Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokurs privat Skansen

Skansen i Septemberljus är fantastiskt!

Roger från Bjästa gjorde kursen senast med mig och vi ägnade en hel dag åt att fotografera av alla möjliga olika bildmotiv som parken bjuder på. Kontentan var att komponerar om och om igen så att bilder blev visuellt intressanta. Vi Plåtade modeller i 30-tals kläder med accessoarer. Vi fotograferade byggnader och affärer, Hantverk och gamla gårdar med arkitektur och djur. Vi lunchade på en rastplats och surrade foto med tänk och resonemang. Sen avslutade vi dagen med bildanalys och konstruktiv feedback genom hans medhavda Laptop. Vi fick en fantastisk härlig dag med mycket kunskap i fotografering. Tack för den här gången Roger //Marcus

Tack själv, nu har jag landat hemma. Jag har lärt mig massor.” Vi ses /Roger

Det finns ett meningsfullt tänk bakom den här kursen och platsen. Skansens utbud kan jämföras med mycket av det vi tycker om att fotograferar och dokumentera i vardagslivet och på semestern. Det blir mycket roligare om du kan komma tillbaka med mer kvalitativa bilder från det du upplever. Bra bilder är sådana som andra vill betrakta och och med intresse ta del av vad du visar och berättar. Tex att fotografera byggnader mer attraktivt eller korrekt för den delen. Fånga landskapet så om du upplevde och kände det på plats. Göra bilder av nära och kära som mer levande och personliga. Lära dig tänka och fotografera mer metodiskt och förstå vad som krävs när det gäller förberedelser och vad som verkligen gör skillnad från att bara lyfta kameran/mobilen och knäppa av en bild i hopp om att det skall bli bra och att andra betraktare skall förstå. //Marcus – icepic fotokurser 20 år 2021.👍😃

Den 17/11-2020 Gjorde jag kursen med Karina som har gjort 7 workshops med mig de senaste 3 åren varav 2 fotoresor. Hennes akilleshäl är att hon skyndar lite för mycket till nästa motiv när hon fotograferar. Så gemensamt bestämde vi oss för att fotografera mer långsamt och medvetet för att på så sätt höja bildkvalitet och bildspråk. Med tre huvudrubriker som Glashyttan med action, hantverk och produktbilder – Vybilder med gamla hus och gårdar där även människor och detaljer ingick. Samt eventuella bonusmotiv av djur och porträtt av personal i folkdräkt.

Med kreativ syn och en smula fantasi gjorde jag det här bilden av en jätte-sköldpadda som egentligen är en komule :)

Workshopen bokas med ett överenskommet datum som kan vara när som helst under året då Skansen är öppet 365 dagar. Vill ni göra kursen med vänner eller familj så går det utmärkt.

Kursdatum: Boka valfri dag

Kursen kunskapsnivå anpassas till era förkunskaper!

Tider 10-15:30 (lunch 12-13)

  • Kursavgift: 3300 kr. Ta med ett barn upp till 19 år på köpet!
  • Familjepris max 4 personer 4800 kr.
Ge bort en heldagskurs på Skansen med presentkort!


Kostnader utöver kursavgiften:  Inträde samt ev. resa T/R Skansen, Mat o fika som förtärs på servering eller om ni tar med matsäck.

Läs här hur deltagare uppfattat de olika kursprogrammen Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Fotograf Marcus Johansson

Obs klä er bekvämt och varmt så att ni kan röra er och ligga på marken om kreativiteten påkallar det. Svårt att ta in info och behålla gott tålamod om ni fryser.