningsmotiv med metodiska frågeställningar som vänder och vrider på perspektiv – bildkomposition samt bildens budskap och berättarkraft.

Upplägget gör det möjligt för dig som bor på annan ort att komma till Stockholm 4 gånger under en 3 månads period. Takten och datum kan vi bestämma vart efter som det passar. Viktigt att hålla ihop helheten genom en bra tidsram. Fotoövningarna från listan genomförs på din ort eller där du önskar.

Kursavgift i grundutförande i Stockholm 19400 kr. exkl. moms
Inkluderar 4 Heldagar privat med mig. Fotoövningar mellan sammankomsterna. Handledning och Rådgivning.
Mat och dryck ingår ej och Vill du att jag reser till dig istället går det att ordna mot tillägg.
Övriga kostnader som du bestämmer själv kan vara Hyra för fotostudio, Modell/er, Rekvisita, Särskild utrustning, Resor till särskild plats eller event. för att genomföra kursdag i T ex skarp situation.

Du har under dina fotoövningar alltid möjlighet att ställa frågor samt få handledning och rådgivning över telefon med mig.

Boka med ett mejl till marcus@icepic.se och skriv ner telefonnummer så ringer jag upp er. Eller ring mig på 0708-777895

Att utveckla sitt bildspråk har väldigt lite med motivgrupper att göra. Stora fotografiska namn inom särskild changer fungerar nog bättre som inspirationskälla. Men för att förenkla skriver jag ut några motivområden som det ofta kommer att handla om:
Människor med alla bakomliggande inriktningar – Miljöer som bakgrunder och underbyggande syften för huvudmotivet – Stämningar och känslor – Uttryck i alla former – Ljus & Skuggor – Korrekta och mer kreativa kameravinklar – Arkitektur & Interiörer – Action & Rörelse – Kamerateknik – Nattljusfotografering – Ljussättning – Dokumentärt – Fine Art – Street – Sport – Natur – Reklam – Industri – Företag och sist men inte minst Digital framkallnings process.

Ps. En viktig poäng som kanske inte framgår är att du får lära dig metodiska tänk och arbetsflöden som hjälper dig minimera onödiga och energikrävande frågeställningar, Ger dig mer fulländade bildsviter samt kraft över åt kreativt skapande.

Fotograf Marcus Johansson