Icepic Fotograf Marcus Johansson

Fotokurs privat Skansen

Skansen i Septemberljus är fantastiskt!

Roger från Bjästa gjorde kursen senast med mig och vi ägnade en hel dag åt att fotografera av alla möjliga olika bildmotiv som parken bjuder på. Kontentan var att komponerar om och om igen så att bilder blev visuellt intressanta. Vi Plåtade modeller i 30-tals kläder med accessoarer. Vi fotograferade byggnader och affärer, Hantverk och gamla gårdar med arkitektur och djur. Vi lunchade på en rastplats och surrade foto med tänk och resonemang. Sen avslutade vi dagen med bildanalys och konstruktiv feedback genom hans medhavda Laptop. Vi fick en fantastisk härlig dag med mycket kunskap i fotografering. Tack för den här gången Roger //Marcus

Tack själv, nu har jag landat hemma. Jag har lärt mig massor.” Vi ses /Roger

Det finns ett meningsfullt tänk bakom den här kursen och platsen. Skansens utbud kan jämföras med mycket av det vi tycker om att fotograferar och dokumentera i vardagslivet och på semestern. Det blir mycket roligare om du kan komma tillbaka med mer kvalitativa bilder från det du upplever. Bra bilder är sådana som andra vill betrakta och och med intresse ta del av vad du visar och berättar. Tex att fotografera byggnader mer attraktivt eller korrekt för den delen. Fånga landskapet så om du upplevde och kände det på plats. Göra bilder av nära och kära som mer levande och personliga. Lära dig tänka och fotografera mer metodiskt och förstå vad som krävs när det gäller förberedelser och vad som verkligen gör skillnad från att bara lyfta kameran/mobilen och knäppa av en bild i hopp om att det skall bli bra och att andra betraktare skall förstå. //Marcus – icepic fotokurser 20 år 2021.👍😃

Den 17/11-2020 Gjorde jag kursen med Karina som har gjort 7 workshops med mig de senaste 3 åren varav 2 fotoresor. Hennes akilleshäl är att hon skyndar lite för mycket till nästa motiv när hon fotograferar. Så gemensamt bestämde vi oss för att fotografera mer långsamt och medvetet för att på så sätt höja bildkvalitet och bildspråk. Med tre huvudrubriker som Glashyttan med action, hantverk och produktbilder – Vybilder med gamla hus och gårdar där även människor och detaljer ingick. Samt eventuella bonusmotiv av djur och porträtt av personal i folkdräkt.

Med kreativ syn och en smula fantasi gjorde jag det här bilden av en jätte-sköldpadda som egentligen är en komule :)

Workshopen bokas med ett överenskommet datum som kan vara när som helst under året då Skansen är öppet 365 dagar. Vill ni göra kursen med vänner eller familj så går det utmärkt.

För att göra kursen rolig och givande även för alla oavsett förkunskaper har jag delat upp den i 3 nivåer: Enkel – Medel – Entusiast. Vilket gör att om ni är ett sällskap kan jag även tilldela er individuell kunskapsnivå.

Som nivå Enkel Fotografer vi allt som skansen bjuder. Med nyfikna ögon visar och förklarar jag inför varje motiv om vad som är bra att tänka på samt hur man kan vinkla kameran eller mobilen för att få motivet att framträda bättre på den färdiga bilden.

Som nivå Medel Får du ett fotograferingsflöde med bildrubriker som underlag och hjälp för att skapa attraktiva och berättande bilder med krav på att du göra ditt bästa för att lyfta fram motiven med fördelaktig bildkomposition. Jag hjälper naturligtvis till och pekar på vad som gör skillnad och varför så du får ett gott utbyte och lär dig se och använda ny kunskap. Tillval: Separat redovisning med bildanalys och feedback rekommenderas. Sluter cirkeln av det vi åstadkommit.

Som nivå Entusiast Utgår vi från dina förkunskaper och sätter gemensamt upp fotoövningar utformade till att förankra kunskaper du vill förbättra. Tex Bildseende – Kamerateknik – Bildkomposition – eller kanske skapa ett bredare eller mer nyanserat bildberättande. Här ingår även redovisning med diskussion, bildanalys och professionell feedback av dina bilder en kväll 10-14 dagar efter workshopen i form av sammankomst i Stockholm eller digitalt över nätet med muntlig telefonkontakt.

Kursdatum 2021 Boka valfri dag

Tider 9:30-15:30 (lunch 12-13)

  • Kursavgift: 3300 kr. 1-2 personer.
  • Familjepris max 4 personer 4800 kr.
Ge bort en heldagskurs på Skansen med presentkort!


Kostnader utöver kursavgiften: Eventuella Printerkopior, Inträdet på Skansen, Resa till och från Skansen samt förtäring då vi fikar och lunchar på restaurang.

Läs här hur deltagare uppfattat de olika kursprogrammen Spontana kommentarer från kursdeltagare…

Ser fram mot några härligt spännande fotodagar tillsammans med er!

Fotograf Marcus Johansson

Obs klä er bekvämt och varmt så att ni kan röra er och ligga på marken om kreativiteten påkallar det. Svårt att ta in info och behålla gott tålamod om ni fryser.